• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
10

مواد مخدر تهدیدی جدی برای محیط‌های کار و کارگری

  • کد خبر : 93807
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱
مواد مخدر تهدیدی جدی برای محیط‌های کار و کارگری
سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: اگر مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها در بین کارگران محیط‌های صنعتی و تولیدی شیوع پیدا کند، اثرات مخّربی به دنبال خواهد داشت.

فارس- ارسطو ترکمان منش در نهمین جلسه اندیشه‌ورزی استان که با حضور وحید خداپرست مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس و جمعی از اساتید دانشگاه ، مدیران و کارشناسان دستگاه‌های عضو در محل آن اداره کل برگزار شده بود، مواد مخدر و روان‌گردان‌ها را تهدیدی برای محیط‌های کار، تولید و کارگری برشمرد و بیان داشت: مصرف مواد مخدر در ابتدا سلامتی کارکنان را هدف قرار می‌دهد و سپس چرخ‌های تولید و اقتصاد را از کار می‌اندازد.
وی به عوارض خطرناک ناشی از مواد مخدر و روان‌گردان‌ها اشاره کرد و افزود: اگر غفلت شود و مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها در بین کارگران محیط‌های صنعتی و تولیدی شیوع پیدا کند، ضمن بروز مخاطرات جبران‌ناپذیر جسمی و روحی برای فرد، کاهش و افت تولید، حوادث شغلی، کاهش بهره‌وری و بروز رفتارهای غیرقابل‌پیش‌بینی و مخّرب را به دنبال خواهد داشت.
سرپرست شورا؛ تقویت برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر در جامعه کار و تولید را مهم برشمرد و اظهار داشت: اجرای برنامه‌های آموزشی و پیشگیرانه به طور مستمر در فضای کار و تولید ضامن حفظ سلامتی کارکنان و کارگران در محیط های کاری خواهد بود.
ترکمان منش در ادامه؛ حمایت از بهبودیافتگان را مهم دانست و گفت: باید از طریق مشوق‌های لازم از جمله پرداخت تسهیلات و تخصیص وام کم‌بهره، پرداخت بخشی از سهم بیمه، معافیت‌های مالیاتی کارفرمایان را در جهت به‌کارگیری افراد بهبودیافته تشویق و ترغیب کرد.
وی بر ضرورت ایجاد فرصت‌های شغلی برای پیشگیری از بازگشت بهبودیافتگان به چرخه اعتیاد تأکید داشت و گفت: اشتغال به کار، هم‌زمان با طی مراحل درمان و یا پس از بهبودی نقش مهمی در آماده‌سازی و ورود افراد بهبودیافته به آغوش خانواده و اجتماع دارد و از دچارشدن مجدد این افراد به اعتیاد جلوگیری می‌کند.
این مقام مسئول در استان فارس افزود: اگر بتوان برای معتادان رهایافته از اعتیاد باتوجه‌به مهارت‌های شغلی آن‌ها، کار و شغل ایجاد کرد، نه‌تنها از برگشت آن‌ها پیشگیری می‌شود، بلکه زمینه توانمندسازی و بازگشت آن‌ها به کانون خانواده و جامعه فراهم می‌شود.
ترکمان منش در پایان سخنان خود اضافه کرد: رهایافتگان از چنگال اعتیاد تا مدت‌ها پس از بهبودی برای یافتن شغل مناسب و تأمین هزینه‌های زندگی با مشکل جدی روبه‌رو هستند از این‌رو باید مردم نگاه خود را نسبت به بهبودیافتگان از اعتیاد تغییر دهند و کارفرمایان نیز باید به توانمندی این افراد در انجام کار اعتماد کنند.
در ادامه این جلسه؛ وحید خداپرست مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به پیامدهای فردی، خانوادگی و اجتماعی مصرف مواد مخدر در محیط‌های کاری، بر اهمیت بهره‌گیری از برنامه‌های پیشگیری از مصرف مواد مخدر در جامعه کارگری تأکید کرد و توضیح داد: هم صاحبان مشاغل و خانواده‌های کارگران از این مسئله زیان می‌بینند و هم افراد خدمات گیرنده از آن حرفه یا صنعت، متحمل آسیب می‌شوند.
وی اذعان داشت: که در صورت گرفتار شدن جامعه کارگری به مصرف مواد مخدر، بسیاری از مشکلات همچون غیبت از کار، هزینه‌های ناشی از صدمه به تجهیزات، افت کارایی کارکنان، تخریب و اتلاف وقت منابع و افزایش فشار به سایر کارگران سالم نیز به وجود می‌آید.
رئیس شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در فارس اجرای روش‌های پیشگیری از اعتیاد و ارتکاب جرائم مواد مخدر را عامل مؤثر در انحرافات اجتماعی نام برد و تأکید کرد: به دلیل اهمیت حفظ سرمایه‌های انسانی به‌عنوان مهم‌ترین مؤلفه در توسعه پایدار، دولت نیز از اجرای برنامه‌های تعریف شده در حوزه پیشگیری از اعتیاد نفع خواهد برد.
خداپرست با اشاره به جمعیت قابل‌توجه بیمه‌شدگان اصلی بخش کارگری در فارس به‌عنوان بزرگ‌ترین جامعه هدف در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، یادآور شد: باید با یک طرح انتخابی صحیح، کارشناسی شده و تخصصی، متناسب با ظرفیت‌های استان در راستای مقابله و پیشگیری از این آسیب برنامه‌ریزی کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس، پیشگیری از اعتیاد را آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر از درمان تلقی کرد و با اذعان به اینکه تبعات ناشی از این پدیده در محیط‌های کارگری بسیار سنگین است بر ضرورت افزایش اعتبارات در بخش پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد تأکید کرد.
وی؛ افزایش اعتبارات در این حوزه را سرمایه‌گذاری ارزشمند و اولین گام مؤثر در کنترل و پیشگیری از اعتیاد و صیانت از خانواده‌های کارگران دانست و به این نکته اشاره کرد: هر مصرف‌کننده مواد مخدر ممکن است چندین نفر را درگیر عواقب ناشی از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی کند و بر همین اساس باید از ظرفیت اعتبارات سایر دستگاه‌ها نیز برای کنترل این آسیب استفاده کرد و در این حوزه، عمل‌گرایانه پیش رفت.
خداپرست از شناسایی این آسیب در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و همچنین ارائه آموزش به جامعه هدف خبر داد و تأکید کرد: کارفرمایان و صاحبان مشاغل باید به این مسئله توجه کنند چرا که آسیب ناشی از این موضوع بدواً محیط کار را تحت‌تأثیر قرار خواهد داد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=93807
  • ارسال توسط :
  • منبع : شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس
  • 237 بازدید
  • بدون دیدگاه