• امروز : دوشنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۲
  • برابر با : 22 - جماد أول - 1445
  • برابر با : Monday - 4 December - 2023
کل پست ها: 70238اخبار امروز : 20
6

جلب همکاری و تعامل بین‌بخشی برای گسترش برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد

  • کد خبر : 84994
  • 08 بهمن 1401 - 17:10
جلب همکاری و تعامل بین‌بخشی برای گسترش برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گفت: به منظور گسترش برنامه های پیشگیری از اعتیاد و طرح یاری گران زندگی، جلب مشارکت و بهره گیری از ظرفیت ها و منابع استانی صورت گرفته است.

خراسان رضوی- محمد حسین صالحی در جلسه کمیته فرهنگی پیشگیری استان افزود: در راستای تدابیر و تاکیدات ستاد مبارزه با موادمخدر مبنی بر ضرورت جلب همکاری و تعامل بین‌بخشی با دستگاه‌های اجرایی ، اقداماتی از سوی این شورا به منظور گسترش برنامه های پیشگیری از اعتیاد و طرح یاری گران زندگی با جلب مشارکت و بهره گیری از ظرفیت ها و منابع استانی در مرکز استان و شهرستان ها صورت گرفته است .
وی گفت: بر اساس تفاهم نامه مشارکت شهرداری مشهد در تربیت ۱۷۰۰ نفر کادر متخصص پیشگیری از اعتیاد ، مقرر است به ازای هر یک از محلات ۱۷گانه مشهد ۱۰ نفر کادر مربی پیشگیری آموزش داده شوند که در مجموع ۱۷۰۰ نفر آموزش خواهد دید . این تعداد پس از طی دوره و دریافت گواهینامه از مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی اقدام به اجرای برنامه های پیشگیرانه در محدوده شهرداری می نمایند .
دبیر شورا تصریح کرد: برای جذب ۱۷۰۰ نفر فراخوان از طریق فضای مجازی و تابلوهای شهری انجام شده است از این بین۳۰ نفر از مربیان که طی سالهای متمادی آموزش دیده اند ، ۷۰ نفرطی فرآیند مصاجبه و گزینش و پس از بازآموزی، اقدام به آموزش مربیان محلات خواهند کرد.
وی افزود: بر اساس تفاهم نامه مشارکت منطقه ویژه اقتصادی سرخس در برنامه های پیشگیری از اعتیاد، مقرر است برنامه های فرهنگی پیشگیری بر اساس استانداردهای ابلاغی ستاد از سوی شورای هماهنگی استان ارائه و از سوی فرمانداری سرخس توسط دستگاه های اجرایی ذیربط و سازمان های مردم نهاد اجرایی و از سوی منطقه ویژه اقتصادی سرخس پشتیبانی و تامین منابع مالی انجام شود.
دبیر شورا افزود: بر این اساس مقرر شد با هدف ارزیابی دوره ای میزان اثرگذاری برنامه ها وضعیت فعلی شهرستان از لحاظ شیوع اعتیاد توسط مراجع علمی مورد بررسی قرار گیرد همزمان نسبت به تربیت کادر پیشگیری در محلات شهری و روستاهای شهرستان اقدام و در ادامه برنامه های اجرایی اعم از برگزاری دوره های آموزشی ویژه گروههای هدف ( والدین ، دانش آموزان، دانشجویان، کارگران ، کارمندان و …) برگزاری اردوهای فرهنگی ورزشی ….. اجرا گردد.
جلسات کمیته فرهنگی پیشگیری استان گامی موثر در جهت حذف موازی کاری
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: طرح برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد درکمیته فرهنگی پیشگیری استان و اخذ مصوبه اجرایی این برنامه‌ها توسط کمیته در اثربخشی طرح‌ها بسیار تاثیرگذار خواهد بود .
فیروزی در خصوص اهداف کمیته فرهنگی پیشگیری استان خراسان رضوی گفت: این اقدام باعث عدم موازی کاری دستگاه‌های مجری، افزایش روند همکاری و هماهنگی بین بخشی دستگاه‌های عضو کمیته، توسعه و ایجاد دسترسی‌پذیری جامعه هدف بالاخص محلات آسیب‌خیز به خدمات پیشگیری از اعتیاد می شود.
وی در خصوص برنامه‌های اجرا شده توسط بهزیستی که گروه سنی ۷ تا ۱۸سال را شامل می‌شود، گفت: برنامه پیشگیری از اعتیاد و ارتقای توانمندی‌های شناختی- رفتاری برای افراد ساکن در محلات آسیب خیز (زن ومرد) در ۱۶جلسه طبق دستورالعمل اجرائی، توسط مربی آموزش دیده اجرا گردیده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی بیان داشت: این طرح به افراد ساکن در محلات آسیب‌خیز آموزش می‌دهد که چگونه با شناخت خود و مهارت‌آموزی می‌توانند خود و هیجانات خود را مدیریت کنند، از خود محافظت کرده و رفتارهای پرخطر درآنان کاهش پیدا کند.
فیروزی خاطرنشان کرد: طرح آگاه‌سازی دختران و زنان با تأکید بر خودمراقبتی به منظور ارتقای دانش و مهارت‌های لازم در جهت افزایش سوادرسانه‌ای، سلامت، رفاه و سبک زندگی سالم و خودمراقبتی نیز در ۱۹ شهرستان اجرا گردید و حدود ۱۶ هزار نفر در این طرح شرکت کردند. طرح آموزش والدین و توانمندسازی خانواده در دوران بلوغ و نوجوانی با هدف آموزش مهارت‌های لازم به والدین جهت مدیریت بهینه رفتار فرزندانِ نوجوان خود، در کلیه شهرستان‌ها اجرا گردید و بالغ بر ۱۳ هزار نفر از والدین دارای فرزند نوجوان در این طرح شرکت نمودند. علاوه بر این،طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران(مانا) نیز با هدف آموزش مشارکت اجتماعی و توانمندسازی گروه‌های نوجوان اجرا شده است.
وی افزود: اجرای طرح جامع پیشگیری از خودکشی با هدف پیشگیری، کنترل و کاهش خودکشی از طریق اجرای طرح‌های مبتنی بر سطح جوامع محلی، آموزش افراد پر خطر و در معرض خطر توسط تسهیلگران در شهرستان‌های مختلف اجرا گردید. برگزاری دوره‌های آموزش پیش از ازدواج و آموزش زندگی خانواده با هدف آموزش شیوه صحیح همسر گزینی و مهارت‌های لازم برای زندگی مشترک به منظور ارتقای میزان پایداری و رضایتمندی روابط زوجی و خانوادگی نیز در کلیه شهرستان‌ها در قالب دوره‎های آموزشی ۴ تا ۱۶ ساعته برگزار شد که حدود ۴ هزار نفر در این دوره‌ها شرکت کرده و از این کلاس‌ها بهره‌مند شده‌اند.

لینک کوتاه : http://news.dchq.ir/3/?p=84994
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی
  • 105 بازدید
  • بدون دیدگاه