• امروز : چهارشنبه - ۳ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : 23 - رجب - 1446
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
کل پست ها: 72777اخبار امروز : 18
9

‌راه‌اندازی فاز نخست مجتمع توانمندسازی بهبودیافتگان تا پایان سال

  • کد خبر : 56112
  • ۰۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۱

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه گفت: فاز نخست مجتمع توانمندسازی بهبودیافتگان اعتیاد تا پایان امسال به بهره‌برداری می رسد. علی شمشیری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ظرفیت محدودی برای جمع‌آوری معتادین متجاهر داریم، اظهار داشت: علی رغم اینکه ظرفیت اسمی و اعتباری استان حدود ۱۰۰ نفر بود، اما […]


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه گفت: فاز نخست مجتمع توانمندسازی بهبودیافتگان اعتیاد تا پایان امسال به بهره‌برداری می رسد.

علی شمشیری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ظرفیت محدودی برای جمع‌آوری معتادین متجاهر داریم، اظهار داشت: علی رغم اینکه ظرفیت اسمی و اعتباری استان حدود ۱۰۰ نفر بود، اما در حال حاضر مرکز ماده ۱۶ تحت پوشش بهزیستی حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر را نگهداری می کند و شهرداری نیز حدود ۲۰۰ نفر را پوشش داده است.

وی گفت: البته ممکن است بخشی از این معتادان متجاهر معتادانی باشد که پس از چندسال اعتیاد به این مرحله رسیده باشند چرا که حداقل ۷ تا ۸ سال طول می کشد فرد به این مرحله رسیده باشد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در خصوص اقداماتی که طی یکسال گذشته برای بحث ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر صورت گرفته است، افزود: در قالب شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر  پیگیری‌هایی برای اخذ اعتبارات جاری برای افزایش ظرفیت مراکز نگهداری صورت گرفته است و اخیراً نیز طی سفر اخیر دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به استان کرمانشاه، هزینه نگهداری ۲۰۰ نفر به مجموع اعتبارات جاری استان اضافه شد.

این مسئول عنوان کرد: باید ابتدا زیرساخت های مورد نیاز در این زمینه را تجهیز کنیم که ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در این زمینه ۵۰۰ میلیون تومان را برای توسعه و تجهیز و فراهم سازی زیرساخت های لازم در استان کمک کرده است.

وی تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور علاوه بر کمک ۵۰۰ میلیون تومانی برای توسعه و تجهیز زیرساخت های لازم تقبل کرد که به محض آماده سازی این زیرساخت‌ها اعتبارات جاری برای ۲۰۰ نفر در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر و برای هزینه های روزمره این افراد در استان کرمانشاه را اختصاص دهد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در خصوص زیرساخت های مذکور خاطر نشان کرد: این زیرساخت ها ایجاد شده و استاندار کرمانشاه از اعتبارات استانی به این منظور کمک کرد.

این مسئول گفت: در هیچ دوره ای از زمان شکل گیری مبحث ساماندهی معتادان متجاهر در استان کرمانشاه تاکنون، به اندازه‌ استاندار فعلی در این زمینه کمک صورت نگرفته و زیرساخت‌های مذکور در این زمینه توسعه پیدا نکرده است.

صرف حدود ۷ تا ۸ میلیارد از اعتبارات استانی برای ساماندهی معتادان

وی تصریح کرد: طی سه تا چهار سال گذشته تا کنون حدود ۷ تا ۸ میلیارد تومان از محل منابع استانی در این حوزه هزینه شده است.

شمشیری از وجود ۲۰ مرکز ماده ۱۵ در استان خبر داد و گفت: این مراکز اختیاری هستند و توسط سازمان های مردم نهاد اداره می شوند و همچنین ۲مرکز ماده ۱۶ داریم که یکی توسط شهرداری و دیگری توسط بهزیستی اداره می شود.

وی عنوان کرد: همانطور که گفته شد ۲۰۰ نفر به ظرفیت مرکز ماده ۱۶ بهزیستی نیز اضافه می شود و ظرفیت این مرکز به حدود ۴۵۰ نفر خواهد رسید.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه به دلایل بازگشت مجدد برخی افراد به چرخه اعتیاد اشاره کرد و گفت: این افراد حدود ۴ تا ۶ ماه در مراکز بازپروری نگهداری و ترک داده می شوند اما به دلیل اینکه این مدت زمانی برای ترک برخی از افراد کافی نیست، نیاز است تدابیری اندیشیده شود که حداقل یک سال این افراد در مراکز فوق نگهداری شوند که به پاکی لازم را به دست آورند

این مسئول ادامه داد: پس از طی این دوره نیز جامعه به دلیل رفتارهایی که این افراد در گذشته و دوران اعتیاد داشته اند چندان پذیرای این افراد نیست و به آنها اعتماد نمی کند به همین دلیل پس از مدتی دیده می شود این افراد مجددا به چرخه قبلی باز می گردند و هزینه هایی به جامعه تحمیل می شود.

وی همچنین خواستار حمایت خیرین از این موضوع شد و گفت: در استان خیری را ندیده ایم که برای موضوع پایه کار آمده باشد.

شمشیری اظهار داشت: ما افرادی را سراغ داریم که یک دوره کامل بازپروری و توانمندی را طی کردند اما به دلایل مذکور و عدم اعتماد جامعه نسبت به آنها مجددا به چرخه قبلی بازمی گردند.

وی تاکید کرد: برای پیشگیری از بازگشت این افراد به چرخه قبلی باید همه جامعه مسئولیت های اجتماعی خود در این زمینه را بپذیرند و از خانواده تا دستگاه‌های حمایتی و مربوطه در این زمینه پای کار باشند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه با بیان اینکه بسیاری از دستگاه‌هایی که تکالیف و وظایفی در این زمینه دارند پای کار نیستند، تصریح کرد: دستگاه های زیادی در این حوزه مسئولیت دارند که باید به وظایفشان در این زمینه عمل کنند تا شاهد بازگشت این افراد به چرخه قبلی و تحمیل هزینه‌های ناشی از این بازگشت به جامعه نباشیم.

این مسئول از ایجاد یک اردوگاه برای نگهداری این افراد در استان خبر داد و گفت: طبق تصمیماتی که در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه داشتیم اردوگاه مترو ک آوارگان حلبچه کنگاور را برای ایجاد یک مجموعه توانمند سازی اشتغال و صیانت از بهبود یافتگان تبدیل شود.

شمشیری تصریح کرد: مصمم هستیم فاز اول این مجموعه تا پایان امسال راه اندازی شده و به بهره‌برداری برسد.


منبع: مهر ۹۸٫۰۶٫۰۶

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=56112

برچسب ها