قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: باید تلاش کنیم تا در زمان معین و با تعیین اولویتها و انتخاب تاکتیکهای مناسب، مسائل و آسیبهای حاصل از اعتیاد و مواد مخدر را با مردم در میان بگذاریم تا در راه پیشگیری و مبارزه، از نقش حساس و حیاتی جامعه و خانوادهها بهرهمند شویم.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گلستان؛ دکتر علیرضا جزینی در جلسه اين شورا در تشریح برنامههاي پیشگیری از اعتياد اظهار داشت: بحث پیشگیری باید جنبه جمعی و اجتماعی داشته و هدف اصلی آن اثرگذاری بر مواردی باشد که نقش تعیینکنندهای در این حوزه دارند.
وی ادامه داد: نداشتن جنبه قهرآمیز بارزترین ویژگی و مفهوم اصلی پیشگیری است و باید توجه داشته باشیم که پیشگیری زمانی موثر است که پیش از ارتکاب جرم صورت گیرد.
به گفته وی برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی و اطلاعرسانی درست، از مصادیقی است که برای جلب مشارکت هر چه بیشتر مردم میتواند موثر باشد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ، مسأله محوری را گام دوم در حوزه پیشگیری دانست و افزود: شناسایی و علل مسائلی نظیر بیکاری که در پشت پرده قرار دارد و طراحی تاکتیکهای مناسب براي مقابله با آن میتواند در کاهش گرایش به مصرف مواد مخدر اثربخش باشد.
وی بیان داشت: خوشبختانه اسناد بالا دستی در حوزه مبارزه با مواد مخدر زیاد است و سیاستهای ابلاغی و رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالي) و ریاست محترم جمهور به عنوان ریاست ستاد میتواند گره گشای فعالیتهای ما در این حوزه باشد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصریح کرد: طبیعی است زمانیکه همه دست بدست هم دهند بسیاری از معضلات وکاستیها رفع خواهد شد از اینرو تأکید داریم که تمامی نهادها و سازمانها در کنار ۱۱ وزارتخانه عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور پای کار بیایند تا بتوانند سهمی در مبارزه با این این بلای خانمانسوز داشته باشند.
وی با تآکید بر نقش خانوادهها در این راه یادآور شد: خانوادهها بهعنوان کوچکترین نهاد اجتماعی نقش بسیار تعیینکنندهاي در پیشگیری از اعتیاد دارند و میتوانند با سبک تربیت دینی و اخلاقمدارانه در کنار آموزش مهارتهای زندگی فرزندان و عزیزان خود را از دام اعتیاد و مواد مخدر مصون بدارند.
دكتر جزینی اضافه کرد: مدرسه و دانشگاه بهعنوان دومین پایگاه اجتماعی فرزندان ما میتوانند نقش مهمی در پيشگيري از اعتياد داشته باشند، همینطور از تمامی رسانهها بهویژه رسانه ملی انتظار داریم که با آگاهسازی و اطلاعرسانی مناسب خود، حساسیت موضوع را در بین مردم و مسئولان بالا ببرند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور استفاده از پتانسیل پایگاههای بسیج بهعنوان ظرفیتهای اجتماعی فعال و کنترل بر صنوف بهویژه در حوزه گیاهان دارویی و عطاریها را از دیگر ضروریات مهم در این حوزه برشمرد و با اشاره به آمارهای ارائه شده درخصوص مجرمین حاضر در زندانهای استان گفت: اینکه ۸۲ درصد از دستگیرشدگان مرتبط با سرقت که در زندانهای استان بسر میبرند سابقه اعتیاد و مصرف مواد مخدر دارند باید دستاویزی باشد برای مسئولین انتظامی استان تا با جمعآوری معتادان از کف خیابانها شاهد کاهش جرم و بزه و افزایش امنیت عمومی در جامعه باشیم.
جزینی با اشاره به تعداد مراکز درمانی دولتی در استان بیان داشت: ۷ شهرستان از ۱۴ شهرستان استان گلستان فاقد مراکز درمانی دولتی میباشد که ایجاد این مراکز در آن شهرستانها باید در دستور کار مسئولین استان قرار گيرد.
وی در پایان تأکید کرد: ایجاد سند جامع پیشگیری از اعتیاد، ضرورت پیگیری دستگاههای عضو کمیته فرهنگی و پیشگیری برای اجرایی شدن این سند در استان، پیگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان جهت ایجاد نمایشگاه دائمی پیشگیری از اعتیاد، آموزش مداوم و مستمر نیروهای شاغل در مراکز درمانی و ایجاد هماهنگی بین دستگاه قضایی و نیروی انتظامی استان از مواردی است که باید در دستور کار شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قرار بگیرد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گلستان۹۳٫۲٫۹