رضا تویسرکان منش، مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص گروه درمانی ترک اعتیاد به میزان گفت: درمانهای کلی به چند دسته تقسیم میشوند درمانهای دارویی و درمانهای غیر دارویی، درمانهای دارویی استفاده از مواد دارو برای ترک اعتیاد و باز پروری است برای اینکه عدم وابستگی را در افراد کنترل کنند که عمدتا برای مواد مخدر و مواد افیونی است که در ایران بیشتر از متادون استفاده میشود.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: درمانهای دوم برای ترک اعتیاد درمان غیر دارویی هستند که برای همهی موارد استفاده میشود که دارویی برای درمان آن توصیه نمیشود یا اصلا وجود ندارد. در درمانهای غیر دارویی که ابداع شده است و در ایران هم مورد استفاده قرار میگیرد، روشهای گروه درمانی است که با استفاده از متدودهای درمانی با آسیب شناسی و روان شناسی با روش آکاهی دادن و شناخت از مضرات اعتیاد و روشهای ترک اعتیاد استفاده میشود.
تویسرکان منش گفت: با این روش، اعتماد بنفس افراد را بالا میرود و انگیزه ادامه زندگی پاک را در این افراد بالا میبرد، تا به عنوان یک فرد بالغ و سالم به جامعه برگردند که هر کدام شیوهها و روشهایی را دارند، از روشهای پزشکی، متدولوژی روانشناسی و روان پزشکی استفاده میشود.
وی توضیح داد: باید گفت که وقتی همهی این موارد با هم ترکیب شوند و در گروهها افراد معتاد با هم صحبت میکنند که این افراد با دیدن تجارب موفق دیگری که قبلا معتاد بوده و اکنون ترک کرده و پاک شده است و در حال حاضر مشغول به فعالیتهای شغلی و اجتماعی است، انگیزه افراد برای ادامه زندگی بدون اعتیاد و ترک اعتیاد را در فرد تقویت میکند.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر توضیح داد: این روش گروه درمانی، که هم در ایران است و هم در دیگر کشورها که هرکدام از کشورها با بومی سازی این روش که روش بسیار مطمینی است و روشهای درمانی قطعی را به دنبال دارد.
تویسرکان منش تاکید کرد: البته باید گفت که با تداوم حضور در این گروها فرد بصورت بلند مدت میتواند زندگی بدون اعتیاد را داشته باشد و فرد معتاد با حضور در این گروهها میتواند بلند مدت زندگی پاک و بدون اعتیادی را تجربه کند.