بخشنده در بازدید از مراکز اقامتی میان مدت اعتیاد استان، اعتیاد را یک آسیب اجتماعی و ناهنجاری جدی در کشور و استان برشمرد و خواستار همکاری و هماهنگی بیشتر دستگاهها جهت سامان دادن به امور مراکز درمان اعتیاد و معتادان شد و بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی و ایمنی در این زمینه تاکید کرد.
وی افزود: در قوانین مرتبط با مبارزه با مواد مخدر، معتادانی که معرفی نامه از مراکز ماده ۱۵ ندارند و یا متجاهر هستند مجرم تلقی میشوند و با دستور مقام قضایی به مراکز موضوع ماده ۱۶ برای درمان ارجاع و حداقل بمدت یک ماه در این مراکز نگهداری شده و سپس طی فرآیندی که در آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان به آن اشاره شده است از مرکز ترخیص میشوند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ادامه داد: این آیین نامه در سال ۱۳۹۲ از سوی ریاست قوه قضاییه ابلاغ و از سال ۱۳۹۵ با همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در سراسر کشور اجرا شد.
بخشنده گفت: در استان ایلام مرکز موضوع ماده ۱۶ تاسیس نشده و لازم است با هماهنگی دستگاه های مربوطه این اقدام انجام گیرد.
همچنین محمد کریمی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بیان داشت: ایلام به لحاظ میزان شیوع اعتیاد جزو استانهای پاک کشور می باشد و با همت همه دستگاه ذی ربط پروسه درمان معتادان به خوبی در استان در حال انجام می باشد و در حال حاضر حدود هفت هزار نفر در چرخه درمان قرار دارند.