فارس- ارسطو ترکمانمنش، دبیر شورا، با اعلام این خبر گفت: صدا و سیمای مرکز فارس در همراهی با سیاستهای فرهنگی-اجتماعی پیشگیری از اعتیاد، در سهماهه نخست سال جاری، ۴۳ عنوان برنامه با مجموع ۱۴ ساعت و ۳۰ دقیقه تولید و پخش کرده که طیف متنوعی از موضوعات علمی، اجتماعی و آموزشی را در بر میگیرد.
وی افزود: برنامههای پخششده با بهرهگیری از کارشناسان مجرب، پزشکان متخصص و مسئولان حوزه پیشگیری از اعتیاد که تلاش داشتهاند تا به شیوهای روشنگرانه، زوایای پنهان و پیدای تهدیدات مواد مخدر، دخانیات و روانگردانها را برای عموم مردم آشکار سازند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: در بخش تلویزیون (سیما)، برنامه «ایران سلامت» با مدتزمان ۱۰۰ دقیقه، با حضور پزشکان و متخصصان به بررسی رابطه مستقیم مصرف مواد مخدر، دخانیات و مشروبات الکلی با ابتلا به بیماریهای خطرناک از جمله نارسایی کبد و انواع سرطانها پرداخت.
ترکمان منش در ادامه گفت: برنامه «صبح بخیر فارس» نیز در بازه ۴۵ دقیقهای، به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر و روز جهانی بدون دخانیات روی آنتن رفت.
وی افزود: در برنامه شبانگاهی «فارس آینه»، با طرح پرسشی هشدارآمیز: «با اینکه مضرات دخانیات را میدانید، چرا مصرف میکنید؟» تلاش شد نگاه انتقادی جامعه نسبت به عادیسازی مصرف بازخوانی شود. همچنین ویژهبرنامه «کاشانه مهر» در ۲۰ دقیقه به اهمیت روز جهانی بدون دخانیات پرداخت و در میانبرنامهای مستقل با عنوان «مضرات دخانیات» در مجموع ۳۶ دقیقه، پیامهای آموزشی و انگیزشی پیرامون آسیبهای ناشی از مصرف سیگار و قلیان ارائه شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: در حوزه صدا نیز، برنامه پرمخاطب “سایبان مهر” با بیش از ۹ ساعت زمان پخش، به صورت تخصصی به بررسی ابعاد مختلف اعتیاد در نوجوانان، نشانههای اولیه مصرف، تأثیر مکملهای بدنسازی، اعتیاد دارویی و روانی، سیگار الکترونیکی و… با حضور کارشناسان بهزیستی اختصاص یافت.
همچنین برنامههای “پیام رادیو فارس”، “شبهای ایران” و PSA در قالب گفتگو با کارشناسان پلیس مبارزه با مواد مخدر و روانشناسان اجتماعی، نقشآفرینی رسانه را در ترویج فرهنگ “نه به اعتیاد” پررنگتر کردند.
ترکمانمنش در پایان، با قدردانی از مدیران و برنامهسازان رسانه ملی و مرکز صدا و سیما استان فارس، ابراز امیدواری کرد که با استمرار این روند آگاهسازی رسانهای، گامهای مؤثرتری در مسیر ارتقای سلامت اجتماعی و کاهش تقاضای مواد برداشته شود.