گیلان- محمدعلی اباذری در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان صومعه سرا که به ریاست جوشن سرپرست فرمانداری شهرستان صومعه سرا برگزار شد، با تأکید بر اهمیت اجرای دقیق طرح یاریگران زندگی در روستا، دستورالعمل اجرایی آن را برای اعضای جلسه تشریح و اظهار کرد: لازم است با بهره گیری از ظرفیت جامعه روستایی و نیز با ارائه آموزش های پیشگیری از اعتیاد، شناسایی مسائل موجود در محلات، آگاه سازی و افزایش دانش و بینش عمومی مردم در خصوص آسیب های اجتماعی و مواد اعتیاد آور، افزایش نقش فعالان مردمی و سازمانهای مردم نهاد، معرفی خدمات سازمان های حاکمیتی و مداخله در موارد ضروری و بحران ها به یاری گروه های در معرض آسیب مناطق روستایی پرداخت.
وی افزود: هدف از تدوین و اجرای این طرح، تأکید بر مسئولیت پذیری اجتماعی روستاها به منظور ترویج سبک زندگی سالم و با نشاط، تقویت رویکرد توانمند سازی جامعه روستایی، توسعه رویکرد مردمی سازی و افزایش مشارکت های اجتماعی و عدالت در توزیع برنامه های فرهنگی و پیشگیرانه است.
دبیر شورا بر ضرورت بهکارگیری سمنها در امر پیشگیری از اعتیاد تأکید کرد و گفت: موفقیت در عرصه مبارزه با موادمخدر منوط به توسعه مشارکت های مردمی است و می بایست دستگاه های عضو شورا به این امر توجه ویژه ای داشته باشند.
همچنین اسفندیار جوشن سرپرست فرمانداری صومعه سرا با بیان اینکه هزینه پیشگیری بسیار کمتر از درمان اعتیاد است، اظهار داشت: برای کاهش هزینههای تحمیلی اعتیاد، پیشگیری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر باید در اولویت قرار گیرد.
جوشن نجات در ادامه؛ یک انسان گرفتار در دام اعتیاد را نجات یک جامعه خواند و افزود: از نیازهای اصلی برای بازگشت معتادان بهبود یافته به جامعه برای زندگی سالم، ایجاد شغل مناسب است که در این راستا همکاری تعامل و مساعدت شهرداری ها و دستگاههای اجرایی شهرستان ضروری است.
وی افزود: فقدان فرصت شغلی برای معتادان بهبود یافته می تواند به عاملی برای بازگشت دوباره آنها به دامن اعتیاد و مشکلات گذشته تبدیل شود؛ لذا اشتغال زایی برای این افراد با بکارگیری ظرفیت های موجود بسیار مهم است.
سرپرست فرمانداری شهرستان صومعهسرا بر انجام فعالیت های مشاوره ای به صورت حضوری در مدارس تأکید و خاطر نشان کرد: حضور مربیان و مشاوران در مدارس و آموزش های حضوری، تبلیغات محیطی و استفاده از ظرفیت رسانه در راستای معضلات ناشی از اعتیاد در درون مدرسه، نقش مهمی در پیشگیری از بروز آسیب و شناخت دقیق دانش آموزان از آثار سوء مصرف مواد مخدر و اعتیاد به عنوان یک حرکت بازدارنده است.
در ادامه این جلسه روسای بهزیستی، فنی و حرفه ای، ورزش و جوانان و پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان صومعه سرا هرکدام به بیان عملکرد دستگاه خود در قبال انجام مسئولیتهای محوله پرداختند و پیرامون هماهنگی برنامه های آینده شورا در جهت پیشگیری از بروز آسیب های اعتیاد در جامعه و ارائه راهکار برای بهبود یافتگان، در مسیرهای روانشناختی و دوره های آموزشی گفتگو و تبادل نظر کردند.
در پایان این نشست، احکام انتصاب اعضای کمیته راهبری طرح یاریگران زندگی در روستا، این شهرستان به مسئولین دستگاه های ذیربط تحویل و از ایشان خواسته شد با همکاری، هم افزایی و استفاده حداکثری از ظرفیت ها و امکانات موجود، برنامه ها و اهداف این طرح را در سطح شهرستان صومعه سرا پیگیری و اجرا کنند.
ضرورت بهکارگیری سازمان های مردم نهاد در حوزه پیشگیری از اعتیاد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان بر ضرورت بهکارگیری سمنها در حوزه پیشگیری از اعتیاد تأکید کرد و گفت: موفقیت در عرصه مبارزه با موادمخدر منوط به توسعه مشارکت های مردمی است و دستگاه های عضو شورا باید به این امر توجه ویژه ای کنند.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=95022
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان
- 143 بازدید
- بدون دیدگاه