احمد ملک حسینی در گفتگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: یکی از اصلیترین برنامههایی که در سالجاری توسط دبیرکل ستاد به دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استانها ابلاغ شد، برنامه تحول راهبردی ۱۴۰۰ است که در این برنامه سعی شده است که مردم، شاهد یک جهش در حوزههای مختلف مبارزه با موادمخدر اعم از پیشگیری، درمان، صیانت و مقابله با عرضه باشند.
وی افزود: در استان مرکزی نیز، بر اساس این برنامه تحول راهبردی، بنا داریم طرح یاریگران زندگی را در استان استمرار دهیم و آن را در محیطها و لایههای مختلف بسط و گسترش دهیم.
دبیر شورا در ادامه؛ استفاده از ظرفیت فضای مجازی در سال ۱۴۰۰ بهصورت ویژه، عملیاتی شدن گفتمانسازی اجتماعی براساس شعار سال ستاد «یاریگران زندگی-مشارکت اجتماعی-پیشگیری از اعتیاد»، ساماندهی معتادان متجاهر و افزایش ظرفیت مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان موسوم به ماده ۱۶ براساس مطالبات دستگاه قضایی و نیروی انتظامی و گسترش اقدامات کنترلی و مقابلهای در محورهای مواصلاتی در استان مرکزی را از دیگر برنامههایی خواند که براساس برنامه تحول راهبردی در استان انجام خواهد شد.
ملک حسینی بیان داشت: استان مرکزی بهعنوان کریدور موادمخدر، یکی از شاهراههای اصلی جادههای کشور محسوب میشود؛ لذا برنامه ویژهای برای کنترل محورهای مواصلاتی در این زمینه داریم، همچنین براساس برنامه تحول راهبردی، برنامههایی برای استانداردسازی مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ و کلینیکهای ترک اعتیاد و نیز دسترس قرار دادن انواع درمان به گروههای هدف در نظر داریم.
وی گفت: با استفاده از ظرفیتهای مختلف استان و با کمک دستگاههای عضو شورا، برنامه تحول راهبردی را بهدرستی در استان اجرا خواهیم کرد که در رأس آن نیز، طرح یاریگران زندگی را گسترش خواهیم داد.
ارائه آموزشهای پیشگیری از اعتیاد به زنان خانه دار در سال ۹۹
ملک حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات مهم و اثرگذار شورا در سال گذشته و با بیان اینکه استان مرکزی یکی از ۴ استان صنعتی کشور است، افزود: از ابتدای سال ۹۹ به جامعه کارگری توجه ویژهای شد و طرح یاریگران زندگی با هدف پیشگیری از اعتیاد در دو مجتمع پتروشیمی شازند و پالایشگاه اجرا شد.
وی ادامه داد: نیروی انسانی شاغل این دو مجتمع، بالغ بر ۸ هزار نفر است که در این رابطه، کار در قالب یک تفاهمنامه با کمک معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، بهزیستی و پلیس مبارزه با موادمخدر اجرایی شد.
دبیر شورا بیان داشت: با توجه به شرایط کشور از حیث شیوع بیماری کرونا، تمامی مباحث فرهنگی و پیشگیری برای نیروی انسانی این دو مجتمع در فضای مجازی انجام شد و علاوه بر ارائه مباحث آموزشی، پیشگیرانه و اطلاعرسانی، مباحثی نیز در حوزه درمان ارائه شد که این، یکی از اقدامات شاخصی بود که در سال گذشته انجام شد و در سالجاری نیز ادامه دارد.
ملک حسینی در ادامه؛ آموزش مباحث پیشگیرانه به زنان خانهدار را از دیگر اقدامات شاخص شورا در سال ۹۹ خواند و افزود: با مشارکت دفتر امور بانوان و خانواده استانداری استان، مباحث پیشگیری و اطلاعرسانی به زنان خانهدار ارائه و از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد غیردولتی در این امر استفاده شد؛ همچنین در کنار زنان خانهدار، اصنافی که توسط بانوان مدیریت میشوند، مانند مدیران آرایشگاههای زنانه و باشگاههای ورزشی تحت آموزشهای پیشگیرانه قرار گرفتند.
وی؛ راهاندازی مرکز غربال را اقدام مهم دیگر شورا نام برد و گفت: در شهر اراک تا پیش از راهاندازی این مرکز، مرکزی وجود نداشت که معتادان براساس نوع مصرف موادمخدر، سن و… غربال شوند و سپس به مراکز درمانی ارجاع داده شوند؛ اما سال گذشته مرکز مجهز غربال راهاندازی و تیم درمانی متشکل از پزشک، روانشناس و مددکار در آن مستقر شدند تا معتادان پس از دستگیری، ابتدا به این مرکز غربال منتقل شده و بعد از معاینه توسط پزشک و مددکار، به مراکز مختلف درمانی ارجاع داده شوند.
۶۰ درصد مدارس استان تحت پوشش طرح یاریگران زندگی قرار میگیرند
دبیر شورا در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در سال گذشته، مقرر شد که حداقل ۴۰ درصد مدارس تحت پوشش آموزشهای یاریگران زندگی قرار گیرند؛ اما با توجه به موانع موجود این امر به کندی پیش رفت که در سالجاری با حمایت مادی و معنوی اداره کل آموزشوپرورش، سعی داریم اجرای این طرح را به ۶۰ درصد و بالاتر برسانیم و با اجرای موفق آن، شاهد اثربخشی اقدامات فرهنگی و پیشگیری در بین دانشآموزان، معلمان و مربیان باشیم.
ملک حسینی گفت: اجرای طرح مبارزه با خردهفروشان بهصورت محله محور نیز از دیگر اقداماتی بود که در سال ۹۹ آغاز شد و در ۱۴۰۰ سعی داریم با استفاده از ظرفیت سپاه و بسیج آن را بسط و گسترش دهیم؛ چراکه این دو نهاد ظرفیت بیبدیلی دارند که در حوزههای مختلف مبارزه با موادمخدر از آنها استفاده خواهیم کرد.
وی؛ افزایش ظرفیت مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان موسوم به ماده ۱۶ را از دیگر اقداماتی برشمرد که در اجرای طرحهای مختلف ساماندهی معتادان متجاهر در استان، مطالبه جدی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی است که در این رابطه اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ سعی داریم ظرفیت این مرکز را از ۱۲۰ به ۲۵۰ نفر برسانیم تا تمامی معتادان متجاهر ۱۲ شهرستان استان مرکزی را پوشش دهد.
دبیر شورا با اشاره به برنامههای سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر در استان گفت: در آستانه این روز، استان مرکزی برنامههایی را در طول هفته تدوین کرده است که بنا داریم با مشارکت و یاری همه دستگاههای عضو شورا و سازمانهای مردمنهاد غیردولتی آنها را دنبال کنیم.
مسابقات نقاشی، کاریکاتور و دارت برگزار به صورت مجازی میشوند
ملک حسینی در انتها، سخنرانی استاندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان در پیش از خطبههای نماز جمعه شهرستان اراک، برگزاری نشست خبری و مصاحبه مطبوعاتی با اصحاب رسانه، تهیه و ارائه گزارش سه ساله از اقدامات شورا در جلسه اداری شورا با حضور نمایندگان دستگاهها، نماینده ولی فقیه در استان و ۲۵۰ نفر از مدیران استانی بهصورت مجازی، برگزاری مسابقات نقاشی و کاریکاتور بهصورت مجازی و برپایی مسابقه دارت با مشارکت هیئتهای ورزش کارگری بهصورت مجازی، برگزاری همایشهای پیادهروی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استان با همکاری اداره کل ورزش و جوانان، تجلیل از خانواده معزز شهدا و جانبازان عرصه مبارزه با موادمخدر و پخش تیزر و کلیپ از اقدامات ستاد طی ۸ ساله گذشته از شبکه استانی آفتاب استان مرکزی را از جمله اقدامات شورا در هفته مبارزه با موادمخدر برشمرد.
ایجاد گفتمانسازی اجتماعی براساس شعار «یاریگران زندگی-مشارکت اجتماعی-پیشگیری از اعتیاد»
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی گفت: ایجاد گفتمانسازی اجتماعی براساس شعار «یاریگران زندگی-مشارکت اجتماعی-پیشگیری از اعتیاد» و ساماندهی معتادان متجاهر و افزایش ظرفیت مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان از برنامههایی است که براساس برنامه تحول راهبردی 1400 در استان انجام میشوند.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=71664
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
- 447 بازدید
- بدون دیدگاه