• امروز : چهارشنبه - ۲۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 10 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Wednesday - 11 December - 2024
کل پست ها: 72355اخبار امروز : 0
9

آیت الله رئیسی چگونه به کمک «معتادان» آمد؟

  • کد خبر : 99551
  • ۱۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹
آیت الله رئیسی چگونه به کمک «معتادان» آمد؟
یکی از آسیب‌های اجتماعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر حل آن تأکید دارند اعتیاد و مواد مخدر است، از این رو دولت شهید رئیسی کارویژه‌های مهمی را آغاز کرد که می‌تواند سرلوحه ادامه راه دولت چهاردهم باشد.

یکی از آسیب‌های اجتماعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر حل آن تأکید دارند اعتیاد و مواد مخدر است، علاوه بر این دو چالش، ایشان بر حل حاشیه نشینی و ساماندهی این مهم، طلاق و مفاسد اخلاقی و حل مشکلات احصای مناطق بحران خیز در کشور هم تأکید ویژه‌ای دارند.

براساس آخرین آمار‌های غیر رسمی در سال ۱۴۰۱، چهار میلیون و ۴۰۰ هزار مصرف‌کننده مستمر و غیر مستمر مواد مخدر در کشور وجود دارد که با احتساب خانواده‌ها، این آمار قریب به ۱۵ میلیون نفر از جمعیت را در بر می‌گیرد که به صورت روزمره دغدغه و نگرانی در حوزه مواد مخدر دارند.

یکی از کارکردهای مهم دولت شهید رئیسی توجه به آسیب اعتیاد در میان جامعه بود.یکی از اقدامات دولت سیزدهم، افزایش ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر در تهران و سایر شهر‌ها و استان‌های کشور بود، به طوری که ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر استان تهران در سال ۱۳۹۷ قریب به ۴هزار و ۸۰۰ نفر بود اما این میزان در پایان سال ۱۴۰۲ به بیش از ۲۸ هزار نفر در ۲۵ مرکز رسید که می‌توان رشد آن را قریب به ۴۹۳ درصد تخمین زد.

در ماه‌های منتهی به پایان سال ۱۴۰۲، ۵۹ مرکز با ظرفیت ۲۳هزار و ۸۳۷ نفر فعالیت می‌کند که به نسبت سال ۱۳۹۹ حدود ۷۵درصد افزایش ظرفیت را شاهد بوده است.یکی دیگر از تلاش‌های دولت سیزدهم، تشکیل و راه‌اندازی کمیته ملی مبارزه با بنیان‌های مالی و قاچاق مواد مخدر، روانگردان، پولشویی، سامانه‌های اطلاعاتی، رصد معاملات مالی مشکوک و شناسایی عملیات پولشویی مرتبط با جرائم مواد مخدر و روانگردان‌ها بود.

خیرین پای کار حمایت از معتادان

کمک خیرین و پای کار آمدن آن‌ها برای پایان دادن به مشکلات معتادان پس از ر‌هایی از بند اعتیاد یکی از اقدامات دولت شهید خدمت بود، اقدامی که در قالب راه‌اندازی مجمع خیرین یاری گران زندگی و کارآفرینان در ۳۱ استان کشور توانست بیش از ۳هزار نفر از خیرین کشور را در حوزه کمک به معتادان گردهم آورده و تاکنون ۴۲۰ میلیارد تومان را به صورت نقدی و غیر نقدی به منظور ایجاد و تقویت اشتغال معتادان جذب کند. از سویی دیگر این خیرین توانستند در کمک‌رسانی به میزان ۲۳۰ میلیارد تومان به صورت سرمایه برای ایجاد ابنیه، تجهیزات و کمک به اشتغال زایی معتادان بهبود یافته در سطح کشور نیز کمک کنند.

به طور کلی با اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر و خیرین یاری‌گر زندگی تاکنون از اشتغال ۲هزار نفر از معتادان بهبود یافته در کشور حمایت شده و ۳هزار و ۵۳۰ نفر از معتادان متجاهر مستقر در کمپ‌های ترک اعتیاد ماده ۱۶ مشغول به کار شده و ۴۸ هزار نفر هم از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برخوردار شده‌اند.

ایران سد راه مخدرهای جهان

درست ماه‌ها پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱، نتایج پیمایش ملی دانشگاه علوم پزشکی تهران(مرکز ملی مطالعات اعتیاد) نشان داد که نسبت به آخرین پیمایش ملی اعلام شده در سال ۱۳۹۱، آهنگ رشد معتادان در جامعه کنترل و متوقف شده است که پس از سال‌ها این خبر بسیار خوشایند و مطلوب واقع بود.

مبارزه هدفمند با ورود، نگهداری و عرضه انواع مواد مخدر و روانگردان‌ها و افزایش روند کشف انواع مواد مخدر در طول برنامه ششم توسعه؛ نیز یکی از اقدامات و تلاش‌های دولت سیزدهم برای مقابله و مبارزه با بنیان‌های مالی قاچاقچیان بود، به طوری که به لطف این تلاش‌ها امروزه جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در دنیا است، تلاش‌هایی که نشان می‌دهد که ۹۲درصد از کشفیات تریاک، ۵۹ درصد از کشفیات مرفین و ۲۷ درصد از کشفیات هروئین در دنیا از سوی غیور مردان مرزبان و نیرو‌های نظامی و امنیتی کشورمان صورت می‌گیرد.

کنترل آهنگ رشد معتادان در سال ۱۴۰۱

آخرین و مهمترین اقدام مهم دولت شهید رئیسی در حوزه مبارزه ومقابله با مواد مخدر که می‌توان به آن اشاره کرد، تدوین و تصویب سندملی پیشگیری جامع از اعتیاد از محیط‌های کار و تولید بود، اقدامی که در دولت سیزدهم صورت گرفت چرا که آخرین پیمایش‌ها در حوزه اعتیاد در سال ۱۳۹۴ نشان می‌داد درصد افرادی که به اعتیاد دچار هستند در جامعه کارگری نسبت به سایر گروه‌های جامعه بیشتر است، از این حیث این می‌تواند برای جامعه کار و تولید بسیار خطرناک باشد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=99551

برچسب ها