کرمانشاه- دکتر نیکزاد عباسی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و دبیر کمیته فرهنگی و پیشگیری مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در جلسه كميته فرهنگي و پيشگيري این شورا تأکید کرد: دانش و اخلاق از لازمههای اصلی برای موفقیت در کارهای فرهنگی هستند.
وی افزود: فعالیتهای فرهنگی به دلیل هزینه کمتر و ماندگاری بیشتر، نقش مهمی در اصلاح جامعه دارند. با این حال، چالشهایی مانند زمانبر بودن نتیجهگیری و عدم استفاده از تخصص و تکنیکهای روز، از جمله آفات این حوزه هستند.
معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم استان با اشاره به تأثیر محدود اقدامات سطحی و مقطعی گفت: شاید بتوان با اقدامات کنترلی دسترسی به برخی ناهنجاریها را محدود کرد، اما اگر ذهن افراد اصلاح نشود، این مشکلات از مسیر دیگری ظاهر خواهند شد.
عباسی بر لزوم توجه جدی متولیان فرهنگی به تخصصگرایی تأکید کرد و بیان داشت: دستگاههای مسئول باید مصوبات کمیته فرهنگی و پیشگیری را جدی بگیرند و نگاه ابتدایی به این موارد نداشته باشند. برای افزایش اثربخشی فعالیتهای فرهنگی، نیازمند برنامهریزی منسجم و هماهنگی بیشتر میان نهادهای مرتبط هستیم.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت آموزش و نگاه تخصصی به مسائل فرهنگی گفت: متولیان فرهنگی باید دانش و تکنیکهای جدید را در برنامههای خود به کار گیرند تا شاهد تأثیرگذاری و اثربخشی بیشتر در این حوزه باشیم.
در ادامه دکتر وحید مرادی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بر لزوم تقویت اقدامات پیشگیرانه و در امر مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد.
وی اعلام کرد: رویکرد اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر، کاهش تقاضا، پیشگیری، و فرهنگسازی است و «مباحث فرهنگی» رکن اصلی در این زمینه محسوب میشود و باید فرهنگ پیشگیری از اعتیاد را بهصورت گسترده ترویج کنیم.
دکتر مرادی همچنین به اهمیت تشکیل کانونهای پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها و محیط های نظامی اشاره کرد و همچنین خواستار استفاده از ظرفیتهای سامانه شاد به دلیل مخاطبان فراوان آن در راستای موضوع پیشگیری از اعتیاد شد.
در ادامه، حجتالاسلام سروری، سرپرست ستاد کانونهای فرهنگی مساجد استان، در نشست اخیر خواستار استفاده از ظرفیت کانونهای فرهنگی مساجد بهعنوان پرجمعیتترین تشکل کشور پس از بسیج در امر پیشگیری از مواد مخدر شد. وی در این جلسه همچنین توضیحاتی در خصوص طرح «طراوت» ارائه کرد که هدف آن ترویج پیشگیری از اعتیاد در میان جوانان و اقشار مختلف جامعه است.
در ادامه جلسه نمایندگان ادارات کل بهزیستی، آموزش و پرورش، زندانها و جمعیت هلال احمر، گزارشی از روند اجرای طرح «کیان» در محیطهای خود ارائه دادند. این طرح برای پیشگیری از اعتیاد در محیط های اداری برای کارکنان و خانواده های آنان اجرا می شود.
گفتنی است آخرین وضعیت خانه یاریگران زندگی نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.