دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: امروزه مقوله مشارکت مردم شرط توفیق هر نوع برنامه از جمله مبارزه با مواد مخدر بشمار میرود و علت این امر نیز گستردگی و تنوع زمینههای مشارکت است.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس، محمدرضا ابراهیمی با عنوان این مطلب در پنجمين جلسه کمیته تخصصی توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد در محل استانداری فارس گفت: روشهای مشارکتی باید به عنوان مجموعهای از ابزار ضروری دیده شوند که میتواند مکملی برای کاهش آسیبهای اجتماعی و مبارزه با پدیده شوم مواد مخدر باشند.
وی در ادامه هدف از مشارکت مردمی در امر مبارزه با مواد مخدر را توانمندسازي افراد برای مشارکت خودجوش در این زمینه دانست و بیان داشت: مشارکت فرآیندی است که موجب تحرک بخشی منابع محلی، بکارگیری گروه های متنوع اجتماعی در تصمیم گیری و در نهایت دست یافتن به هدف مشترک میشود.
ابراهیمی گفت: همانطور که مشارکت مردمی باعث ایجاد نوعی تحکیم مساعدت دائمی در برابر دشواریها میشود لذا میتواند زمینهساز توفیق و همیاری در امر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر هم باشد.
دبیر شورای هماهنگی استان به نقش مهم مشارکت مردمی و سازمانهای مردم نهاد و توسعه آن در کاهش آسیبهای اجتماعی پرداخت و گفت: توسعه مشارکتهای مردمی ابعاد مختلفی را در بر میگیرد که میتوان از جنبه های فرهنگی و اجتماعی آن در جهت پیشگیری از اعتیاد در سطوح مختلف جامعه استفاده بهینه را بُرد.
وی لزوم جذب مشارکتهای مردمی را در امر مبارزه با مواد مخدر ضروری دانست و بیان داشت: باید تمام دستگاههای متولی و مسئول تلاش لازم را در جهت توسعه فرهنگ مشارکت مردمی و سازمانهای مردم نهاد در تمامی زمینهها بخصوص در امر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و كاهش آسیبهای ناشی از آن بکار گیرند.
ابراهیمی در پایان جلسه ضمن تاکید مجدد بر بسیج و همگرایی مردم در مقابله با پدیده شوم اعتیاد، گفت: قطعناٌ با ایجاد زمینههای مشارکت مردمی و سازمانهای مردم نهاد و سازماندهی صحیح آنان در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی و نهادینه کردن فرهنگ پیشگیری از اعتياد موفق خواهیم بود.
منبع خبر: روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس۹۳٫۵٫۲