دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر لزوم بازنگری قانون در مدت زمان بازتواني افراد دارای اعتیاد تاكيد كرد و گفت: زمان نگهداري و بازتواني معتادان بايد به يك الي دو سال افزايش يابد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسكندر مومني دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در بازديد از ساختمان مركز جامع توانمندسازي و صيانت اجتماعي از بهبوديافتگان كرمانشاه كه قرار است در كنگاور اين استان مورد بهره برداري قرار گيرد، با بيان اينكه اين مركز ظرفيت بسيار خوبي در حوزه صيانت اجتماعي خواهد داشت، گفت: هر مركزي كه احداث ميشود، مددجويان در كنار درمان خود، حرفه و شغلي ميآموزند و توليدات خود را دارند تا وقتي از آن مركز خارج شدند، بتوانند براي خودشان شغلي را فراهم كنند.
وي تصريح كرد: اين مركز، يكي از مراكز خوب كشور است كه با ۲۰ هكتار مساحت ميتواند غرب كشور را پوشش دهد و مددجويان طي مدتي كه در آن بسر ميبرند علاوه بر سمزدايي و درمان، به اشتغال نيز دست يابند.
دبيركل ستاد با اشاره به ايجاد كارگاههاي اشتغال و حرفهآموزي در اين مركز اظهار داشت: ۵۰ درصد معتادان در گذشته داراي شغل بودهاند؛ لذا سعي بر اين است برخي مشاغل با توجه به شغلي كه فرد در گذشته داشته، ايجاد شود و همچنين كارگاههاي مشاغلي همچون خياطي، خبازي، نجاري و… در اين مركز راهاندازي شوند تا هر كسي كه وارد آن شد، كاري ياد بگيرد و از آن درآمد كسب كند.
مومني در ادامه به نقص قانون در مدت زمان بازتواني معتادان اشاره كرد و گفت: قانون در اين حوزه بايد اصلاح شود، در قانون آمده است كه معتاد متجاهر از يك الي سه ماه و حداكثر شش ماه جهت درمان و بازتواني در اين مراكز نگهداري شود؛ اما معتقديم مدت زمان ذكر شده پاسخگوي بازتواني و كسب مهارت و حرفه براي فرد نيست و زمان نگهداري و صيانت از اينگونه افراد، بايد به يك الي دو سال افزايش يابد.
وي بيان داشت: هزينه نگهداري اين افراد در اينگونه مراكز در ابتدا از سوي دولت پرداخت ميشود اما در ادامه، خود فرد با درآمدي كه كسب ميكند، ميتواند خودش را اداره كند. نبايد اينگونه باشد كه پليس مدام افراد جمع كند، آنان در اين مراكز ساماندهي و نگهداري شوند و سپس دوبار آزاد شوند و پليس بگيرد و…. اين امر باعث هدر رفت منابع كشور و عدم مهارتآموزي و بازتواني فرد در اين مراكز ميشود، لذا اين چرخه معبوبي است كه باعث هدر رفت منابع كشور ميشود و بايد مدت زمان نگهداري افراد افزايش يابد.
گفتني است؛ ساختمان مركز جامع توانمندسازي و صيانت اجتماعي از بهبوديافتگان واقع در كنگاور كرمانشاه قرار است با هدف بازتواني و صيانت اجتماعي از بهبوديافتگان در كنگاور مورد بهره برداري قرار گيرد كه صبح امروز جهت كمك به بهرهبرداري از فاز اول آن، بازديدي از سوي دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفت.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۵٫۲۷