• امروز : دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Monday - 16 September - 2024
کل پست ها: 71598اخبار امروز : 0
5

زنان معتاد نيازمند مداخلات پيشگيرانه و درماني هستند

  • کد خبر : 1283
  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۱

رييس دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در نخستين كنگره علمي پيشگيري و مصون‌سازي زنان در برابر اعتياد استان اصفهان تاكيد كرد: زنان معتاد نيازمند مداخلات پيشگيرانه و درماني هستند و توجه به تفاوت‌هاي بيولوژيك، روانشناختي و اجتماعي زنان، از نكات اساسي در برخورد با اعتياد آنان است.به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي […]

رييس دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در نخستين كنگره علمي پيشگيري و مصون‌سازي زنان در برابر اعتياد استان اصفهان تاكيد كرد: زنان معتاد نيازمند مداخلات پيشگيرانه و درماني هستند و توجه به تفاوت‌هاي بيولوژيك، روانشناختي و اجتماعي زنان، از نكات اساسي در برخورد با اعتياد آنان است.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان، نبي‌اله شاه‌محمدي در اين كنگره، مهمترين هدف برگزاري آن را دستيابي به بهترين و كاربردي‌ترين شيوه‌هاي علمي در زمينه پيشگيري، درمان و كاهش آسيب در حيطه اعتياد زنان برشمرد و گفت: در راستاي مبارزه با سوء مصرف مواد و گسترش آن در درمان زنان جامعه ما، ‌بر آن شديم تا با استفاده از نظرات تخصصي و تجربيات مبتني بر شواهد كارشناسان و محققان حوزه اعتياد، اين كنگره را برگزار كنيم تا بتوانيم با به كارگيري راهكارهاي مبتني بر واقعيت، تفاوت‌هاي جنسيتي را در اين كارزار به كار بگيريم.

وي ادامه داد: ارائه مقالات در حوزه‌هاي مختلف اعتياد زنان توانست چشم‌انداز روشن‌تري از اعتياد را در اين قشر، پيش‌روي برنامه‌ريزان به تصوير بكشاند.

رييس دبيرخانه شوراي هماهنگي استان اظهار داشت: مشاركت محققين در رشته‌هاي تحصيلي متفاوت در اين كنگره، مهر تاييدي بر اين نكته بود كه اعتياد پديده‌اي چند وجهي است و نيازمند همكاري متخصصين در جنبه‌هاي زيستي ، رواني و اجتماعي است.

شاهمحمدي در ادامه، بيان داشت: توجه به معنويت، مذهب و آموزه‌هاي ديني، نشاط اجتماعي سلامت رواني، ورزش و فعاليت‌هاي جايگزين از عوامل تاثيرگذار بر پيشگيري از اعتياد در زنان مي‌باشد.

وي گفت: تعداد مقالات واصل شده به دبيرخانه كنگره ۴۵۰ مقاله بود كه از اين تعداد ۳۴ مقاله در قالب سخنراني و ۶۲ مقاله در قالب پوستر پذيرفته شد.

رييس دبيرخانه شوراي هماهنگي استان افزود: تعداد معتادان شناسايي شده در اصفهان براساس RSA در سال ۸۹ ، صد و بيست هزار نفر مي‌باشد كه حدود شش و نه دهم درصد اين ميزان را زنان تشكيل مي‌دهند، همچنين آمار فوتي‌هاي پزشكي قانوني اين استان نيز در سال گذشته ۳۶۰ نفر اعلام شده كه به‌طور متوسط روزانه يك نفر بوده و از اين تعداد حدوداً ۱۸ نفر زن بوده‌اند.

شاه‌محمدي گفت: در استان اصفهان ۴۲۰ مركز درماني وجود دارد كه از اين تعداد ۳ كمپ مخصوص زنان و ۲ مركز مشاوره ويژه زنان آسيب‌پذير وجود دارد و همچنين با توجه به حساسيت موضوع اعتياد زنان، شوراي هماهنگي استان مطابق ماده ۱۶ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر در نظر دارد براي زنان معتاد، مركز درماني اقامتي و كاهش آسيب تاسيس كند.

وي بيان داشت: طبق بررسي‌هاي موجود مهمترين دليل اعتياد زنان همسران مصرف‌كننده مي‌باشند و همچنين بيماري‌هاي روحي و رواني و مشكلات خانوادگي، تبليغات موجود در برخي از رسانه‌ها و شبكه‌هاي اينترنتي و ميل به ظاهرگرايي از ديگر عوامل مهم در اين خصوص مي‌باشد.
رئيس دبيرخانه شورا بيان داشت: از جمله تصميمات اتخاذ شده در ستاد مبارزه با مواد مخدر تشكيل كميته تخصصي درمان زنان مصرف‌كننده است كه از سال آينده اجرايي خواهد شد.

شاه‌محمدي در ادامه، پيامدهاي فردي از جمله ابتلا به بيماري‌هاي رواني، جسمي و جنسي و پيامدهاي خانوادگي و اجتماعي از جمله طرد از خانواده، عدم ايفاي نقش مادري و همسري، فروپاشي خانوادگي، عدم توانايي نظارت بر رفتار فرزندان، ايجاد الگوي نامناسب رفتاري، كاهش روابط فاميلي و از هم گسيختگي خانوادگي، احتمال ابتلا اعضاي خانواده به بيماري ايدز و افزايش رفتارهاي پرخطر جنسي در سطح جامعه جهت برآورد نمودن نيازهاي مادي را از نتايج بروز اعتياد در زنان عنوان كرد.

وي تاكيد كرد: بايد به شخصيت زنان و شناخت نيازهاي واقعي آنان ارج نهاده شود، زنان نيز به مسائل ديني و اسلامي به‌عنوان بهترين ملجا و پناهگاه براي برآورده كردن نيازها و اهداف خود تكيه كنند و همچنين مهارت‌هاي اجتماعي در چگونگي برخورد با مشكلات، فشارها و استرس‌هاي موجود و عوارض اعتياد به زنان آموخته شود.


منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان۹۱/۱۲/۲۹

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=1283

برچسب ها