احمد ملک حسینی به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران گفت: درمان این افراد در ۹۰ مرکز دارویی واز طریق متادون، شربت تریاک، قرص بوپرنورفین انجام میشود.
وی افزود: بر اساس آخرین شیوع شناسی کشور، نرخ شیوع اعتیاد در استان مرکزی ۳۷/۶ است و بر اساس جمعیت فعال حدود ۷۰ هزار معتاد در این استان وجود دارد.
دبیر شورا ادامه داد: یکی از مشکلات در بحث جمع آوری معتادان متجاهر به واسطه بیماری کرونا، نبود محلی برای قرنطینه این افراد بود که این مهم در اراک با همکاری مناسب شهرداری اراک محقق شده و مددسرای شهرداری با ظرفیت ۶۰ نفر با مد نظر قرار دادن فاصله اجتماعی به این امر اختصاص یافته است.
ملک حسینی اظهار داشت: بانک اطلاعاتی معتادان از سال گذشته در استان مرکزی کلید خورده و در حوزه مقابله نیز پارسال هفت تن و ۴۶۷ کیلوگرم انواع موادمخدر کشف، ۲ هزار و ۳۰۰ خرده فروش، ۱۵۰ قاچاقچی و ۲ هزار و ۵۸۸ معتاد متجاهر دستگیر شدند.
وی عنوان کرد: یکی از مطالبات مهم مردم استان مرکزی ساماندهی معتادان متجاهر است که در این راستا ظرفیت مرکز ماده ۱۶ از ۷۰ نفر به ۱۲۰ نفر رسیده است و این گام بلندی در این خصوص بوده است.
دبیر شورا گفت: اجرای طرح یاری گران زندگی در سطح آموزش و پرورش استان مرکزی اجرا شده که با توفیقات خوبی همراه بوده و رشد آهنگ اعتیاد را در دانش آموزان متوسطه دوم متوقف کرده است.
وی افزود: آموزشهای مبارزه با مواد مخدر از سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی و تعطیلی مدارس از طریق برنامه شاد صورت گرفته که در این راستا ۲۳۴ هزار و ۴۱۵ نفر از دانش آموزان، ۱۲ هزار و ۵۸۵ نفر معلم و کارکنان آموزش و پرورش و ۲۳۴ هزار و ۴۱۵ نفر از اولیاء و مربیان تحت آموزش های پیشگیری از اعتیاد قرار گرفته اند.
ملک حسینی عنوان کرد: استان مرکزی در زمینه آموزشهای شبکه شاد در خصوص مبارزه با مواد مخدر یکی از سه استان برتر کشور است و همه ظرفیت ها در دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در حوزه پیشگیری به کار گرفته شده است.
وی تصریح کرد: تفاهمنامهای با پتروشیمی و پالایشگاه شازند در حوزه کارگری و صیانت از کارکنان منعقد شده که با توفیقات خوبی همراه بوده است.
دبیر شورا ادامه داد: اشتغال معتادین و توانمندسازی این قشر یکی از معضلات جدی است که همکاری خوبی از سوی شهرداری اراک در این خصوص صورت گرفته و ۲۵ نفر از معتادان متجاهر بهبود یافته ماده ۱۶ به صورت نمونه آزمایشی در شهرداری اراک مشغول به فعالیت هستند.
وی تاکید کرد: طرحی ساماندهی پسماندهای شهری از سوی شهرداری برای به کارگیری معتادان بهبود یافته تدوین شده که در صورت تصویب در شورای شهر با توفیقات خوبی در بحث اشتغال این قشر همراه میشود.
ملک حسینی گفت: نظارت ویژهای بر فعالیت عطاریها در استان مرکزی در خصوص فروش و عرضه مواد مخدر وجود دارد و عطاریهایی که در این راستا فعالیتی داشته باشند برای بار نخست سه تا ۶ ماه مهر و موم و در صورت مشاهده برای بار دوم جواز کسب و کار فرد برای همیشه باطل میشود.
وی افزود: پارسال ۳۵۶ بارزسی از عطاریهای این استان صورت گرفت که منجر به تشکیل ۴۲ پرونده قضایی شد و از این مراکز نیز ۲۴ هزار و ۸۹۵ قرص غیرمجاز و ۶ هزار و ۹۶۵ سی سی شربت متادون کشف و ضبط شد.
ملک حسینی عنوان کرد: ۳۱ مرکز ماده ۱۵ در استان مرکزی فعال است که ۱۸ مرکز آن در شهرستان اراک و مابقی به جز شهرستانهای تفرش و آشتیان در هر شهرستان یک مرکز وجود دارد.
وی اظهار کرد: پاکسازی مناطق آلوده در استان در دستور کار جدی قرار دارد و این مهم با افزایش چشمگیری همراه بوده و در سه ماه نخست امسال ۱۶۵ منطقه پاکسازی شد.
ملک حسینی عنوان کرد: دستگیری افراد در رابطه با مواد مخدر در طرحهای پاکسازی مناطق آلوده ۸۰ درصد افزایش یافته و بیشتر در مناطق حاشیهای اجرا میشود.
وی گفت: شعار امسال هفته مبارزه با مواد مخدر «حقایق در رابطه با مواد مخدر را به اشتراک گذاریم تا زندگیها را نجات دهیم» نامگذاری شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی ادامه داد: برنامههای مختلفی در هفته مبارزه با مواد مخدر این استان در نظر گرفته شده که بیشتر آنها به دلیل شرایط کرونایی در فضای مجازی برگزار میشود.
۳۴ هزار معتاد در استان مرکزی تحت درمان دارویی هستند
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی گفت: 34 هزار معتاد در این استان به صورت دارویی درمان می شوند و برخی از افراد برای چندمین بار تحت درمان قرار گرفته اند.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=72534
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی
- 333 بازدید
- بدون دیدگاه