کرمان- جلسه کمیته حقوقی و قضایی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با حضور حجتالاسلاموالمسلمین حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان، بخشی دادستان عمومی و انقلاب کرمان، قویدل معاون قضائی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، جلالی معاون سیاسی و امنیتی استانداری، احمدیوسفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان، پژوه مدیرعامل شرکت ماهان سیرجان، بهبهانی مدیرعامل شرکت تخت گنبد و محیا پور مدیرعامل گهر زمین مدیران صنایع و معادن استان کرمان برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین ابراهیم حمیدی در جلسه کمیته حقوقی و قضایی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان اظهار داشت: اقدامات بسیار خوبی از سوی دبیر و کارکنان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان در سالجاری در خصوص تعیین و تکلیف خودروهای دپو شده در پارکینگهای این شورا در سطح استان صورت پذیرفته که مورد قدردانی رئیس قوه قضاییه و مسئولان کشوری قرار گرفته است.
وی راهاندازی پروژه مجتمع صیانتی و مراقبتی معتادان را یک امر حیاتی برای استان کرمان برشمرد و افزود: متأسفانه برخی مکانهای کنونی که بازتوانی معتادان را انجام میدهند استاندارد لازم را برای باز اجتماعی کردن این افراد ندارند و چرخه کامل اصلاح، بازپروری و درمان این افراد آسیبدیده کامل اجرا نمیشود.
رئیس شورای قضایی استان کرمان بر لزوم استفاده از ظرفیت صنایع و معادن بزرگ استان تأکید کرد و افزود: شرکتهای صنعتی و معدنی بزرگ استان در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود متعهد شدهاند در جهت راهاندازی این مجتمع صیانتی و درمانی کمک کنند.
این مقام عالی قضایی در استان توان دولت در احداث چنین پروژههایی را ناکافی دانست و از شرکتهای صنعتی و معدنی بزرگ استان خواست به مسئولیتهای اجتماعی خود در این رابطه پایبند باشند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان خطاب به حاضرین در جلسه گفت: امید است با برنامهریزیها و زمانبندیهای مناسب و حمایتهای مالی صنایع و معادن استان پروژه کنونی به سرنوشت پروژه کبوترخان که هنوز پس از گذشت قریب به سی سال به بهرهبرداری نرسیده دچار نشود تا استان کرمان بتواند با راهاندازی این مرکز جامع گام بزرگی را در راستای بازپروری و بازتوانی معتادان بردارد.
حجتالاسلاموالمسلمین حمیدی اجرای پروژه مجتمع درمانی، صیانتی، حمایتی را منوط به راهاندازی فاز به فاز این مرکز جامع دانست و گفت: در ابتدا ساختمانهای اصلی مانند خوابگاه، مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز مشاوره احداث میگردد، در فاز دوم، سالنهای ورزشی، فرهنگی، فضای سبز و کافه و … راهاندازی میشود.
نماینده عالی قوه قضائیه در کرمان بر رعایت موارد ایمنی و استانداردسازی مکانهایی که برای بازتوانی و جامعهپذیری معتادان راهاندازی میشود تأکید کرد.
رئیس دستگاه قضائی استان تصریح کرد: با احداث این مرکز اصلاح و بازپروری معتادین متجاهر در دستور کار قرار میگیرد که این خود منجر به کاهش میزان انحرافات و آسیبهای اجتماعی و در نهایت افزایش ضریب شاخصهای امنیتی استان را در پی دارد.
حجتالاسلام حمیدی عملکرد فعلی کمپهای ماده ۱۶ را خوب ارزیابی نکرد و افزود: در این مراکز چرخه درمان، بازتوانی و جامعهپذیری معتادان بهصورت کامل اجرا نمیشود و متأسفانه بسیاری از معتادان پس از خروج از این مراکز، مجدداً در دام اعتیاد گرفتار میشوند.
قریب به ۷۰ درصد زندانیان استان مرتبط با جرائم مواد مخدر هستند
همچنین دکتر کوروش احمدیوسفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: در استان به نقطه مطلوب در بحث ساماندهی معتادین متجاهر نرسیدهایم و قریب به ۷۰ درصد جمعیت کیفری زندانهای استان کرمان بهصورت مستقیم و غیر مستقیم مربوط به جرائم حوزه مواد مخدر میباشد.
وی افزود: با حمایت دستگاه قضایی و استانداری کرمان، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمان در اجرای تدابیر کل محترم ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با کمک صنایع و معادن بزرگ استان و خیرین، مجتمع درمانی، صیانتی، حمایتی و توانمندسازی معتادین متجاهر را در زمینی به وسعت ۷۰ هزار متر مربع برای توانمندسازی و درمان و صیانت و حمایت اجتماعی یک هزار نفر معتاد متجاهر احداث میکند.
ردپای اعتیاد در بسیاری از آسیبهای اجتماعی و جرائم دیده میشود
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان گفت: ردپای اعتیاد در بسیاری از آسیبهای اجتماعی و جرائم دیده میشود.
مهدی بخشی در جلسه کمیته حقوقی و قضایی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان اظهار داشت: معتادین متجاهر بهعنوان عضوی از جامعه و خانواده ما هستند و همه وظیفه داریم به این قشر آسیبدیده کمک نماییم تا با اصلاح و بازپروری به زندگی عادی برگردند.
این مقام ارشد قضایی در استان کرمان خاطرنشان ساخت: ساماندهی معتادین متجاهر نقش مؤثری در کاهش سرقتهای خرد خواهد داشت.
در ادامه سید مهدی قویدل، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: توجه بیشتر به مراکز ماده ۱۵ نقش مؤثری در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد دارد.