سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس بر لزوم آسيبشناسي جدي طي ده سال اخير در حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتياد تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس، محمدرضا ابراهیمی در جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورا كه در اداره آموزش و پرورش استان تشکیل شد، آسیبشناسی و ارزیابی فعالیتهای حوزه فرهنگی و پیشگیری را ضروری دانست و گفت: برنامههای بسیاری در زمینه پیشگیری اولیه از اعتیاد برای اقشار مختلف جامعه از جمله برپایی همایشها، نمایشگاهها، تهیه و توزیع بروشور و همچنین برنامههای در مدارس اعم از مروجین سلامت، آموزش مهارتهای زندگی مدرسه محور تاکنون توسط دستگاههای عضو کمیته فرهنگی و پیشگیری صورت گرفته است، لیکن باید در این خصوص یک آسیب شناسی و پالایش صورت بگیرد که در دهه اخیر چقدر این اقدامات مؤثر بوده و به اهداف مورد نظر نزدیک تر شدهایم.
وی افزود: به بیان دیگر با اجرای برنامهها چقدر توانستیم مانع گرایش افراد به سوء مصرف مواد مخدر شویم ارزیابی عملکردها و آسیبشناسی در حوزههای مختلف سبب میشود تا عیبها و نواقص در کار را برطرف سازیم و به اهداف پیشبینی شده دست یابیم.
رييس دبيرخانه شورا در ادامه، بر ضرورت اجرای برنامههای کاربردی پیشگیری از اعتیاد تأکید و تصریح كرد: همانگونه که میدانید پیشگیری از درمان آسانتر و کمهزینهتر است، یعنی درمان معتاد به مراتب هزینه گزافی دارد.
ابراهيمي بيان داشت: افراد خانواده به واسطه فرد معتاد آسیب میبینند لذا باید اقداماتی که در حوزه پیشگیری صورت میگیرد از کودکان شروع شود و به آنان آموزش لازم داده شود، برنامهها باید کاربردی باشد تا سلامت فرد و جامعه تأمین و همچنین نسلهای آینده با مشکل مواجه نشوند.
همچنين در این جلسه آذری مدیرکل سازمان آموزش و پرورش ، مسئله مواد مخدر را یک مسئله اعتقادی ذکر کرد و اظهار داشت: باید به مسئله مواد مخدر اعتقادی نگاه کرد، زیرا نمیتوان از پیش دبستانی شروع کنیم، هرگاه افراد دچار تعارض شوند و تعارضها زیاد شود بزهکاری ایجاد میشود، برای نسل جوان باید متعهدانه کار کرد و برنامهها به صورت علمی و مستمر باشد لذا انجمن اولیاء مربیان بهترین و مناسبترين مکان برای آموزش است تا پیشگیری صورت گیرد.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس۹۲٫۱۲٫۶