افغانستان، تولید کننده نخست تریاک و حشیش در جهان
INCB AR 2011
منطقه غرب آسیا مرکز کشت خشخاش غیرقانونی و همچنین کشت حشیش است. در سال ۲۰۱۰، مساحت منطقه زیر کشت خشخاش در غرب آسیا ۱۲۵۰۰۰ هکتار بود که در حدود دو سوم اراضی زیر کشت خشخاش در جهان را تشکیل می داد. اکنون، بخش اعظم خشخاش تولید شده در منطقه در افغانستان کشت می شود همچنانکه مقادیر اندکی از آن نیز در مناطق هم مرز با پاکستان کشت می شود. در سال ۲۰۱۱، کشت خشخاش تریاک از میزان تولید در سال ۲۰۱۰ فراتر رفت. با وجود این، تولید تریاک بیش از ۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش یافت، چرا که میزان محصول تریاک در سال ۲۰۱۰ به دلیل شیوع نوعی آفت گیاهی در مزارع خشخاش کاهش یافته بود. افزایش قابل ملاحظه در قیمت تریاک همزمان با کاهش پرسنل نیروی بین المللی کمک به امنیت افغانستان (ایساف) منجر به افزایش کشت تریاک و تولید تریاک پس از سال ۲۰۱۱، و به ویژه با بازگشت برداشت محصول به سطوح عادی خود، گردید.
بر اساس دومین تحقیق پیرامون کشت حشیش که به طور مشترک توسط دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل و وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان با عنوان “افغانستان: بررسی وضعیت حشیش در سال ۲۰۱۰” انجام شد، تعداد خانواده هایی که به کشت گیاه حشیش می پردازند در سال ۲۰۱۰ حدود یک پنجم نسبت به سال ۲۰۰۹ افزایش یافت. نتایج این مطالعه نشان می دهد که به احتمال بسیار زیاد افغانستان بیش از هر کشور دیگری در جهان صمغ شاهدانه (یا حشیش) تولید می کند. لبنان یک منبع مهم تولید صمغ شاهدانه است چرا که لبنان در سال های ۲۰۰۹-۲۰۰۷ سومین تولید کننده حشیش در جهان بوده است.
به گزارش سازمان ملل متحد (۲۰۱۰)، افغانستان، بزرگترین تولید کننده تریاک در جهان، تولید کننده اصلی حشیش در سطح بین المللی نیز به شمار می رود. یافته های منتشر شده در تحقیق پیرامون حشیش در افغانستان، این حقیقت را عیان می سازد که سالانه بین ۱۰۰۰۰ تا ۲۴۰۰۰ هکتار گیاه حشیش در افغانستان کشت می شود.
مدیر اجرایی UNODC در این رابطه می گوید: “در حالی که برخی کشورهای دیگر دارای سطح کشت بیشتری از گیاه حشیش هستند، برداشت حجم عظیم و شگفت آور محصول حشیش در افغانستان (به میزان ۱۴۵ کیلوگرم در هر هکتار صمغ حاصل از گیاه شاهدانه در مقایسه با ۴۰ کیلوگرم محصول به دست آمده در هر هکتار در مراکش) سبب می شود که افغانستان بزرگترین تولید کننده جهانی حشیش باشد.” سالانه بین ۱۵۰۰ تا ۳۵۰۰ تن حشیش در افغانستان تولید می شود.
تحقیق مورد نظر بر اساس بررسی انجام شده در ۱۶۳۴ روستا در ۲۰ استان کشور افغانستان است. این امر نشان می دهد که کشت گیاه شاهدانه در نیمی از استان های افغانستان (۱۷ استان از ۳۴ استان این کشور) وجود دارد.
درآمد ناخالص حاصل از هر هکتار بوته شاهدانه (حدود ۳۹۰۰ دلار ایالات متحده) بالاتر از درامد ناخالص حاصل از خشخاش تریاک (حدود ۳۶۰۰ دلار ایالات متحده) می باشد. کشت و تولید حشیش همچنین به مراتب ارزانتر است: در افغانستان ، کشت گیاه حشیش سه برابر ارزان تر از کشت خشخاش تریاک است. در نتیجه ، درآمد خالص به دست آمده از هر هکتار بوته شاهدانه معادل ۳۳۴۱ دلار ایالات متحده در مقایسه با ۲۰۰۵ دلار حاصل از کشت هر هکتار خشخاش تریاک است.
تحقیق مورد نظر نشان می دهد که کشت خشخاش هنوز بیشتر از کشت گیاه حشیش مورد توجه کشاورزان افغانی است: بر خلاف خشخاش تریاک، گیاه حشیش عمر کوتاهی دارد و در تابستان می روید که آب کمتری برای آبیاری در دسترس است. در مجموع ، ارزش صمغ شاهدانه در افغانستان بین ۳۹ میلیون دلار و ۹۴ میلیون دلار تخمین زده شده است که حدود ۲۰-۱۰ درصد ارزش تریاک در مزرعه است (که معادل ۴۳۸ میلیون دلار در سال ۲۰۰۹) بوده است.
حجت الله بشارت، مقابله با عرضه، اردیبهشت ۹۱
افغانستان، تولید کننده نخست تریاک و حشیش در جهان .

افغانستان، تولید کننده نخست تریاک و حشیش در جهان INCB AR 2011منطقه غرب آسیا مرکز کشت خشخاش غیرقانونی و همچنین کشت حشیش است. در سال ۲۰۱۰، مساحت منطقه زیر کشت خشخاش در غرب آسیا ۱۲۵۰۰۰ هکتار بود که در حدود دو سوم اراضی زیر کشت خشخاش در جهان را تشکیل می داد. اکنون، بخش اعظم […]
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=57
- ارسال توسط : سیدین
- 529 بازدید
- بدون دیدگاه