• امروز : شنبه - ۱۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 7 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
کل پست ها: 73302اخبار امروز : 2
19
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر؛

از هر طرح و پیشنهادی در حوزه پیشگیری از اعتیاد استقبال می‌کنیم

  • کد خبر : 98276
  • ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۳
از هر طرح و پیشنهادی در حوزه پیشگیری از اعتیاد استقبال می‌کنیم
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه نرخ شیوع اعتیاد در استان همدان پایین تر از میانگین کشوری است، گفت: آمادگی مردم این استان برای مشارکت در پیشگیری از اعتیاد بالا است و از هر طرح و پیشنهادی در حوزه پیشگیری استقبال می‌کنیم.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری؛ دکتر اسکندر مومنی در سفر به استان همدان با حضور در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر این استان، اظهار داشت: از هر طرح و پیشنهادی در حوزه پیشگیری از اعتیاد استقبال می‌کنیم. ضمن اینکه باید تلاش شود مراکز مهارت آموزی در کنار مراکز ماده ۱۶ استان توسعه یابد و همچنین استفاده از ظرفیت خیرین در اشتغالزایی بهبودیافتگان، استفاده از شیوه‌های نوین درمانی و داروی بوپرونورفین در درمان اعتیاد نیز در اولویت قرار گیرد.

وی تصریح کرد: تمام شاخص ها نشان می‌دهد که شرایط استان همدان در حوزه مبارزه با مواد مخدر به ویژه پیشگیری و مقابله، از میانگین کشوری بهتر است. همچنین نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت فعال، دانشجویی و دانش آموزی و کارگری این استان از میانگین کشوری بسیار پایین تر است و در رتبه ۲۰ به پایین قرار دارد که نشان از اهتمام و تلاش همه دستگاه های استان و فرهنگ پذیری مردم همدان است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر یادآوری کرد: با وجود کاهشی بودن میزان کشفیات مواد مخدر در سال گذشته اما این آمار در همدان افزایشی بوده است که موید تلاش حوزه مقابله است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر به وضعیت موادمخدر در دنیا و منطقه اشاره کرد و با بیان اینکه همه آمارها حکایت از افزایش تولید، مصرف و قاچاق مواد مخدر در دنیا است، بیان داشت: در پنج سال گذشته شیوع مصرف موادمخدر در دنیا افزایش داشته است و در عین حال سالانه صد هزار نفر بر اثر سوء مصرف موادمخدر در دنیا فوت می‌کنند.

مومنی افزود: متاسفانه ترویج و تبلیغ مصرف موادمخدر در فضای مجازی افزایش قابل توجهی یافته و سن اعتیاد در دنیا پایین آمده است. میزان گرایش زنان به مواد مخدر در دنیا افزایش یافته و الگوی مصرف موادمخدر نیز تغییر یافته و مواد مخدر صنعتی به صورت فزاینده رو به افزایش است. در واقع تمام آمارها و نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که موضوع موادمخدر رو به افزایش است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصریح کرد: برخی کشورها دنبال قانونی کردن تولید، کشت و مصرف مواد مخدر با طرح موضوع در سازمان ملل هستند، بنابراین باید از هم اکنون در حوزه مقابله و پیشگیری آماده بود.

دکتر مومنی در ادامه با اشاره به رویکرد جمهوری اسلامی ایران برای مواجهه با وضعیت موادمخدر در دنیا و منطقه گفت: یکی از رویکردهای مهم ستاد است که در کوتاه مدت موضوع معتادان متجاهر را ساماندهی کند. حق هیچ شهروندی حتی معتادان متجاهر هم نیست که در خیابان و پارک بخوابند، آنان هم انسان هستند و به دلیل شدت اعتیادشان از خانواده هایشان طرد شده اند؛ باید به این افراد کمک شود تا در مرکز درمانی، به بهبودی برسند و دوباره به خانواده و جامعه بازگردند. از طرفی جولان معتادان متجاهر در اماکن عمومی، معابر و تفرجگاه ها و مصرف مواد مخدر در انظار عمومی از منظر اجتماعی ناامنی روانی ایجاد می کند.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بیان داشت: اگر چه مقابله با مواد مخدر در اولویت اقدامات قرار دارد اما اولویت اصلی و راهبردی ما، پیشگیری از اعتیاد است که به همین منظور چند سالی است که طرح یاریگران زندگی در کشور با هدف پرهیز از گرفتار شدن افراد سالم جامعه به اعتیاد و نجات افراد معتاد از بند اعتیاد در حال اجرا است.

مومنی افزود: این استان ظرفیت بسیار بالایی در حوزه پیشگیری از اعتیاد دارد و می بایست این موضوع را در اولویت اقدامات خود قرار دهد و تنها راهش نیز مردمی سازی است؛ هیچ دولتی به تنهایی نمی تواند با آسیب اجتماعی مقابله کند. باید حساسیت را به جایی ببریم که شعار همه «نه به اعتیاد» باشد. محقق شدن این هدف نیز مستلزم بهره گیری از ظرفیت همه نهادهای فرهنگی، آموزشی، دانشگاه ها، آموزش و پرورش و به ویژه خیران و سمن ها به عنوان بازوی دولت است.

وی همچنین آمادگی مردم استان همدان را برای مشارکت در پیشگیری از اعتیاد بالا خواند و گفت: این میزان مشارکت مردم از میانگین کشوری نیز بالاتر است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به کمک خیرین در امر مبارزه با مواد مخدر اظهارکرد: خوشبختانه همکاری بسیار خوبی را توسط خیرین در حوزه پیشگیری از اعتیاد و اشتغالزایی بهبودیافتگان شاهد بوده ایم؛ به این دلیل که موضوع انسانیت مطرح بوده است. به طور مثال خیرین در کرج، ۷ سوله برای اشتغال زایی بهبودیافتگان راه اندازی کردند و یا در یک شهرستان دیگر خیری برای ۳۰۰ نفر سرپناه درست کرد و ظرف دو ماه افتتاح کرد.

مومنی بیان داشت: بر اساس آخرین داده های آماری که سال گذشته استخراج شد نرخ و آهنگ شیوع مواد مخدر در کشور متوقف شده و باید به سمت کاهش مصرف و درمان معتادان فعلی پیش رفت.

همچنین علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان در این جلسه گفت: جمع آوری معتادان متجاهر از خواسته های به حق مردم است که خوشبختانه دو مرکز نهاوند و کبودرآهنگ در این راستا ایجاد شدند که البته هر دو مرکز نیاز به تجهیز و تقویت بیشتر دارند.

وی تصریح کرد: در صورت تامین منابع مالی بدون نیاز به ایجاد مراکز جدید، می توان ظرفیت مرکز ماده ۱۶ کبودرآهنگ را تا یک هزار نفر افزایش داد.

استاندار همدان خواستار توجه به مناطق روستایی در حوزه فرهنگی و پیشگیری، پرداخت تسهیلات اشتغال با بهره کم، استفاده از ظرفیت خیران و سمن ها به عنوان همیاران و بازوان دولت شد.

گفتنی است؛ در این جلسه دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر از همسر شهید یزدان شاهانی از شهدای مبارزه با موادمخدر استان همدان تجلیل کرد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=98276

برچسب ها

نوشته های مشابه