استاندار گلستان گفت: خانواده مهمترين نقش را در پيشگيري و مبارزه با مواد مخدر دارد، از اين رو بايد خانوادهها را بيشتر حساس كنيم.
به گزارش شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گلستان؛ دكتر حسن صادقلو در اولين جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كه با حضور قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در سالن همايشهاي استانداري برگزار شد، اظهار داشت: مدرسه و جامعه گامهاي بعدي است كه براي جلوگيري از اين مواد شوم در استان، بايستي اقدامهاي پيشبيني شده و پيشگيرانهاي صورت گيرد.
وي در درجه اول به داشتن يك آمار قطعي و روشن در راستاي اين موضوع تاكيد كرد و افزود: آمارها از يك شرايط گنگ و تاريكي برخوردارند، متاسفانه در گزارشهاي قبلي اعلام شده است كه استان ما از اين مواد شوم كاملا پاك شده و نزديك به سفيدي است ولي واقعيتها در جامعه چيز ديگري است و ما وضعيت خوبي از اين جهت نداريم.
صادقلو اضافه كرد: بايدها و نبايدها و هر اقدام پيش بيني شده و پيشگيرانه بايستي مبتني بر داشتن يك آمار قطعي و روشن باشد.
وي ادامه داد: پيشگيري و نجاتبخشي در حوزه مبارزه با مواد مخدر از اقدامات ضروري است.
استاندار گلستان با اشاره به اينكه استان ما با توجه به موقعيت جغرافيايي تا حدودي كريدور انتقال است، بيان داشت: حساسيت و ظرفيت جلوگيري از كريدور انتقال شدن نسبت به مواد را از استان بايد بزدايم و اين يك نقطه حساس است.
مقام عالي دولت در استان گفت: مواد مخدر يك موضوع اساسي كشور و به تبع آن استان است و بر اين موضوع بسيار حساس و باورمند هستيم و براي پيشگيري، درمان و جلوگيري و شرايط پاك كردن استان از هيچ تلاشي دريغ نخواهيم كرد.
صادقلو در ادامه، بر داشتن يك سند جامع تامين امنيت در استان، استفاده از ظرفيتهاي پژوهشي و برش منطقي و محلي آن در استان و مبارزه با پولشويي بهعنوان يك موضوع وسوسه انگيز و تحريكزا كه به واسطه مهاجرت اتفاق ميافتد تاكيد و بيان كرد: بررسي عوامل اعتياد مهمتر از خود اعتياد است كه بايد يك كار پژوهشي بزرگ روي اين موضوع صورت پذيرد.
وي نقش سمنها را در اين مسئله مهم برشمرد و افزود: بايستي بررسي شود كه چگونه از اين ظرفيت بهتر و به نحو احسنت در راستاي مبارزه با مواد مخدر استفاده كرد.
وي تفسير قانون و اطلاع يافتن از قانون را يكي از خلاءهاي نهادها و سازمانهاي مرتبط برشمرد و اظهار داشت: اگر خلاء قانوني و تفسير قانوني يا اعتبارات مالي و پشتيباني و اختيارات كلان براي مبارزه با مواد مخدر در درون استانها كمتر وجود دارد، بايد بررسي شود و همچنين در برون استاني بايد يك رويكرد بازبينانه صورت گيرد.
صادقلو همچنين بر استفاده از فنون و امكانات نوين روز در پيشگيري از اين مواد افيوني در دل فرد، خانواده و اجتماع تاكيد كرد و گفت: بايد در اتاق فكر استان اين موضوع فعال و برجسته شود و بايدها و نبايدها و موارد مختلف آن در نظر گرفته شود.
وي همچنين بر ايجاد دو مركز درماني در دو منطقه شرق و غرب استان تاكيد و اضافه كرد: بايد بستر اوليه درمان و بازپروري در همه شهرستانها تعبيه شود و براي توزيع اساسي درمان در دو نقطه غرب و شرق استان مركزي مانند مركز درمان و بازپروي گرگان در نظر گرفته شود.
استاندار گلستان اذعان داشت: در بحث مبارزه با مواد مخدر همت مسئولان بايد جدي شود و بايد آن را به عنوان يك دغدغه مهم و بيقرار مكرراً داشته باشيم و از حالت مسائل جاري اداري خارج شود تا بتوانيم به يك نتيجه قابل قبولي دست يابيم.
منبع خبر: شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گلستان۹۳٫۲٫۹