• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل پست ها: 73297اخبار امروز : 0
9

توزیع دارو‌های درمان اعتیاد در عطاری‌ها و دارو‌خانه‌ها غیر‌قانونی است

  • کد خبر : 9002
  • ۱۴ تیر ۱۳۹۳ - ۳:۵۷

عضو هیئت مدیره علمی درمانگران اعتیاد استان اصفهان گفت: در کشور شاهد توزیع دارو‌های درمان اعتیاد در عطاری‌ها و در برخی موارد در داروخانه‌ها هستیم، در صورتی که توزیع این دارو‌ها در عطاری‌ها و دارو‌خانه‌ها غیر‌قانونی است.به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، اعتیاد بلای خانمان‌سوزی است که زمانی که یک فرد گرفتار این موضوع می‌شود، […]

عضو هیئت مدیره علمی درمانگران اعتیاد استان اصفهان گفت: در کشور شاهد توزیع دارو‌های درمان اعتیاد در عطاری‌ها و در برخی موارد در داروخانه‌ها هستیم، در صورتی که توزیع این دارو‌ها در عطاری‌ها و دارو‌خانه‌ها غیر‌قانونی است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، اعتیاد بلای خانمان‌سوزی است که زمانی که یک فرد گرفتار این موضوع می‌شود، تمام رویا‌ها، زندگی خود و نتیجه سال‌ها کار و تلاش خود را به دلیل اعتیاد به مواد مخدر دود می‌کند و به نوعی از دست می‌دهد، اما با وجود اینکه بسیاری از افراد ، فرد معتاد را طرد می‌‌کنند و در برخورد با آنها زشتی و نفرت از اعتیاد را با رفتار خود به افراد معتاد نشان می‌دهند، اما وجود مراکز ترک اعتیاد در سطح جامعه راهی برای بازگشت افراد معتاد به زندگی مجدد است، این مراکز با استفاده از روش‌های علمی و کارشناسی به درمان بیماران معتاد می‌پردازند، اما امروز چالش‌هایی در راستای درمان بیماری اعتیاد در جامعه وجود دارد که به دنبال این موضوع خبرنگار فارس نسبت به گفت‌وگوی تفصیلی با هومن منشعی عضو هیئت مدیره علمی درمانگران اعتیاد استان اصفهان اقدام کرده است.

فارس: با توجه به اینکه شما یکی از افراد فعال در راستای درمان بیماری اعتیاد هستید، از دیدگاه شما چه چالش‌هایی در این زمینه وجود دارد؟

منشعی: موضوع چالش‌های پیش روی اعتیاد از چند بعد مختلف قابل بررسی است، اما یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در این حوزه این است که متولیان درمان اعتیاد در کشور سیاست واحدی را در راستای درمان اعتیاد ندارند و دیدگاه‌های متفاوتی در این زمینه وجود دارد.

فارس: دارو‌درمانی یکی از مهم‌ترین روش‌های درمان بیماری اعتیاد است، آیا در راستای درمان اعتیاد در این زمینه با مشکل مواجه نیستیم؟

منشعی: دارو نیز یکی دیگر از چالش‌های درمان اعتیاد در کشور است، ما به صورت مشخص و به صورت مرتب با تغییر دارو و تغییر کارخانه‌های تولید دارو برای درمان اعتیاد مواجه می‌شویم.

فارس: در حال حاضر از چه دارو‌هایی برای درمان بیماری اعتیاد استفاده می‌شود؟

منشعی: متادون و بوپرنورفین از دارو‌های درمان اعتیاد هستند، اما اخیرا این دو دارو در چند کارخانه تولید می‌شود و به دلیل عدم رعایت استاندارد‌های اصلی در راستای تولید این دارو‌ها، کیفیت این دو دارو در کارخانه‌های تولیدی متفاوت است.

فارس: رعایت نشدن استاندارد‌های اصلی در تولید دارو‌های درمان اعتیاد سبب ایجاد چه مشکلاتی می‌شود؟

منشعی: در ابتدا این موضوع سبب سردرگمی پزشکان و بیماران می‌شود و همچنین به دنبال عدم رعایت استاندارد‌های اصلی در راستای تولید متادون و بوپرنورفین با ثابت نبودن دوز دارو‌ها مواجه می‌شویم و کیفیت این دارو‌ها نیز دچار نوسان می‌شود.

فارس: در حال حاضر توزیع دارو‌های درمان اعتیاد توسط چه مجموعه‌هایی صورت می‌گیرد و آیا در این زمینه نیز مشکلی وجود دارد؟

منشعی: مراکز و منابع غیر‌رسمی و غیر‌قانونی توزیع دارو‌های درمان اعتیاد از مشکلات موجود در حوزه درمان اعتیاد است، در حال حاضر در تمام دنیا توزیع دارو‌های درمان اعتیاد در مراکز درمان اعتیاد صورت می‌گیرد، اما در کشور شاهد توزیع دارو‌های درمان اعتیاد در عطاری‌ها و در برخی موارد در داروخانه‌ها هستیم، در صورتی که توزیع این دارو‌ها در عطاری‌ها و دارو‌خانه‌ها غیر‌قانونی است.

فارس: فعالیت عطاری‌ها در راستای توزیع دارو‌های درمان اعتیاد چه مشکلاتی را ایجاد می‌کند؟

منشعی: عطاری‌ها یکی از معضلات پیش روی درمان اعتیاد در جامعه هستند، افراد معتاد تصور می‌کنند که با مراجعه به عطاری‌ها می‌توانند بیماری خود را درمان کنند و به دلیل این موضوع نسبت به استفاده از دارو برای درمان بیماری خود جلوگیری می‌کنند، مراجعه معتادان به عطاری‌ها سبب دارو‌زدگی آنها می‌شود و مسئولان برای رسیدگی به این وضعیت باید با فعالیت عطاری‌ها در این زمینه برخورد کنند.

فارس: آیا استفاده از روش بستری برای درمان بیماری اعتیاد مناسب است؟

منشعی: باید عنوان کرد که بحث بستری نیز یکی دیگر از چالش‌های درمان اعتیاد است، در حال حاضر بستری عنوان درمان اعتیاد توسط پزشکان وجود ندارد، اما در بیمارستان‌های روان‌پزشکی شاهد بستری شدن بیماران معتاد در تخت‌های این بیمارستان‌ها هستیم، اما این بیماران با عنوان درمان اختلالات روانی در این بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، با وجود این موضوع در حال حاضر مجوز بستری برای درمان بیماری اعتیاد وجود ندارد.

فارس: با توجه به اینکه شاهد فعالیت کمپ‌های ترک اعتیاد برای درمان بیماران معتاد در سطح جامعه هستیم، فعالیت این کمپ‌ها را به چه صورت ارزیابی می‌کنید؟

منشعی: کمپ‌های ترک اعتیاد تنها توسط تجربه شخصی یک نفر و توسط معتادان بهبود‌یافته راه‌اندازی شده‌اند و این افراد با استفاده از یک آزمایش ساده عنوان می‌کنند که از بیماری اعتیاد رها شده‌اند، در حال حاضر نظارت روی کمپ‌های ترک اعتیاد بسیار پایین است.

گفت‌و‌گو از پروین احمدی


منبع خبر:فارس ۹۳٫۴٫۱۳

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=9002

برچسب ها