به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان اعلام کرده است به منظور حمایت از برنامه بازپروری معتادان به مواد مخدر در این کشور تعداد ۲۴ مرکز ترک اعتیاد را تحت پوشش خود قرار میدهد.
این دفتر همچنین افزوده است در حمایت از برنامه توسعه سازمان ملل برای این مراکز مواد غذایی، وسایل گرمایشی، مواد بهداشتی و دارو فراهم میکند. دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل همچنین مدعی شده است در حال حاضر تعداد سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر یعنی در حدود ۱۰ درصد کل جمعیت افغانستان در این کشور معتاد هستند.
در ادامه این گزارش آمده است: به دنبال تغییرات سیاسی ماه مرداد / اسد ۱۴۰۰ مراکز درمان معتادان به دلیل محدود شدن منابع، برای ادامه فعالیت به تکاپو افتادند، بنابراین این دفتر برای احیای مراکز نیمهفعال، عملیات گسترده تدارکاتی را با همکاری برنامه توسعه سازمان ملل در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۳ به راه انداخت.
در خبرنامه دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل آمده است این برنامه جدید در حمایت از مراکز ترک اعتیاد دستکم برای شش ماه آینده ادامه خواهد داشت تا افرادی که به دلیل سوء مصرف مواد مخدر آسیب دیدهاند، به خدمات درمانی، دارو و منابع لازم برای بازپروی دسترسی داشته باشند.
بر اساس آمارهای دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان، میزان زمینهای زیر کشت خشخاش در سال ۲۰۰۱ در افغانستان حدود ۸ هزار هکتار بود اما پس از حمله آمریکا به افغانستان سیر صعودی تولید مواد مخدر در این کشور نه تنها متوقف نشد، بلکه سرعت شگفت انگیزی گرفت و در سال ۲۰۱۷ زمینهای زیر کشت خشخاش به ۲۲۴ هزار هکتار افزایش یافت.
با روی کار آمدن مجدد گروه طالبان در افغانستان، «هبتالله آخوندزاده» رئیس حکومت طالبان با صدور فرمانی کشت خشخاش را در سراسر افغانستان ممنوع اعلام کرد. در این بیانیه تأکید شده است «اگر کسی از این فرمان تخلف بکند کشت او از بین برده میشود و با متخلف بر اساس شریعت اسلامی برخورد صورت میگیرد».