مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: نبود پوشش بیمه ای مشکل اصلی معتادان برای بستری در بخش اعتیاد مراکز درمانی است.
سعید ممتازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: عدم پوشش بیمه ای معتادان از جمله موضوعات مهمی است که در تمامی کشور وجود دارد و در این میان سازمانهای بیمه گر، درمان های مربوط به اعتیاد را خوب پوشش نمی دهند و این مهم به نوبه خود معضلات و مشکلاتی را به دنبال دارد.
وی، با اشاره به اینکه مشکل پوشش بیمه ای معتادان در این استان با همکاری و حسن نظر سازمانهای بیمه گر تا حدوی برطرف شده است، تصریح کرد: غالب بیماران که دچار اعتیاد و اختلالات روانپزشکی هستند از پوشش مناسب بیمه برای هزینه های درمانی برخوردار می شوند.
وی، با اشاره به اینکه در صورتی که اعتیاد و بیماری روانپزشکی معتاد به صورت صحیح درمان نشود، ممکن است فرد دوباره به سمت اعتیاد و مصرف مواد گرایش یابد، اظهار کرد: اگر اعتیاد فرد درمان نشود و فقط بیماری روانپزشکی درمان شود، اعتیاد می تواند همراه بیماری تداوم یابد.
این روانپزشک مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی استان زنجان، گفت: مسله ای که در مورد اعتیاد موضوع را متفاوت می کند این است که اعتیاد در واقع یک نوع بیماری مزمن مغزی محسوب می شود و در همه جای دنیا و از جمله در ایران این موضوع پذیرفته شده است.
وی،تصریح کرد: اعتیاد به دلیل آنکه بیماری محسوب می شود، به مغز ارتباط دارد پس قطعا باید از زاویه درمانی به آن نگریست.
ممتازی، با بیان اینکه اقدامات متعددی برای ترک اعتیاد معتاد لحاظ می شود، افزود: گاهی اوقات اقدامات تنبیهی به شکل زندان است یا مجازاتهای دیگری از قبیل نگه داشتن بیمار در یک محیط محدود مانند کمپ ها در نظر گرفته می شود.
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان،خاطر نشان کرد: خانواده ها به ناچار فرد معتاد را به کمپ می برند و چون در این مکان ها، کار درمانی صورت نمی گیرد، بیماری به قوت خودش باقی می ماند و امکان بازگشت اعتیاد پس از ترک نیز بسیار زیاد است.