دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان گفت: اعتیاد مهمترین آسیب اجتماعی است که ریشه در مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و روانی جامعه دارد و متقابلاً بر روان فرد و اجتماع تأثیر منفی میگذارد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان؛ محمود رضا روحانی فر در اولین همایش علمی پژوهشی اعتیاد تحت عنوان یاریگر هم باشیم گفت: اعتیاد پدیدهای است که از زمانهای دور در جوامع بشری وجود داشته است و هر ساله نیز افراد زیادی را به کام خود میکشاند.
وی افزود: پدیده اعتیاد در جهان امروز به صورت یک معضل خانمانسوز باعث از هم پاشیده شدن بسیاری از خانوادهها، به انحراف کشیده شدن بسیاری از نوجوانان و جوانان، شیوع بسیاری از بیماریها و ضرر و زیانهای اقتصادی و مرگومیر شده است.
دبیر شورا بیان کرد: اعتیاد مهمترین آسیب اجتماعی است که ریشه در مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و روانی جامعه دارد و متقابلاً بر روان فرد و اجتماع تأثیر میگذارد.
روحانی فر اظهار داشت: به عبارتی دیگر، بین اعتیاد، جامعه و روان فرد رابطه بسیار نزدیکی وجود دارد و عمق فاجعه آنگاه ظهور پیدا میکند که بدانیم بلای مذکور نقش مؤثر خود را بر روی نیروی فعال جامعه یعنی جوانان ایفاء میکند. همچنین امروزه پدیده مواد مخدر و روانگردان از نظر ماهیت بهگونهای است که در ردیف سه بحران جهانی هستهای، جمعیتی و زیستمحیطی تهدیدکننده بشریت و جامعه امروزی شناخته میشود.
وی بیان داشت: نقش بنيادين والدین در تحكيم پایههای خانواده غیرقابلتردید است. فرزندان با توجه به رفتارهاي والدین، مسئولیتپذیری، اجتماعي بودن، چگونگي ارتباطات خانوادگي، مديريت در مسائل مختلف اقتصادي، خانوادگي و اجتماعي را میآموزند و پس از تشكيل خانواده به همان شيوه سعي در ادارهی امورشان خواهند داشت.
دبیر شورا تصریح کرد: بنابراين يك خانواده سالم بايد داراي اعضاي سالم و روابطي سالم ميان اين اعضا باشد و هرگونه مشكل و اختلالي در اين زمينه میتواند بستري براي انحرافات روحي و جسمي فرزندان و ساير اعضاي خانواده شود.
روحانی فر گفت: بیشک علل و عوامل بسياري در سلامت و عدم سلامت يك خانواده مؤثر هستند و اعتياد يكي از مخربترین عوامل فروپاشي خانوادهها است. همچنین از آنجا كه مصرفکنندگان مواد مخدر اغلب رفتارهاي ناسازگارانه و نامتناسبي مانند دروغگویی، دزدي، بیتوجهی، پرخاشگري، خشونت، عدم مسئولیتپذیری و … از خود بروز میدهند، موجب اختلال در ارتباطات خانوادگي و اجتماعي شده و نوعي بیاعتمادی در اطرافيان خود ايجاد میکنند. بنابراين در چنين خانوادهای معمولاً فرد معتاد توسط ساير اعضا طرد میشود و بهعنوان يك عضو بیکفایت همواره موجب سرافكندگي سايرين است.
وی در خصوص طرح یاریگران زندگی بیان کرد: این طرح در سطح ملی و استانی در کشور در حال اجرا میباشد و همه دستگاههای عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و دستگاههای اجرائی استان در اجرای این طرح مشارکت دارند و برای هریک از آنها مسئولیتی در نظر گرفته شده است.
دبیر شورا افزود: در مرحله اول اجرای این طرح که توسط آموزشوپرورش استان برگزار میشود ۲۰ درصد از مدارس استان تحت پوشش این طرح قرار گرفته و تا انتهای اجرای این طرح که در سال ۱۴۰۰ میباشد کلیه مدارس و دانش آموزان استان مشمول این طرح خواهند شد.
در ادامه مراسم پس از پایان سخنان استاندار محترم و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان لوح و تندیس یاریگر زندگی و سفیر مبارزه با مواد مخدر استان به فرزند شهید لگزائی اهدا شد و در ادامه این همایش سه نفر از برگزیدگان و ارائهدهندگان مقالات برتر به ارائه مقالات خود در زمینه اعتیاد پرداختند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان۹۸٫۱۱٫۱۲