دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: اگر بلیه شوم اعتياد، مبارزه جدی و همه جانبهاي صورت نگیرد متحمل هزینههاي سنگین و تاوان سختی خواهيم شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس، محمدرضا ابراهیمی در جلسه شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان سروستان با اشاره تجارت مواد مخدر در جهان اظهار داشت: با توجه به تولید و قاچاق و توزیع مواد مخدر توسط باندهاي مافيايي و سودجویان، امروزه بهواسطه پيچيدگيهاي خاص خود سازمان ملل متحد، آن را از جزء جرايم سازمانيافته میداند و مجامع بينالمللي، قاچاق مواد مخدر و اعتياد را در كنار سه بحران ديگر (هستهاي، جمعيتي و زيست محيطي) آورده زیرا نسل بشريت را در قرن حاضر مورد تهديد قرار داده است، سرمايه حاصل از قاچاق مواد مخدر در جهان از نظر تجاري بعد از نفت، توريسم و سلاح میباشد.
وي گفت: با توجه به شرايط منطقهای ايران، مواد مخدر و اعتياد، تهديدی جدی عليه ساختارهای اقتصادی ، سياسی، فرهنگی، اجتماعی و بهطور اخص امنيت ملی است.
دبیر شورا با تاکید بر اینکه مواد مخدر اثرات مخربی در جامعه به همراه دارد و همه در قبال این بحران مسئولند خاطر نشان کرد: اگر با این بلیه، مبارزه جدی و همه جانبه و متوازن صورت نگیرد باید هزینه سنگین و تاوان سختی را متحمل شد، همه مردم بهطور مستقیم و غیر مستقیم مواد مخدر و اعتیاد مواجه هستند. ریشه جرایم سرقت، قتل، ناموسی، همسرآزاری وکودک آزاری مواد مخدر و اعتیاد است.
ابراهیمی در ادامه، خواستار فراهم كردن زمینه مشارکت حداکثری مردم در امر مبارزه همه جانبه با مواد مخدر شد و گفت: همه در جامعه در برابر همدیگر مسئولند و برای نجات همدیگر از خطرات و بلایا نباید از هیچ کوششی دریغ کرد لذا برای حضور و مشارکت همگانی مردم در عرصه مبارزه با مواد مخدر باید دانش و آگاهی مردم را افزایش داد و باورهای غلط را درباره پیامدهای مصرف مواددر تصحیح كرد، باید تلاش شود که مصرف مواد مخدر در جامعه به عنوان یک ضد ارزش تبدیل شود و این امر با همکاری روحانیون، خیرین، اساتید، ورزشکاران، مداحان، بسیج و سازمانهای مردمنهاد امکان پذیر است. زیرا در جامعه ذینفوذ و از پایگاه اجتماعی برخوردارند. باید اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر بوسیله همین ظرفیتهای موجود، فرهنگسازی و به مردم القاء شود.
جمعآوری مقطعی معتادان پرخطر کارساز نیست
وي همچنين در جلسه كميته مقابله با عرضه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص جمعآوری معتادان پر خطر در سال گذشته گفت: به رغم تلاشهایی که در این زمینه صورت گرفته جمعآوری مقطعی معتادان پرخطر کارساز نیست و اين اقدام بايد مداوم باشد.
ابراهيمي افزود: اگر اقداماتی که در این شورا در بحث فرهنگي و پیشگیری و مقابله با عرضه انجام شده رصد شود میتوان دریافت که موفقیتهای خوبی به دست آمده است.
دبير شورا در ادامه، نبود یک مرکز ترک اعتیاد و نگهداری معتادان پرخطر در شیراز را یک معضل و کمبود اساسی دانست و ادامه داد: امیدواریم تا پایان سالجاری شاهد احداث و بهره برداری از این مرکز باشیم.
دبیر شورای هماهنگی فارس در خصوص فعالیت مراکز ترک اعتیاد در استان گفت: ۶۷ کمپ و مرکز فاقد مجوز در استان وجود داشت كه با توجه به اقدامات صورت گرفته در خصوص ارايه مجوز و نظارت بر فعالیت این مراکز در سال گذشته، هم اینک تعداد مراکز دارای مجوز استان به ۵۳ مرکز رسیده است.
وی، با اشاره به انتخاب شعار “اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر” در سال جاری گفت: برای دستیابی به اهداف و عملیاتی شدن این شعار نیازمند همکاری و همراهی رسانه ها هستیم.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس۹۳٫۳٫۴