به مناسبت فرا رسيدن سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر، فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر آباده سخنران قبل از خطبه هاي نماز جمعه اين شهرستان بود و پيرامون اقدامات انجام شده و برنامههاي پيش بيني شده در جهت مبارزه با مواد مخدر سخناني ايراد كرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس، محمدرضا زارع فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان آباده طي سخناني ضمن گراميداشت ياد و خاطره امام راحل و شهداي انقلاب خصوصاٌ شهداي عرصه مبارزه با مواد مخدر گفت: در تاريخ ۱۷ تا ۲۶ ژوئن ۱۹۸۷م. در شهر «وين»، همانديشي بينالمللي مبارزه با اعتياد و قاچاق مواد مخدر، به منظور ابراز عزم سياسي ملتها در امر مبارزه با پديدهي خانمانسوز و شوم مواد مخدر تشكيل شد و در آن، سندي تنظيم شد و به تصويب كشورهاي شركت كننده رسيد. در اين سند بيش از ۳۵ مورد اقدام عملي همچون ارزيابي ميزان مصرف، پيشگيري از طريق آموزش، نقش رسانهها در بازگشت معتادان به دامن اجتماع و معالجهي آنان، ريشهكني مزارع غير مجاز خشخاش، نابودي شبكههاي عمدهي قاچاق مواد مخدر، همكاريهاي حقوقي كشورها و مانند اينها جاي گرفته است.
وي در ادامه گفت: سالروز تصويب سند در ۲۶ ژوئن مصادف با ۵ تير ماه، به نام روز جهاني مبارزه با مواد مخدر اعلام شد كه هر ساله مراسم مربوط به اين روز با عنوان «مبارزه، ايثار و شهادت»، در ايران برگزار ميشود.
زارع افزود: اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی ،اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب می شود و باعث رکود اجتماعی در زمینه های مختلف میشود.
فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر شهرستان آباده، مواد مخدر را يكي از عوامل خطرناك ركود جامعه و ابزاري در دست دشمن دانست و گفت: تحلیلگران مسائل سیاسى و اجتماعى بر این باورند که در تهاجم و نفوذ فرهنگی، پدیده مواد مخدر مهمترین عامل به تباهى کشیدن و انحطاط اخلاقى جوامع به شمار می رود.
وي با اشاره به اين مطلب كه ۵۵ درصد طلاق ها به دليل اعتياد بوده است افزود: مواد مخـدر آنچنان آرام و بـی صـدا بـر جسـم و روان مصرف کننده مستولى میگردد که فرد نه تنها آغاز اعتیاد خود را به یاد نمیآورد بلكه براحتي كانون گرم خانواده را از هم متلاشي ميكند. اگر درصد کمى از کودکانى که والدین آنها معتاد هستند به سوى بزهکارى سوق داده شوند، بعد از گذشت چندین سال تعداد بزهکاران در این مملکت به هزاران نفر خواهد رسید. اعتیاد بیش از یک میلیارد نفر از اعضاء خانواده معتادان را در جهان بطور مستقیم با مشکلات ناشى از این آسیب مواجه نموده است.
فرماندار آباده نقش خانواده ها را در مبارزه با مواد افيوني بسيار مؤثر دانست و بيان داشت: در این راستا نقش خانواده ها در گرایش و یا عدم گرایش به اعتیاد و پیشگیری از آسیب های اجتماعی فرزندانشان بسیار مهم است و باید مسئولان فرهنگی با جدیت، آگاهسازی و اطلاع رسانی در مدارس و خانواده ها را پیگیری کنند. آموزش و آگاه سازی جوانان و نوجوانان از خطرات ناشی از مصرف مواد مخدر بعنوان یکی از روش های مقابله با این بلای خانمانسوز است.
وی بيكاري، عدم آگاهي، فقدان صميميت در خانواده و اختلافات خانوادگي، حس كنجكاوي و كسب لذت را از مهمترين عوامل اعتياد دانست و اظهار داشت: انتظاري كه ما از مردم فرهنگي شهرستان داريم اين است كه ضمن آگاه سازي فرزندان و ترغيب آنها به امور مثبت همچون ورزش، تفريحات سالم و تحصيل علم و هنر در خصوص درمان و حمايت هاي اجتماعي از معتادان بهبود يافته همكاري داشته باشند.
در پايان فرماندار و رييس شوراي فرعي مبارزه با مواد مخدر آباده ميزان كشفيات انواع مواد مخدر شهرستان را در يكسال گذشته ۱۴۹ كيلوگرم، تعداد معتادان دستگيرشده را ۴۸۳ نفر و خودروي توقيفي در اين رابطه را ۱۷۸ دستگاه و تعداد جلسات آگاه سازي در مساجد، مدارس و دانشگاه ها را ۳۸ مورد عنوان كرد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس۹۳٫۴٫۳