7:15:54
    امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
کل پست ها: 73297اخبار امروز : 0
4

با اقدامات پیشگیرانه می‌توان موادمخدر و آسیب های ناشی از آن را کنترل کرد

  • کد خبر : 94051
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۴
با اقدامات پیشگیرانه می‌توان موادمخدر و آسیب های ناشی از آن را کنترل کرد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گلستان گفت: مواد مخدر و اعتیاد یک آسیب اجتماعی است و هیچ گاه به طور کامل ریشه‌کن نمی‎شود اما می‎توان با اقدامات پیشگیرانه آن را مهار کرد.

گلستان- مهدی طالبی دبیر شورای در همایش یاریگران زندگی که با هدف تبیین نقش مردم در مقابله با مواد مخدر در شهرستان رامیان برگزار شد با بیان اینکه همه دستگاه‎ها باید در مبارزه با مواد مخدر ورود کنند، گفت: اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهم‌ترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی بوده که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب می‎شود. محور اصلی کار ما نیز در دو سال اخیر ایجاد رویکرد اجتماعی است و تا هنگامی که مردم، همه نهادها و فعال‎های اجتماعی در این عرصه ورود نکنند، قطعا فعالیت‌های ما چندان موثر نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: مواد مخدر منشا و پایه بسیاری از دیگر جرائم و آسیب‌های اجتماعی مانند «طلاق، سرقت‌، همسرآزاری و کودک آزاری» است که بهترین راه مبارزه با آن، خود مراقبتی و مردمی کردن امر پیشگیری و مبارزه با موادمخدر در جامعه است.
دبیر شورا افزود: با توجه به شیوع مواد صناعی به عنوان NPSها این نگرانی در بین جامعه و زحمتکشان نظام در راستای ریشه کنی ایبن معضل وجود دارد. برابر آمار جدید سوء مصرف گل به سن ۱۵ سال رسیده است و ۱۴٫۷ درصد جامعه آماری سوء مصرف کنندگان گل را دانشجویان و ۳٫۷ درصد را دانش آموزان و در مجموع ۵۱٫۹ درصد جمعیت جامعه آماری در بین سنین ۱۵ تا ۲۹ سال هستند. این آمار نمایانگر این مهم است که در این حوزه باید اهتمامی مضاعف صورت پذیرد.
طالبی ادامه داد: یکی از موارد و طرح های ابلاغی ستاد موضوع یاریگران زندگی در روستاها می باشد. این برنامه با رویکرد مردمی سازی مبارزه با مواد مخدر در محیط های روستایی با نگاه مردم پایه و مردم محور و روستا محور و روستا پایه اقدام می کند و کانون های یاریگران یک فرصت مغتم برای مداخلات جامعیت محور در محیط های روستایی می باشد که در صورت توجه به آن و تدوین برنامه ای کار آمد بدین منظور، میتواند در حوزه مبارزه با مواد مخدر موثر واقع شود.
وی بیان داشت: در استان گلستان با راهبری استاندار و معاون سیاسی ایشان و همکاری فرمانداران، بخشداران و دهیاران و دستگاه های عضو و مرتبط شورا بالغ بر ۳۰۰ روستا تحت پوشش فعال سازی کانون های یاریگران قرار گرفته اند و این فرصتی است تا با جلب مشارکت آحاد مردم به خصوص در حوزه روستاها در زمینه کاهش تقاضا و مبارزه اثر بخش با مواد مخدر اقدام کرد.
دبیر شورا اظهار کرد: از برنامه های اجرا شده در این همایش تبیین حوزه مواد مخدر در منطقه و استان و دستورالعمل یاریگران زندگی در روستا توسط دبیر شورا، ارائه آموزش پیشگیری از اعتیاد با رویکرد مشارکت پذیری و تسهیل گری توسط مشاورین بهداشت استان، ارائه برنامه ها و گزارش اقدامات کانون های یاریگران در روستاها توسط فرماندار، اجرای موسیقی سنتی، نمایش طنز با موضوع اعتیاد، برپایی نمایشگاه نقاشی کاریکاتور پیشگیری از اعتیاد، نمایشگاه حوزه کار آفرینی و ارائه محصولات تولید فرهنگ غنی و بومی صنایع دستی در روستاهای هدف با معرفی کار آفرینان، تقدیر از فعالان عرصه مبارزه با مواد مخدر، برپایی میز مشاوره و امداد هلال احمر بوده است که مورد استقبال علاقمندان قرار گرفت.
همچنین علی جوان حاذق خواه فرماندار شهرستان رامیان گفت: همه انسانها درهر پست و مقامی باید دست در دست هم داده و زمینه ایجاد محیطی پاک و عاری از هر گونه آسیبهای اجتماعی بویژه مواد مخدر را فراهم کنند.
وی افزود: والدین و معلمان و ادارات فرهنگی باید به مثابه اضلاع مثلثی باشند که دست در دست هم و با تعامل مطلوب و مناسب دانش آموزان و بویژه نوجوانان را که در شرایط بحرانی بلوغ قرار دارند، از انواع معضلات دور نگه دارند.
جوان تصریح کرد: در این میان با توجه به وجود تعداد کثیری از افراد درگیر با آموزش و پرورش از جمله دانش آموزان، معلمان، مربیان، انجمن اولیا و مربیان و… نقش آموزش و پرورش بسیار مهم بوده و لازمست در این خصوص تعاملات سازنده و مطلوبی با ادارات فرهنگی مرتبط از جمله بهزیستی که تجارب ارزشمندی در اجرای طرحها و برنامه های فرهنگی دارد، انجام گیرد.
نماینده عالی دولت در شهرستان ادامه داد: همانطور که از عنوان این همایش پیداست همه باید بمنظور پیشگیری از گرفتارشدن در باتلاق مواد مخدر، دست در دست دیگری گذاشته و با همگانی کردن بحث پیشگیری، متولیان امر را در این خصوص یاری دهیم تا در سایه عزم و اداره همگانی و عمومی کردن فرهنگ پیشگیری اقدامات مفید و مثمر ثمری انجام گیرد.چرا که این کار نوعی سرمایه گذاری فرهنگی بوده که نتیجه مطلوب آن در ادامه توسط افراد جامعه قابل لمس خواهد بود.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=94051
  • ارسال توسط :
  • منبع : شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان
  • 208 بازدید
  • بدون دیدگاه