دکتر اسکندر مومنی گفت: با توجه به نتایج پژوهش های مختلف و یافته های علمی، اولویت راهبردی ستاد اقدامات پیشگیرانه است.
گفتگو پیرامون موضوع در برنامه به خانه بر می گردیم شبکه پنج سیما با حضور دکتر محمد جمالو معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر
دکتر تهمینه باهری مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر در برنامه سیمای خانواده شبکه یک سیما با اشاره به سیاستهای پیشرو ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این ستاد سیاستگذاریهای مختلف در حوزه مبارزه با موادمخدر چه در بحث پیشگیری و مقابله و مبارزه را در دستور قرار داده است و در همین راستا موضوع آموزش و توانمندی جامعه هدف خود را دنبال میکند.
شاید به نظر برسد صحبت درباره مواد با کودکان زودهنگام است، اما نگرشها و عاداتی که در این سنین شکل میگیرند در تصمیمگیری آنها در دوران بزرگسالی تأثیرگذارند؛ اگرچه کودکان در این سنین میدانند سیگار کشیدن بد است، ولی نمیتوانند حقایق پیچیده را درباره الکل، توتون و سایر مواد درک کنند و این در حالی است که دوران کودکی فرصتی برای تمرین مهارتهای تصمیمگیری، حل مشکل و مهارت «نه» گفتن نسبت به مصرف مواد است.
گفتوگوي «اعتماد» با سردار محمد مسعود زاهديان، رييس پليس مبارزه با مواد مخدر در دولتهاي يازدهم و دوازدهم و معاون مقابله با عرضه و امور بينالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر در دولت سيزدهم
مدتی است ماده روانگردان جدیدی با اسامی خیابانی «کِمیکال»، «کمیک» و «بونزای» به فروش میرسد که ظاهر این مواد، به شکل ماده گیاهی خردشده سبزرنگ (گاه معطر) است. گزارشهای علمی منتشرشده و نتایج آزمایشگاهی نشان میدهد مواد مذکور آغشته به دستهای از مواد روانگردان جدید(NPS) به نام کانابینوئیدهای سنتزی هستند که کارشناسان به جهت ناشناخته بودن ترکیبات مورد استفاده در آن و عوارضش بر بدن و اوردُز، به شدت در خصوص مصرفشان هشدار میدهند.
اگر روند قیمتهای پایین در زنجیره ارزش افدرا که به راحتی تهیه میشود ادامه یابد، افغانستان به کمک مافیای غربی به زودی میتواند نقش مهمی در تجارت جهانی مواد مخدر مصنوعی بازی کند.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: در دهه اخیر مواد روانگردان جدید به بیش از هزار ماده مخدر روانگردان رسیده است که مقابله و مبارزه با این مادههای مخدر را بسیار دشوار کرده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، بزرگترین کارشکنی در مبارزه با مواد مخدر را افزایش تولید در افغانستان خواند و گفت: علاوه بر افزایش حدود ۵۰ برابری تولید، مواد مخدر صنعتی هم در افغانستان گسترش یافته است.
معاون امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در مقابل افزایش ۳۲ درصدی کشت تریاک در افغانستان، ایران رتبه نخست جهانی را در کشف مواد مخدر داشته است.