کردستان- محمد جباری در نخستین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این استان که به ریاست دکتر رمضانی معاون سیاسی امنیتی استانداری با حضور اعضاء در سالن جلسات این شورا برگزار شد، اظهار کرد: خروجی جلسات مبارزه با مواد مخدر از اهمیت زیادی برخوردار است و باید مصوبات جلسه با رویکرد پیشگیرانه محور رقم بخورد.
وی؛ امر مبارزه با مواد مخدر را وظیفهای حاکمیتی دانست و گفت: علیرغم این مهم نیاز به همراهی تشکلهای مردم نهاد و به ویژه خانوادهها است تا جوانان ما گرفتار این آسیب نشوند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان با بیان اینکه فلسفه تشکیل این شورا هماهنگی دستگاهها و اجرای وظایف هر دستگاه در زمینه مبارزه با مواد مخدر است، افزود: باید شیوه نامه منظمی برای این موضوع تدوین شود و کارگروهی ذیل کمیته قضائی برای پیگیری این مهم ایجاد شود تا شیوه نامهای در رابطه با وظایف دستگاههای اجرایی مختلف در حوزه مبارزه و پیشگیری با مواد مخدر ارائه دهد.
جباری یکی از دغدغههای مبارزه با مواد مخدر را کودکان خیابانی، کودکان بدسرپرست و بی سرپرست دانست و گفت: این کودکان زمینه آلوده شدن به مواد مخدر و توزیع مواد مخدر را دارند و در معرض آسیب هستند و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به دنبال اقدامات دفعی است و یکی از سیاستهای تدافعی این شورا میتواند بهره برداری از موفقیت برخی استانها برای مبارزه با مواد مخدر باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان نیز در سخنانی خاطر نشان کرد: مشارکت مردم در همه زمینهها به موفقیت منجر خواهد شد، لذا از ظرفیت مردم باید در بحث مبارزه با مواد مخدر استفاده شود.
مهدی رمضانی با بیان اینکه تمام دستگاههای حاکمیتی و اجرایی باید در زمینه مبارزه با مواد مخدر، نقش آفرینی و سهم خودشان را در این حوزه ایفا کنند، اظهار کرد: فعالیت سازمان های مردم نهاد قابل احترام است، اما این نهادها کارکرد صحیح خودشان را در اغلب موارد به ویژه در بحث مبارزه با مواد مخدر انجام نداده اند.
وی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در تحقق شعار سال تأکید کرد: تجربه ثابت کرده است که در حوزههایی که مردم مشارکت مردم داشتهاند، موفق بودهایم و اکنون نیز یکی از حوزههای جدی که باید از ظرفیت بی بدیل مردم استفاده شود، مبارزه با مواد مخدر است.
معاون استاندار با تأکید بر نقش آموزش در آگاه سازی جامعه ادامه داد: آموزش و پرورش با دعوت از اصحاب فکر و نظر سعی کند جامعه هدف خود را در زمینه آسیبهای مواد مخدر آگاه کنند.
رمضانی با تاکید بر غربالگری درست و هدفمند در کمپ های ترک اعتیاد، اظهار کرد: در حوزه ترک اعتیاد یک چرخه مالی معیوب وجود دارد و این باید اصلاح شود، ضمن اینکه مکانی جدا برای معتادان با بیماری خاص ایجاد شود.
دکتر علی محمد پناه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز در سخنانی با اهمیت اقدامات مقابله ای در حوزه مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: اگر ما با نا امن سازی محیط شرایط را برای سوداگران مرگ سخت نمائیم عملا عرضه مواد در سطح جامعه با مشکل و کاستی روبرو خواهد شد و زمانیکه موادی جهت عرضه نباشد قاعدتا بازار مصرفی نیز وجود نخواهد داشت و ما در صدد هستیم با تدوین برنامه ۵ یا ۱۰ ساله و با برنامه ریزی دقیق و منسجم و همکاری تمامی دستگاه ها اعتیاد را در استان ریشه کن نمائیم.
وی بر مهم بودن اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه نیز صحه گذاشته و خاطر نشان کردند: همگان می دانند که پیشگیری مقدم بر درمان است و در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیز به همین گونه است لذا ما در صدد هستیم با تقویت اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه خصوصا در مدارس و دانشگاه ها جامعه هدف را در برابر این بلیه خانمان سوز واکسینه نمائیم که این مستلزم تلاش همه جانبه همه دستگاه است.