گلستان- مهدی طالبی در همایش طلایه داران تبلیغ و جهاد تبیین که در آستان مبارک امامزاده عبدالله شهرستان گرگان برگزار شد، گفت: مواد مخدر یا همان مرگ خاموش پدیده ای چند وجهی، پیچیده، پویا با اتاق فکری فعال است.
در وهله اول باید شناختی از حوزه مبارزه با مواد مخدر و مسائل آن داشته باشیم و سپس به این حوزه ورود کنیم.
وی افزود: کشور افغانستان بالغ بر ۹۰ درصد مواد مخدر دنیا را تولید میکند. در سال ۲۰۰۰ تولید، توزیع و مصرف مواد مخدر نیز در این کشور حرام اعلام شد و سپس بحث کشت جایگزین نیز مطرح شد. پس از طرح این موضوع تولید در کشور افغانستان به ۱۸۵ تن رسید که به تبع آن شاهد بروز و شیوع آسیب در منطقه و کشور بودیم و قیمت مواد مخدر نیز بالا رفت.
دبیر شورا اظهار داشت: دولتهای استکباری با شعار مبارزه با تروریست و مواد مخدر وارد خاک افغانستان شدند و ۲۰ سال هم حضور داشتند که آسیب های اجتماعی را بوجود آورد. تولید در آن کشور به ۵۰ برابر با بالغ بر ۸۰۰۰ تن رسید. پس از این رویداد در کنار اسامی تریاک و هروئین یکسری اسامی مواد جدید را می شنیدیم که نشان از تغییر الگوی مصرف داشت. این کشورها دو سال قبل از خروج از افغانستان بحث تولید شیشه را هم در این کشور راه اندازی کردند. در سالیان گذشته کشفیات شیشه ما به ۵ الی ۱۰ کیلو می رسید اما در طول یکی دو سال گذشته به ۵۰۰ کیلو ، ۷۰۰ کیلو و گاهی بیشتر رسیده است. در سال گذشته ۲۰ تن کشفیات شیشه در کشور را شاهد بودیم. نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در دنیا است.
طالبی اظهار داشت: ۹۲ درصد تریاک، ۲۷ درصد هروئین و ۵۲ درصد مرفین دنیا توسط ایران کشف میشود. در مبارزه با این بلای خانمانسوز نیز تعداد ۳۸۵۰ شهید و ۱۲۰۰۰ نفر جانباز داده ایم. ۵ سال بعد از حضور دولتهای استکباری در افغانستان آماری که از معتادین کشور ارائه نمودند ۱میلیون و ۲۰۰هزار نفر معتاد و تعداد ۸۰۰ هزار نفر تفننی بود در سال ۱۳۹۰ آمار معتادان کشور ۱۳۲۵۰۰۰ نفر و در سال ۱۳۹۴ نیز ۲۸۰۰۰۰۰ نفر اعلام شد و اکنون نیز با احتساب ۱۶۰۰۰۰۰ نفر تفننی امار معتادان ۴ میلیون ۴۰۰ هزار نفر اعلام شده است و اگر خوشبینانه هر نفر معتاد را در یک خانواده ۴ نفره در نظر بگیریم قریب به ۱۶ میلیون نفر مستقیم و غیر مستقیم با موضوع مواد مخدر درگیر هستند. ۵۵ درصد طلاق، ۶۵ درصد همسر آزاری، ۳۰درصد نزاعهای خیابانی، ۲۴درصد قتلها، ۴۰درصد سرقتهای خرد و ۶۰ درصد زندانیان ما در زندانهابه صورت مستقیم و غیر مستقیم با موضوع با مواد مخدر مرتبط می باشد. ۵۸ درصد این افراد زیر ۳۴ سال سن دارند و ۶۳ درصد آنها دارای شغل بوده اند. بسیاری از این مواد مخدری که وارد بازار می شود، ۳ الی ۵ سال عمر مفید دارد اما مافیای مواد مخدر روی دو مواد اصرار دارد که شیشه و گل است.
وی بیان کرد: افرادی که این مواد را مصرف میکنند به سمت توحش می روند. بیشترین مصرف کننده این مواد نیز نوجوانان و جوانان ما هستند. سعی دارند مصرف این مواد را به سمت زنان ببرند. هر کدام از ما خانواده، افراد نسبی و سببی داریم و اگر بتوانیم در گام اول اطلاعات را وارد حلقه های اولیه ارتباطات کنیم. جلوی خیلی از آسیبها را می توانیم بگیریم.
دبیر شورا ادامه داد: مقام معظم رهبری مدظله العالی می فرمایند؛ مواد مخدر اولویت دارترین آسیب اجتماعی است. ضربه زدن به بنیانهای خانواده شیوه دولتهای استکباری است. اگر در کنار هم به مبارزه با این بلیه شوم بپردازیم عملا ۶۰ درصد آسیبهای اجتماعی کاهش می یابد. از فضای مجازی ، گروههای اجتماعی و حتی شبکه های مختلف برای ترویج مواد مخدر استفاده می کنند.کشفیات استان در سال جاری ۱۱تن انواع مواد مخدربوده است .اطراف محیطهای آموزشی تا شعاع ۵۰۰متر را پاکسازی کردیم.مهمترین مسئله ما در حوزه مبارزه با مواد مخدر موضوع واکسینه نمودن است. با رهنمودهای ارشادی استاندار معزز ۳۰۰کانون یاریگران زندگی در روستا در استان راه اندازی گردید . محلات آسیب خیز شهری و روستائی را شناسائی کردیم و در مبارزه با مواد مخدر نیاز به عزم جدی و ملی داریم.
با ورود دولت های استکباری به افغانستان، تولید موادمخدر به ۵۰ برابر رسید
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان گفت: دولتهای استکباری با شعار مبارزه با تروریست و موادمخدر وارد خاک افغانستان شدند که با حضور 20 سالهشان، تولید موادمخدر در آن کشور به 50 برابر رسید.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=86551
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان
- 203 بازدید
- بدون دیدگاه