• امروز : سه شنبه - ۷ بهمن - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - شعبان - 1447
  • برابر با : Tuesday - 27 January - 2026
کل پست ها: 76633اخبار امروز : 7
1

راه‌اندازی ۵۵۰ تخت درمانی برای معتادان متجاهر در کرمانشاه

  • کد خبر : 122088
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۴
راه‌اندازی ۵۵۰ تخت درمانی برای معتادان متجاهر در کرمانشاه
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه از عزم جدی دولت و استان برای ساماندهی، درمان و تکمیل چرخه مقابله با اعتیاد با راه‌اندازی ۵۵۰ تخت بستری ویژه خبر داد.

کرمانشاه ـ نادر فخری، با اشاره به رویکرد جدی دولت در حوزه مقابله با مواد مخدر، اظهار کرد: با توجه به حساسیت ویژه رئیس‌جمهوری به‌عنوان رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و همچنین دبیرکل این ستاد، برنامه‌های مرتبط با پیشگیری، درمان و مقابله با مواد مخدر با رویکردی منسجم، هدفمند و جدی در دستور کار قرار گرفته است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه، افزود: در سطح استان کرمانشاه نیز اجماع و همدلی بسیار مطلوبی میان دستگاه‌های اجرایی شکل گرفته و با مشارکت ۳۳ دستگاه عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اقدامات مؤثری در حوزه‌های سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی در حال انجام است. این شورا با انسجام و هماهنگی مناسب، پیگیری مستمر امور این حوزه را به‌طور جدی دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: در همین راستا، برنامه‌ریزی‌های لازم برای اجرای اقدامات عملی صورت گرفته و راه‌اندازی و تجهیز ۵۵۰ تخت بستری ویژه درمان و نگهداری معتادان متجاهر در حال انجام است که این اقدام، گام مهمی در مسیر ساماندهی، درمان و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد به شمار می‌رود.

احصای دقیق وضعیت اعتیاد و الگوی مصرف مواد مخدر در کرمانشاه

فخری با بیان اینکه اقدامات این حوزه با همدلی و تعامل مناسب در حال اجرا و پیگیری است، اظهار کرد: خوشبختانه کارها با همکاری دستگاه‌های اجرایی به‌خوبی پیش می‌رود و امیدواریم نتایج این اقدامات به‌زودی به‌صورت ملموس در جامعه نمایان شود و شاهد پیامدهای مثبت آن باشیم.

وی افزود: برخی ضعف‌هایی که در سال‌های گذشته در این حوزه وجود داشته، امروز در مسیر ترمیم قرار گرفته و تلاش می‌کنیم با برنامه‌ریزی اصولی، این نقاط ضعف به نقاط قوت تبدیل شود و شرایط به سمت سامان‌یافتگی حرکت کند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت شناسایی وضعیت موجود اعتیاد گفت: موضوع شیوع‌شناسی و احصاء وضعیت موجود، یکی از خلأهای اساسی این حوزه بوده که از سال ۱۳۹۴ نه‌تنها در استان کرمانشاه بلکه در بسیاری از نقاط کشور به‌صورت علمی و جامع انجام نشده است.

وی ادامه داد: با دستور و تأکید استاندار کرمانشاه، در جلسات اولیه شورا، دستگاه‌هایی از جمله دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مأمور شدند تا با انجام مطالعات شیوع‌شناسی، وضعیت موجود اعتیاد، الگوی مصرف مواد مخدر و جمعیت‌های در معرض خطر را به‌صورت دقیق بررسی و احصا کنند.

مماشات با کوتاهی مسئولان در حوزه مواد مخدر ممنوع است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه با تأکید بر جایگاه قانونی و فرابخشی شوراهای مبارزه با مواد مخدر گفت: شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی، از جایگاهی فرادستی برخوردارند و تمامی اقدامات آن‌ها در حوزه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت، بر اساس قوانین بالادستی و تکالیف قانونی مصوب انجام می‌شود.

فخری افزود: در همین قوانین، برای کوتاهی یا قصور دستگاه‌ها در انجام وظایف محوله، ضمانت‌های اجرایی و حتی مجازات‌های مشخص پیش‌بینی شده و رویکرد رئیس‌جمهوری، استاندار کرمانشاه و دستگاه قضایی کشور و استان نیز بر این اساس است که در حوزه مبارزه با مواد مخدر، با هیچ دستگاه یا مسئولی مماشات نخواهد شد.

وی تصریح کرد: تمامی جلسات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به‌صورت دقیق توسط دبیرخانه رصد می‌شود و مصوبات شورا پس از ابلاغ، از نظر میزان اجرا، تحقق اهداف و اثربخشی، به‌طور مستمر پایش و ارزیابی می‌شود و در صورت مشاهده هرگونه قصور یا ترک فعل در انجام وظایف قانونی، موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه با اشاره به عملکرد استان اظهار کرد: خوشبختانه میانگین عملکرد استان کرمانشاه در حوزه تصمیمات و برنامه‌های مرتبط با مبارزه با مواد مخدر، قابل قبول و قابل دفاع است و ارزیابی نهایی عملکرد دستگاه‌های اجرایی، فرمانداری‌ها و سایر نهادهای عضو شورا در پایان سال انجام می‌شود.

فخری ادامه داد: در این ارزیابی‌ها، علاوه بر حضور مدیران در جلسات، نحوه برگزاری نشست‌ها، میزان و کیفیت اجرای مصوبات و اثربخشی اقدامات به‌عنوان شاخص‌های کمی و کیفی مورد بررسی قرار می‌گیرد و نتایج آن به مراجع استانی و ملی گزارش خواهد شد.

دلایل ناتمام ماندن چرخه درمان در کرمانشاه

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در پاسخ به پرسشی درباره نحوه پیگیری وضعیت معتادان متجاهر اظهار کرد: در این حوزه با سه گروه مواجه هستیم؛ نخست، معتادان متجاهری که از سطح جامعه شناسایی می‌شوند؛ دوم، افرادی که از سوی خانواده‌ها معرفی می‌شوند؛ و سوم، مواردی که با حکم قضایی در دستور اقدام قرار می‌گیرند.

وی افزود: درباره معتادان متجاهری که از سوی خانواده‌ها معرفی می‌شوند، شورا مکلف است بر اساس مجوزهای قضایی و از طریق نیروی انتظامی، نسبت به جمع‌آوری این افراد اقدام کرده و آنان را به مراکز ماده ۱۶ منتقل کند. این مراکز محل نگهداری اجباری هستند و افراد در آنجا تحت فرآیند درمان، بازپروری و توانمندسازی قرار می‌گیرند.

فخری با اشاره به کمبود زیرساخت‌ها در سال‌های گذشته تصریح کرد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون در استان کرمانشاه هیچ مرکز جدید یا تخت بستری ویژه نگهداری معتادان متجاهر اضافه نشده بود و همین محدودیت‌ها باعث ناتمام ماندن چرخه درمان شده است.

عزم جدی کرمانشاه برای پایان چرخه معیوب اعتیاد

وی با اشاره به ظرفیت‌های درمانی استان گفت: هم‌اکنون زیرساخت‌های متعددی برای درمان و بازتوانی افراد مبتلا به اعتیاد در استان فعال است و تلاش شده این ظرفیت‌ها به‌صورت هدفمند مورد استفاده قرار گیرد.

فخری افزود: ۲۴ مرکز ماده ۱۵ برای معتادان خودمعرف زیر نظر سازمان بهزیستی فعال است و افراد به‌صورت داوطلبانه به این مراکز مراجعه می‌کنند؛ در این مراکز، فرآیند درمان با پرداخت سرانه مشخص و تحت نظارت کامل پزشکی انجام می‌شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه ادامه داد: علاوه بر این، ۲۵۶ مرکز درمان نگهدارنده با متادون و سایر داروهای جایگزین (MMP) در سطح استان فعال هستند.

فخری با اشاره به نقش مراکز میان‌مدت و اقامتی بهزیستی تصریح کرد: این مراکز در کاهش آسیب‌های اجتماعی، کنترل چرخه مصرف و پیشگیری از بازگشت افراد به اعتیاد نقش مؤثری دارند و تقویت آن‌ها یکی از اولویت‌های اصلی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان است.

وی خاطرنشان کرد: در کنار توسعه کمی مراکز، ارتقای کیفیت خدمات درمانی، نظارت مستمر و افزایش اثربخشی برنامه‌ها به‌طور جدی در دستور کار قرار دارد تا نتایج مطلوب حاصل شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=122088

برچسب ها