حمزه عبدکوند پنجشنبه ۲۶ مرداد در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان رزن، اظهار کرد: مجمع خیرین یاریگران زندگی با هدف باز اجتماعی کردن معتادان در هفته دولت راه اندازی و افتتاح میشود و سپس راه اندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی شهرستان در دستور کار خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه در شهرستان رزن نیز راه اندازی مجمع خیرین زندگی در دستور کار باشد، ادامه داد: در شهرستان رزن خیرین بسیاری برای ورود در این حوزه وجود داشته که آمادگی کمک دارند.
عبدکوند با اشاره به طرح یاریگران زندگی در آموزش و پرورش با هدف خودمراقبتی دانش آموزان و خانواده برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی، تصریح کرد: این طرح از مهمترین طرح ها بوده که در سال گذشته در این رابطه ۷۵۰ میلیون تومان اعتبار به اداره کل آموزش و پرورش استان اختصاص دادیم که در حال حاضر ۶۰ درصد مدارس استان همدان تحت پوشش طرح یاریگران زندگی هستند.
وی در ادامه با اشاره به جلوگیری از کشت مواد مخدر در سطح استان همدان تصریح کرد: در این رابطه جلسه ای با اداره کل حفاظت محیط زیست، سازمان جهادکشاورزی و منابع طبیعی و اداره کل راه و شهرسازی استان به منظور نظارت بر گلخانه و عرصه های کشاورزی برگزار شده و این طرح جزو طرحهای اولویت دار استان به شمار میرود.
عبدکوند با بیان اینکه در سال گذشته یک مورد کشت موادمخدر در شهرستان رزن شناسایی و تخریب شد، خاطرنشان کرد: در قالب ماده ۲۲ و ۲۵ اگر دهیاران و شوراها در بحث گزارش دهی موارد کشت موادمخدر به پلیس و مراجع قضایی کوتاهی کنند، دادستان می تواند با شورها و دهیاران برخورد کند.
وی با بیان اینکه برخورد با خرده فروشان، طرح های حجمی و ارتقاء امنیت اجتماعی در حوزه موادمخدر از جمله برنامه های در دست اجرا توسط نیروی انتظامی استان به شمار می رود، گفت: طرح “هر ایرانی سفیر پیشگیری از اعتیاد” در سطح استان همدان به منظور ارتقای تنفر عمومی نسبت به اعتیاد و مواد مخدر در حال اجراست.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان همدان بیان کرد: ضربه زدن به بنیان مالی و اقتصادی و پولشویی قاچاقچیان موادمخدر از اولویت های استان همدان بوده که در این رابطه سالانه چهار تا پنج میلیارد تومان به بنیان مالی قاچاقچیان مواد مخدر ضربه میزنیم.
عبدکوند در ادامه با بیان اینکه ۶۰ هزار نفر معتاد در سطح استان همدان تحت درمان هستند، تصریح کرد: در سطح استان همدان ۱۵۰ کلینیک ترک اعتیاد، ۴۵ مرکز ماده ۱۵ و دو مرکز ماده ۱۶ دارای فعالیت است.
وی یادآور شد: هم اکنون در مراکز ماده ۱۶ استان همدان ۷۵۰ معتاد متجاهر تحت درمان هستند ضمن اینکه موارد تبصره دو نیز سرریز ماده ۱۶ میشوند.
عبدکوند در ادامه با بیان اینکه استان همدان نه بارانداز و نه محل پاتوق باندهای قاچاق موادمخدر است، خاطرنشان کرد: استان همدان در بحث کشفیات مواد مخدر جزو پنج استان مهم کشور به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه باندهای مافیایی و قدرتمند قاچاق موادمخدر در استان همدان نداریم، افزود: اکثریت موارد حوزه موادمخدر استان همدان خرده فروشان و توزیع کنندگان موادمخدر هستند که در این رابطه فراجا مقابله با این افراد و نیز جمع آوری معتادان متجاهر را در دست اجرا دارد و این استان در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر و برخورد با خرده فروشان موفق و پیشرو است.
وی با بیان اینکه میانگین اعتیاد در دنیا ۷ درصد، در کشور ۵.۲ درصد و در استان همدان ۲.۴ درصد است، مطرح کرد: اقدامات استانی در حوزه مبارزه و پیشگیری با موادمخدر به خوبی در حال انجام بوده و دستگاه قضایی نیز حمایت و پشتیبانی بسیار خوبی دارد.
وی پیشگیری و آموزش را از مهمترین مؤلفه ها برای جلوگیری از آسیب اجتماعی اعتیاد دانست و افزود: ظرفیت ائمه جمعه، علما و روحانیت در تبیین آسیب های اجتماعی اعتیاد از طریق تریبون های نماز جمعه و منبرها نقش مؤثری در پیشگیری اعتیاد و ایجاد تنفر عمومی از اعتیاد دارد.
عبکوند با بیان اینکه شهرستان رزن کمترین آلودگی به مواد مخدر را در استان همدان دارد، افزود: این شهرستان به علت واقع شدن در مسیر ورودی استان در ایست بازرسی ها از نقش مؤثری در کشفیات و ناامن کردن فضا برای قاچاقچیان برخوردار است.
رزن معتاد متجاهر ندارد
فرماندار رزن هم با بیان اینکه رزن معتاد متجاهر و قاچاق مواد مخدر خاص ندارد، گفت: در شهرستان رزن سه مرکز ماده ۱۵ کمپ ترک اعتیاد، چهار کلینیک ترک اعتیاد شامل یک کلینیک دولتی و سه کلینیک توسط پزشکان دارای فعالیت بوده که پاسخگوی معتادان داوطلب برای ترک اعتیاد شهرستان است.
علیاصغر غفاریآثار اظهار کرد: در رابطه با حوزه فرهنگی و اجتماعی در سال گذشته یک پروژه با عنوان “رزن دوستدار خانواده” را تعریف کردیم که این پروژه حول محور تنظیم جمعیت و فرزندآوری بوده و موارد آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد و خودکشی نیز در آن دیده شده است.
وی با بیان اینکه به عنوان پایلوت این پروژه در شهرستان در حال اجراست، خاطرنشان کرد: ۸۰ نقطه روستایی و ۲۰ نقطه شهری را در این طرح درنظر گرفته ایم و ۱۰ روحانی و تعدادی از اساتید مرتبط با تجربه در اجرای این طرح شرکت و همکاری دارند و قرار است بعد از اجرا شدن طرح و مثبت بودن نتیجه، طرح فوق استانی و کشوری شود ضمن اینکه از اعتبارات سفر نیز برای این طرح فرهنگی اجتماعی پنج میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
غفاریآثار با بیان اینکه در این طرح استان همدان هیچ گونه کمکی تاکنون نداشته است، مطرح کرد: در قالب این طرح در روستاهایی چون چورمق و امتلر پروژه های مختلفی برای اجرا تعریف شده که برخی از این پروژه ها در حال اجراست.
وی با اشاره به اینکه در این طرح برای روستاهای هدف برنامه تعریف شده است و منتظر همکاری استان هستیم، یادآور شد: روستاهای چورمق، امتلر، قراکند و نوار جزو روستاهای هدف برای اجرای پروژه در این طرح باشند که ورود پیدا کنیم.
انتهای پیام