• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل پست ها: 73297اخبار امروز : 0
6

رشد مواد مخدر صنعتی بین جوانان زنگ خطری برای مسئولان

  • کد خبر : 14230
  • ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۹:۳۶

با وجودی که امروزه گرایش جوانان به سمت استفاده از مصرف مواد مخدر صنعتی روند فزاینده‌ای را به خود گرفته و به نوعی زنگ خطر را برای مسئولان به صدا درآورده، انتظار می‌رود دولت باید با برنامه‌ریزی و اقدامات عملی از رشد این بلای خانمان‌سوز در بین جوانان جلوگیری کند. به گزارش خبرگزاری فارس از […]

با وجودی که امروزه گرایش جوانان به سمت استفاده از مصرف مواد مخدر صنعتی روند فزاینده‌ای را به خود گرفته و به نوعی زنگ خطر را برای مسئولان به صدا درآورده، انتظار می‌رود دولت باید با برنامه‌ریزی و اقدامات عملی از رشد این بلای خانمان‌سوز در بین جوانان جلوگیری کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، امروزه استفاده از مواد مخدر در جامعه و به ویژه در میان جوانان به طور باورنکردنی در حال رشد است البته چیزی که در این بیان از اهمیت فراوانی برخوردار و زنگ خطری برای مردم و مسئولان به شمار می‌رود، گرایش جوانان در استفاده از مواد مخدر صنعتی به جای سنتی است.

شیشه، یکی از مواد مخدر بسیار خطرناک بوده که آثار جسمی، روحی و روانی بسیاری را بر سلامت فکری و جانی افراد جامعه دارد.

*«مت‌آمفتامین»، نام علمی «شیشه»

نام علمی این ماده مخدر، «مت‌آمفتامین» و استفاده از آن، محرک اعصاب است که اکنون به طور غیرقانونی، در لابراتوارهای غیرمجاز ساخته و عرضه می‌شود.

مصرف «مت‌آمفتامین»، انجام حرکات تکراری در افراد، اختلال شدید در خواب و یا بی‌خوابی کامل، بی‌اشتهایی شدید و تشنگی را به دنبال دارد.

البته «مت‌آمفتامین»، نام‌های بسیاری داشته و در هر گوشه از دنیا، این ماده مخدر را به یک نام می‌شناسند، به عنوان مثال، در ایالات متحده آمریکا، بنام «کریستال مت یخ» و در ایران بنام «شیشه» با مشخصاتی شامل رنگ سفید، بدون‌بو و مزه تلخ شناخته می‌شود.

با وجود اقدامات قانونی فراوان از سوی مسئولان جمهوری اسلامی ایران، اما متأسفانه، همچنان روند مصرف آن در بین جوانان زیاد بوده و همین موضوع، به عنوان یکی از مشکلات مهم به شمار می‌رود.

* برنامه‌ریزی‌های علمی دولت یازدهم برای مبارزه با مواد مخدر صنعتی

براساس برنامه‌ریزی‌های علمی و کارشناسی، از سوی مسئولان اجرایی کشور و به ویژه در زمان فعالیت دولت تدبیر و امید، راهکارهای مختلفی برای مبارزه با «شیشه» ارائه شده که شاید بهترین راه در مسیر مبارزه با این خطر، افزایش سطح آگاهی جامعه در بین قشرهای مختلف مردم و به ویژه در میان جوانان و خانواده‌ها است.

بروز روحیه تهاجمی، اخلاق تند، افسردگی، اختلال در حرکات فیزیکی، بدبینی، پرخاشگری، تشنج، تب و لرز، اضطراب، هیجان‌زدگی، ناهماهنگی در تکلم، رفتارهای جنون‌آمیز، افزایش تنفس، ابتلا به برخی بیماری‌های جسمی مانند پارکینسون و انتقال بیماری‌های عفونی مثل انواع هپاتیت و ایدز، از مهم‌ترین خطرات استفاده از «شیشه» هستند که حتی در مواردی باعث بروز سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

* مصرف مواد مخدر «شیشه» با ۴ روش

ماده مخدر «شیشه» از طریق چهار روش مختلف تنفسی، خوراکی، تزریقی و کشیدنی مصرف، به سرعت در فرد مصرف کننده، حالتی بنام “فلش” ایجاد و خیلی زود، اعتیاد ایجاد شده و باعث می‌شود تا هر روز مقدار مصرف این بلای خانمان‌سوز را افزایش دهند.

البته سودجویان و تبهکاران، مصرف ماده مخدر «شیشه» را نشئه‌آور و بدون اعتیاد اعلام می‌کنند تا بتوانند از این طریق، عده‌ای را در دام اعتیاد به مصرف این ماده مخدر گرفتار و به اهداف شوم و پلید خود دست پیدا کنند.

در این میان عده بسیاری هستند که فریب سودجویان و تبهکاران را خورده و غافل از خطرات ناشی از مصرف ماده مخدر «شیشه»، نه تنها معتاد شده، بلکه در مواردی هم به مرگ دچار شده‌اند.

از مهم‌ترین اثرات مصرف ماده مخدر «شیشه»، می‌توان به احساس سرزندگی و سرحالی، افزایش در ضربان قلب و هوشیاری، کاهش خواب و آرامش، پرحرفی، تولید افکار بدبینانه، بی‌قراری، خلق تحریک‌پذیر و زیاد شدن فعالیت بدنی، اشاره کرد.

البته مسئولان جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دولت یازدهم، تدابیر ویژه‌ای را برای مبارزه با ماده مخدر «شیشه»، اندیشیده و در این زمینه، برنامه‌ریزی‌های علمی و کارشناسی را انجام داده‌اند.

* مبارزه با اعتیاد، نیازمند ارتقای اقدامات فرهنگی

استاندار چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، در رابطه با ضرورت مبارزه با مواد مخدر گفت: مبارزه با مصرف مواد مخدر در جامعه، به ویژه در بین جوانان، به ارتقای کیفی و کمی اقدامات فرهنگی نیاز دارد.

قاسم سلیمانی دشتکی تأکید کرد: در این رابطه، مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی، باید با انجام فعالیت‌های علمی، تحقیقی و پژوهش، نسبت به مبارزه با مواد مخدر، به خصوص «شیشه»، اقدامات لازم را عملیاتی کنند.

وی افزود: استفاده از توان بخش خصوصی، بهره‌گیری از تشکل‌های مردم‌نهاد و بهره‌مندی از تجربیات صاحب‌نظران در این رابطه، اهمیت ویژه‌ای دارد.

سلیمانی دشتکی تصریح کرد: برنامه‌ریزی به منظور ارتقای خودکفایی، ایجاد اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، افزایش سطح رفاه عمومی و بهبود وضعیت معیشت خانوارها، باعث پایین آمدن گرایش مردم به مواد مخدر می‌شود.

* انحرافات فردی و اجتماعی، مقدمه مصرف شیشه است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری درباره مبارزه با مصرف مواد مخدر و به ویژه شیشه گفت: مصرف این ماده روانگردان، انحرافات فردی و اجتماعی را در جامعه به دنبال دارد.

خدابخش مرادی خاطرنشان کرد: اعتیاد به مواد مخدر، به ویژه شیشه، سرمایه، جان و احساس افراد را نابود کرده که این امر، باعث ضربه خوردن به نیروی انسانی و شاخص‌ها اقتصادی در جامعه می‌شود.

وی اظهار داشت: استفاده از مواد مخدر در گذشته سنتی بوده، اما امروزه صنعتی شدن استفاده از مواد، نگران کننده بوده، به طوری که با مصرف این نوع از مخدرها، زمینه بروز بسیاری از مشکلات اجتماعی پدیدار شده است.

مرادی افزود: اکنون ۳۵ تشکل مردم‌نهاد، با رویکرد فرهنگی، پیشگیری، درمان، بازتوانی، کاهش آسیب، آموزش، اشتغال و کارآفرینی در استان چهارمحال و بختیاری در حال فعالیت هستند.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی استان چهارمحال و بختیاری حمایت مالی از تشکل‌های مردم‌نهاد را ضروری اعلام و اظهار کرد: سمن‌ها، برای مبارزه با مواد مخدر، به حمایت مالی نیاز دارند.

وی فرهنگ‌سازی را بهترین روش پیشگیری از افزایش اعتیاد در جامعه دانست و بیان داشت: جلوگیری از رشد جمعیت معتادان، نیازمند رشد فکری و فرهنگی حفاظت از خود در برابر مواد مخدر است.

مرادی گفت: برنامه‌ریزی به منظور جلوگیری از آلوده شدن افراد سالم جامعه به مواد مخدر، باید در رأس فعالیت‌های مسئولان و مدیران دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی مربوطه باشد.

وی تأکید کرد: سمن‌ها، می‌توانند با آموزش افراد جامعه و اجرای برنامه‌های فرهنگی پیشگیری از مواد مخدر، نقش ارزنده‌ای را در این راستا ایفا کنند.

* برگزاری نخستین همایش ملی «نقش مشارکت اجتماعی در کاهش مواد مخدر» در آینده‌ای نزدیک

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری در این رابطه گفت: نخستین همایش ملی «نقش مشارکت اجتماعی در کاهش مواد مخدر و روانگردان‌ها» با همکاری اعضای این شورا، ۳۰ بهمن سال جاری در دانشگاه شهرکرد برگزار می‌شود.

داریوش رضایی تصریح کرد: توسعه مشارکت‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم ‌نهاد، فرهنگ‌سازی، پیشگیری، درمان و حمایت‌های اجتماعی، از مهم‌ترین محورهای برگزاری این همایش به شمار می‌روند.

وی اظهار داشت: برای برگزاری مطلوب این همایش، سه کمیته ملی، اجرایی و پشتیبانی در استان چهارمحال و بختیاری تشکیل و فعال شده‌اند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری افزود: اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر، به عنوان مهم‌ترین هدف و رویکرد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این استان محسوب می‌شود.

رضایی اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف مطلوب در راستای مبارزه با این بلای خانمان‌سوز، همکاری سمن‌ها، گروه‌های مردمی و دانشگاهیان ضروری و تأثیرگذار است.

* تلاش ۲۵۰ کارشناس برای افزایش آگاهی عمومی در زمینه آثار مخرب مصرف مواد مخدر در چهارمحال و بختیاری

سرپرست اداره‌کل بهزیستی استان چهارمحال و بختیاری در این زمینه گفت: اکنون ۲۵۰ کارشناس کارآزموده در ۵۵ پایگاه، نسبت به آگاهی‌بخشی مردم در راستای آشنایی با اثرات سوءمصرف مواد مخدر فعال هستند.

محمد میرزایی تأکید کرد: به همین منظور، طرحی با عنوان «کارزار رسانه شیشه»، در استان چهارمحال و بختیاری برگزار شده که موفقیت‌های بسیار مطلوبی را در راستای افزایش آگاهی عمومی در این زمینه داشته است.

وی جامعه هدف این طرح را افراد سالم دانست و افزود: در این راستا برای آگاهی خانواده‌ها از خطرات این بلای خانمان‌سوز و جلوگیری از گرایش آن‌ها به سمت مواد مخدر صنعتی، تلاش شده است.

* ضرورت احداث پاسگاه ایست و بازرسی در استان چهارمحال و بختیاری

فرمانده نیروی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری نیز در این باره گفت: احداث و راه‌اندازی پاسگاه ایست و بازرسی در ورودی این استان واقع در پل قرح، ضروری است.

سرهنگ نورعلی یاری تصریح کرد: با راه‌اندازی این پاسگاه، می‌توان تا حد بسیار زیادی، از ورود انواع مواد مخدر از استان‌های دیگر به استان چهارمحال و بختیاری جلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: ورود مواد مخدر به استان چهارمحال و بختیاری، بیشتر از طریق راه‌های ارتباطی فارس – کهگیلویه و بویراحمد ـ لردگان و خوزستان ـ لردگان انجام می‌شود.

یاری خاطرنشان کرد: اکنون مأموران نیروی انتظامی کشور و استان چهارمحال و بختیاری، با تلاش‌های شبانه‌روزی و بی‌وقفه خود، با انجام بازرسی‌های مستمر از خودروهای عبوری، نقش مهمی را در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و مبارزه با سوداگران مرگ دارند.

به گزارش فارس امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های علمی صورت گرفته از سوی مسئولان دولت یازدهم در کشور و استان چهارمحال و بختیاری، زمینه جلوگیری از ابتلای افراد جامعه و به ویژه جوانان به مواد مخدر بخصوص مواد مخدر صنعتی، فراهم شود.

رسیدن به این هدف، نیازمند همکاری تمامی مردم و مسئولان با یکدیگر است و در این راستا، تقویت اطلاع‌رسانی، ارتقای آگاهی عمومی و برگزاری همایش‌ها، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های علمی، با هدف تشریح اثرات مخرب و سوء حاصل از مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها، نقش کلیدی، مؤثر و اساسی در این زمینه دارد.

……………………………………..

منبع گزارش : فارس ۹۳٫۱۰٫۱۳ گزارش از وحید رئیسی دهکردی

……………………………………..

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=14230

برچسب ها