گلستان- محمود اسپانلو با تأکید بر لزوم اقدامات پیشگیرانه و مداخلهای برای کاهش آسیبهای اجتماعی اظهارداشت: یکی از وظایف دادستانها توجه به موضوعات آسیبهای اجتماعی است و ما توانستیم در گلستان به عنوان چهارمین استان کشور، مجتمع قضایی حمایتی شوق زندگی را در گرگان ایجاد کنیم.
وی گفت: در این مجتمع که دو قاضی زن و چند نفر از همکاران ما حضور دارند تاکنون به بیش از ۲۰۰ پرونده در موضوعات زنان بیسرپرست و بدسرپرست، کودکان کار، کودکان متکدی و غیره رسیدگی شده است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز گلستان یکی از معضلهای جدی استان را اعتیاد عنوان و بیان داشت: گلستان یکی از استانهای درگیر در این موضوع است. در استان بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ معتاد متجاهر وجود دارد که این وضعیت نیازمند ساماندهی است.
اسپانلو خاطرنشان کرد: ظرفیت فعالی که در حال حاضر در استان وجود دارد حدود ۱۰۰ نفر است. در این حوزه جمعآوری در قالب طرحهای مقطعی و رها کردن، دردی را دوا نمیکند.
وی با تأکید بر ضرورت افزایش ظرفیت اردوگاههای ماده ۱۶ در استان گفت: در گرگان، شهرداری و خیران پای کار آمدند تا در توسکستان ظرفیت ۷۰۰ نفره ایجاد شود که اکنون ظرفیت ۳۰۰ نفره آن آماده شده است.
دادستان گرگان اضافه کرد: در گنبدکاووس هم مرکز ۴۰۰ نفره ماده ۱۶ با مشارکت بخش خصوصی در حال احداث است و مرکز ترک اعتیاد بانوان نیز در این شهر ایجاد میشود.
وی یادآور شد: منشا بسیاری از جرایم از جمله سرقتهای خرد، خشونت و غیره، اعتیاد است و فرد معتاد اگر درمان نشود باز هم به چرخه جرم بر میگردد. اگر زیرساخت وجود داشته باشد میتوانیم این افراد را درمان و توانمند کنیم.