معاون اجتماعی و پییشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان گفت: بعد از درمان، مراقبت بعد از خروج بهبودیافتگان از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، در راستای توسعه و گسترش طرح یاریگران زندگی در میان ادارات، نهاد ها و جامعه، علی آزادی دبیر شورا و رضا اعظمی معاون اجتماعی و پییشگیری از وقوع جرم دادگستری دیدار و گفتگو کردند.
رضا اعظمی در این دیدار گفت: یکی از بزرگترین معضلات موجود در جهان، بحث اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر است که مهمتر از بحث درمان، مراقبت بعد از خروج این بیماران است که این معاونت با تمام توان در راستای اجرای این طرح مشارکت دارد تا بیماران بهبود یافته دوباره به سوی مصرف مواد نروند.
وی ادامه داد: یکی از بهترین راه های مقابله با اعتیاد بحث پیشگیری است و از بهترین کارهای پیشگیری نیز، پرداختن به امر ورزش می باشد لذا باید مسئولین و متولیان امر به این مقوله توجه بیشتری داشته باشند و با اختصاص بودجه بیشتر، سرانه مکان های ورزش را برای جامعه افزایش دهند که هم بهبود یافتگان و هم جوانان و نوجوانان در معرض خطر، اوقات فراغت خود را در این مراکز سپری کنند.
همچنین علی آزادی دبیر شورا اظهار داشت: یکی از مراکز مهمی که همیشه در میدان نبرد با این آفت خانمان سوز قرار دارد، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه است که با اقدامات سازنده و پیشگیرانه خود زمینه را برای عدم بازگشت بیماران بهبود یافته به مواد مخدر از بین می برد.
دبیر شورا ابراز داشت: پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است و از آن مهم تر در خصوص بیماران معتاد این است که باید کاری کنیم تا معتادی که به سختی و با صرف هزینه های فراوان به زندگی عادی بازگشته است دوباره بسوی مواد سوق پیدا نکند، لازمه این مهم این است که تمامی دستگاهها و متولیان امر همراه با سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در این راه گام بردارند و با ایجاد برنامهها و کارگاه های آموزشی و ایجاد تفریحات سالم زمینه را بر تحقق این هدف مهم اماده سازند.
پزشکی قانونی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد ایفا کند
دبیر شورا همچنین در دیدار با دکتر خانی ابادی مدیرکل پزشکی قانونی استان اظهار داشت: یکی از ارگان های مهمی که در امر مبارزه با مواد مخدر نقش اساسی را می تواند ایفا کند پزشکی قانونی است چون از آنجایی که افراد دستگیر شده و فوتی های ناشی از سوء مصرف مواد مخدر به پزشکی قانونی منتقل می شوند این سازمان می تواند با انجام تحقیقات جامع و مطالعات کاربردی بانک اطلاعاتی بسیار دقیق و منسجمی تهیه کند و با ارائه این امار به نهاد های زیربط از جمله ستاد مبارزه با مواد مخدر و شورای هماهنگی استان ها گام موثری در پیشبرد اهداف عالی نظام در مبارزه با این آفت خانمان سوز بردارد.
دکترخانی آبادی مدیر کل پزشکی قانونی استان نیز، خاطر نشان کرد: از آنجایی که به طور مستمر پرونده های بسیاری به پزشکی قانونی سرازیر می شود و بر اساس مطالعاتی که بر روی متوفیانی که به این سازمان جهت انجام بررسی های دقیق انجام میشود، موارد فوتی های ناشی از مواد مخدر هم در میان آنها به چشم میخورد و از آنجایی که یکی از وظایف این سازمان کالبد شکافی جسد متوفیان است میتوانیم به طور موشکافانه دریابیم که مواد مخدر تا چه اندازه می تواند بدن قربانی خود را به نابودی بکشد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان۹۹٫۰۴٫۱۴