استاندار فارس گفت: مبارزه با اعتیاد و پیشگیری از گسترش این بلای خانمانسوز و مقابله با قاچاق مواد مخدر باید به یک نهضت اجتماعی و تلاش همگانی بدل شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس، دكتر سیدمحمد احمدی استاندار و رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس در آیین اختتامیه دومين جشنواره و نمایشگاه فرهنگی دانشگاه پاک كه در محل دانشگاه صنعتي شیراز برگزار شد، افزود: قدرتهای جهانی تلاش میکنند با تزریق مواد مخدر و گسترش قاچاق مواد افیونی، ملتهای مستقل به ویژه نسل جوان آنها را مبتلا کرده و از حکومت جدا کنند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در معرض تهاجم های مختلفی از سوی دشمنان است و قاچاق مواد مخدر یکی از این توطئههای خطرناک علیه کشور و ملت به شمار میرود.
احمدی، با اشاره به آسیبهای مختلف قاچاق مواد مخدر و تاثیر پدیده شوم اعتیاد در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی گفت: گسترش اعتیاد ضربههای جبران ناپذیری به نهاد خانواده در کشور وارد کرده و نوجوانان و جوانان کشور را در مدارس و دانشگاهها به صورت جدی تهدید میکند.
استاندار فارس در ادامه، دانشگاه را مغز متفکر و موتور محرکه جامعه برای دستیابی به اهداف و آرمانها دانست و افزود: دشمنان قصد دارند با آسیب زدن به نیروی متخصص و تحصیل کرده کشورمان، روند توسعه ما را متوقف کنند.
وی اظهار کرد: پدیده شوم اعتیاد باید فرسنگها و کیلومترها از دانشگاهها و محیطهای علمی کشور دور باشد و امیدواریم برگزاری چنین همایشهایی بتواند به این مهم کمک کند.
اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر با همكاري دانشجو ميسر ميشود
همچنين محمدرضا ابراهیمی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در اين مراسم با بیان اینکه دانشگاه مرکز تولید علم و فنآوری است، گفت: دانشگاه محل شکوفایی و پرورش استعدادهاست که دانشجویان به عنوان نیروی انسانی و سرمایههای اجتماعی در آنجا تحصیل میكنند که در آینده برای کشور مثمر ثمر باشند، افراد سالم محور توسعه پایدار و سرمایه هر جامعه است و جامعهای پیشرفته است که نیروی انسانی آن سالم و با نشاط باشد.
وی با بيان اينكه سلامت و شناسایی عوامل تهدیدکننده سلامت و مقابله با آنها باید در اولویت توجه مسئولان باشد، گفت: اگر برای بهبود و سالمسازی جامعه همه باید تلاش کنند، سیاستگذاریها، به ثمر خواهد نشست، امروزه کشورهای توسعهیافته جهت پیشبرد اهداف کلان خود برنامههای مختلفی را برای بهرهمندی از ظرفیتهای نیروی انسانی به ویژه نسل جوان و فرهیخته خود دارند و با اجرای نظاممند فرآیند کشف، جذب، پرورش و حفظ سرمایههای معنوی و مادی و قرار دادن این ظرفیتها در مسیرهای صحیح و هدفمند باعث ارتقاء کارکردهای حوزههای مختلف علم و فناوری ميشوند.
دبیر شورا تصریح کرد: هدف از شیوع مواد مخدر و روانگردانها در بین دانشجویان ضربه زدن به دانشگاهها است، ضرورت دارد كليه بخشهاي مختلف دانشگاهها بهمنظور مقابله با مواد مخدر و روانگردانها و ناكام ماندن توطئههاي در پیش رو، با تلاشي مضاعف در عرصه اطلاعرساني مستمر و هدفمند در خصوص تبيين عوارض ناشي از مصرف مواد بالاخص مواد محرك، آموزش مهارتهاي زندگي ، تقويت فعاليتهاي جايگزين به منظور تحرك و نشاط سالم و ارائه خدمات مشاورهاي به دانشجويان گامهاي جديتري بردارند. کارکرد نظام فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی با دو رویکرد “تقویت روحیه نشاط و توانمندسازی دانشگاهیان” از یک سو و همچنین “کاهش آسیب های اجتماعی و زدودن عوامل محرک در بروز آسیب”، باعث رشد و بالندگی و پویایی بیشتر دانشگاه متعالی شود.
ابراهيمي در پايان خواستار اقدامات موثر و اساسي در جهت نيل به اهداف مورد نظر شد و عنوان كرد: اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر با همكاري دانشجو ميسر ميشود و بايد براي جلب مشارکت حداکثری دانشجویان در امر پيشگیری از آسیبهای اجتماعی دانشگاهها و استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای علمی، فرهنگی هنری و اجرایی دانشجویان در برنامههای اجتماعی در جهت ارتقا سطح سلامت و بهداشت فکری، روحی و جسمی دانشجویان و همافزایی و تعامل فعالان، برنامهریزان و کارگزاران عرصه دانشگاهها زمينه را فراهم كرد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس۹۳٫۳٫۴