• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل پست ها: 73297اخبار امروز : 0
5

تولید موادمخدر صنعتی در افغانستان، هدیه جدید غربی‌ها.

  • کد خبر : 340
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۱ - ۴:۵۵

سرویس سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان (Afghanpaper) گزارش داد: آمارها نشان می دهد سالانه ۷۰۰ هزار تن هروئین در افغانستان تولید می شود که این میزان تولید، به ورود سالانه ۱۳ هزار تن مواد اولیه به داخل این کشور بستگی دارد. به گزارش سرویس «اجتماعی» ایسنا، براساس گزارش شبکه مذکور، سئوال اینجا است که این […]

سرویس سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان (Afghanpaper) گزارش داد: آمارها نشان می دهد سالانه ۷۰۰ هزار تن هروئین در افغانستان تولید می شود که این میزان تولید، به ورود سالانه ۱۳ هزار تن مواد اولیه به داخل این کشور بستگی دارد.

به گزارش سرویس «اجتماعی» ایسنا، براساس گزارش شبکه مذکور، سئوال اینجا است که این میزان مواد اولیه چگونه وارد افغانستان می‌شود؟ این مواد، چیزی نیست که به آسانی در دسترس عموم قرار گیرد و جز مافیای بین‌المللی، هیچ فرد یا گروهی توان وارد کردن آن را ندارد. به طوری که اگر از ورود مواد اولیه به داخل افغانستان جلوگیری شود، تولید هروئین در این کشور متوقف خواهد شد.

این گزارش حاکیست، محموله های مواد مذکور به صورت قانونی و با عناوین جعلی به داخل افغانستان ترانزیت شده و اغلب محموله های مواد اولیه در قالب بارهای ترانزیتی از کشورهای اروپائی و آمریکا و از مرزرهای شمالی، جنوبی و غربی به این کشور وارد می شوند.

شبکه اطلاع رسانی افغانستان خاطرنشان می‌سازد، آنچه مسلم است اینکه تدوام روند کنونی، مشکلات جدی و پیادمدهای زیانباری را بر ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی این کشور و حتی کشورهای منطقه خواهد داشت.

گزارش مزبور می‌افزاید، تهدید جدی و اساسی‌تر که جوانان افغان در معرض آن قرار دارند تولید، قاچاق و ترانزیت مواد مخدر صنعتی و روند تغییر الگوی مصرف به مواد روان گردان و در نهایت استفاده از فضای مجازی اینترنت به منظور ترویج مصرف، آموزش ساخت و تولید و صدور این مواد، بر پایه اقدامات غیر قانونی است.

شاید بسیاری افراد با این موضوعات اجتماعی کنار بیایند، اما شماری از جوانان هستند که بر اثر سختی زندگی و البته با ترغیب یک جریان خاص و زنجیره ای، به تولید، توزیع و حتی ترانزیت این مواد افیونی جدید روی می آورند.

بر این اساس، برخی کشورهای غربی در تلاش هستند تا با افزایش تولید و قاچاق این مواد خطرناک، به صورت هدفمند و انسجام یافته، مواد مخدر فشرده را در سطح گسترده داخلی افغانستان و سپس به بازارهای مصرف جهانی در اروپا اشاعه دهند.

این گزارش در پایان تصریح می کند: افغانستان به تنهایی قادر به مبارزه و توقف اینگونه اقدامات نبوده و نیازمند اقدام جدی منطقه‌ای و بین‌المللی است که اگر تدبیری در این زمینه صورت نگیرد، افغانستان به یک کشور بزرگ تولیدکننده و صادرکننده مواد مخدر صنعتی تبدیل خواهد شد.

«اظهارات افراد خارج از دبیرخانه ستاد، مندرج در پورتال ستاد الزاماً به معنای موضع رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر نمی باشد.»


 

منبع خبر: ايرنا ۲۳/۹/۹۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=340

برچسب ها