دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: يكي از مهمترين و جديترين آسيبهاي اجتماعي در گسترهي جغرافياي عالم پديده مواد مخدر و روانگردانهاست و به نوعي موضوعِ موادمخدر و روانگردانها بعنوان بحران چهارم و بزرگ ترین شوک هزاره سوم نام گرفته است و به علت سود سرشار مورد توجه قدرتهاي بزرگ و استعماري دنيا قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس، محمدرضا ابراهيمي در سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه شهر شيراز ضمن گراميداشت ايام سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر، بيان داشت: دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب تاکنون برای مقابله با پیشرفتهای ملت ایران دست به حربه های مختلف زدهاند که از مهمترین آنها رواج اعتیاد و مواد مخدر بوده تا از این طریق قشر جوان و اثربخش جامعه را منفعل کنند.
وي هدف مواد مخدر را ضربه زدن و نابود كردن نسل نوجوان و جوان عنوان كرد و گفت: مواد مخدر با يك حركت خزنده و خاموش به عنوان يك جنگ تمام عيار و نرم تلقي ميشود و در صدد نابودي نسل جوان جامعه است و مهمترين هدف آن نابود كردن نسل نوجوان و جوان است كه در حقيقت به عنوان موتور متحرك اجتماع محسوب ميشوند، ميباشد.
دبير شوراي هماهنگي استان در ادامه گفت: دولت جمهوري اسلامي ايران به عنوان پرچمدار عرصه مبارزه با مواد مخدر در دنيا به حساب ميآيد كه بر عليه اين تهديد مبارزه ميكند كه از ابتداي انقلاب تاكنون بيش از ۸۰۰۰ هزار تُن مواد مخدر كشفيات داشتهايم و تقديم ۳۷۵۰ شهيد و ۱۲ هزار جانباز به انقلاب گواه بر اين مدعاست.
ابراهيمي در ادامه نقش مردم را در امر مبارزه با مواد مخدر مهم دانست و گفت: اقدامات مقابلهاي و مبارزه جدي با معضل مواد مخدر در دستور كار تمامي دستگاههاي ذيربط است و قطعاٌ در اين راه بايد مردم مسئولين را ياري دهند.
وي در ادامه افزود: آنچه مهم است كارهاي فرهنگي و پيشگيري از اعتياد است كه در اين باره بحمداله با آموزش، اطلاعرساني و آگاهسازي گروههاي هدف، فرهنگسازي مناسب در جهت كاهش تقاضا و آسيبهاي اجتماعي صورت پذيرفته كه قطعاٌ اين خود يك گام مثبت در جهت مقابله با پديده شوم مواد مخدر خواهد بود.
دبير شوراي هماهنگي استان گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر بر مسئله پیشگیری تاکید دارد، پیشگیری با اجتماعی کردن جلو میرود و تکیه اجتماعی کردن بر مردم است و این، به معنای آن است که مردم باید مانع و مراقب و محافظ خود برای رشد مواد مخدر باشند که در این صورت یقیناٌ میتوانیم موفق باشیم.
ابراهيمي در پايان سخنان خود بيان داشت: يكي از سياستهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در جهت مقابله جدي و كاهش آسيبهاي اجتماعي و معضل مواد مخدر، اجتماعی كردن امر مبارزه با مواد مخدر است كه در اين راه كمك مردم و دلسوزان را ميطلبد.
در هزاره سوم مواد مخدر و به ويژه مواد مخدر صنعتي جوامع بشر را تهديد ميكند
همچنين حضرت آيتاله اسداله ايماني نماينده مقام معظم رهبري در فارس و امام جمعه شيراز در خطبههاي نماز عبادي سياسي جمعه شيراز كه با حضور مردم مؤمن در مصلاي بزرگ جمعه برگزار شد، بيان داشت: در هزاره سوم مشكلي كه جوامع بشري را تهديد ميكند مواد مخدر به ويژه مواد صنعتي است كه متاسفانه امروزه در جامعه بشري فراوان است و سودجويان اين معنا را در عرصههاي مختلف با قيمتهاي ارزان و با تبليغات فريبنده در اختيار جوانان جامعه ميگذارند.
وي در ادامه گفت: هوشياري مردم، بيداري خانوادهها و توجه خود جوانان به مسئله اعتياد امر بسيار مهمي است و اين نكته را اشاره ميكنم كه در بعضي محلههاي شيراز چهرههايي ديده ميشود كه شايسته شيراز با آن قدمت كه برجالاولياء، دارالعلم، مهد فرهنگ و تمدن بوده سازگار نيست.
آيت اله ايماني تاكيد كرد: بايد هم خانوادهها مواظب باشند و هم مربيان و معلمان در مدارس و هم جوانان و هم مسئله نهي از منكر به عنوان يك مسئله ضروري مورد توجه همگان باشد.
برگزاري مراسم پياده روي با شعار پيشگيري از اعتياد در مرودشت
سید یداله حسینی فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان مرودشت ضمن قدردانی از حضور پرشور مردم در این پیاده روی، نفس این برنامه را در واقع انجام یک اقدام ورزشی و پیام آن را مقابله با مواد مخدر دانست و اظهار داشت: در واقع این پیاده روی یک رفراندم و یک راهپیمایی علیه بلای اجتماعی مواد مخدر است که ما باید به صورت مستمر و جهادی علیه این بلای خانمان سوز اجتماعی، راهپیمایی کرده و اعلام انزجار كنيم.
فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر مرودشت به پیامدهای ناگوار سوء مصرف مواد مخدر در بین جوانان اشاره کرد و افزود: مصرف مواد مخدر در بین خانواده ها به ویژه جوانان بازتاب و بازخوردهای بسیار منفی در حوزه های مختلف منجمله طلاق و به هم خوردن بنیان های اجتماعی و پر شدن زندان ها به جای گذاشته است.
رییس شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر به آثار مخرب مصرف و توسعه مواد مخدر بر پیکره جامعه اشاره کرد و خواستار بسیج همگانی آحاد مختلف شد و بیان داشت: با گسترش و توسعه مواد افیونی و مخدر در جامعه هزینههای اجتماعی، اقتصادی و امنیتی بر دوش مردم و نظام وارد می شود.
حسینی از جمله راهکارهای مقابله با این پدیده شوم را بسیج همگانی با عزم ملی اعلام و تصریح كرد: برای اینکه این بلای اجتماعی و این بیماری مهلک اجتماعی و ملی از سطح جامعه بزداییم باید وارد یک جهاد اجتماعی شویم و همه به ویژه رسانه ها، دانشگاهها، آموزش و پرورش و روحانیت و همه افکار عمومی به عنوان یک رسانه فعال علیه این بلای اجتماعی بسیج شوند.
گفتنی است ۵۰۰۰ نفر از شهروندان مرودشتی و ساکنین روستاهای همجوار در این مراسم حضور داشتند.
برپايي نمايشگاه پيشگيري از اعتياد در شهرستان گراش
همچنين نمایشگاهی با هدف پیشگیری و مبارزه با اعتیاد و سوء مصرف مواد، در محل پارک شهر گراش به منظور بازدید عموم مردم دائر شد که پس از برگزاری مراسم افتتاحیه آن با حضور فرماندار و رییس شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر و دیگر مسئولین شهرستان، کار خود را آغاز كرد .
در مراسم افتتاحیه اصغر فرودی فرماندار و رییس شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان از عوامل اجرایی این اقدام تقدیر و تشکر و از تمامی بخشهای نمایشگاه بازدید كرد و با بیان اینکه اینگونه اقدامات نقش بسیار موثری در آگاه سازی مردم و جامعه دارد، خواستار برپایی نمایشگاه های مشابهي در دیگر نقاط و روستاهای شهرستان شد.
در برپایی این نمایشگاه که مدیریت اجرایی آن با اداره بهزیستی شهرستان گراش بود فرمانداری، فرماندهی نیروی انتظامی، فرماندهی ناحیه مقاومت سپاه، شبکه بهداشت و درمان و گروههای خودیار و مراکز فعال در امر پیشگیری زیر مجموعه بهزیستی، همکاری و حضوری فعال داشتند.
از بخش های این نمایشگاه میتوان به تابلوهای آموزشی مهارتهای زندگی و پیشگیری از اعتیاد، غرفه مخصوص نمایش کلیپ و فیلمهای آموزشی، مشاوره رایگان و… اشاره كرد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس۹۳٫۴٫۱۰