دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان گفت: آموزشوپرورش همکاریهای خوبی در حوزه پیشگیری از اعتیاد دارد و به این نتیجه رسیده است که بایستی آموزشها از سنین پایین شروع شوند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان؛ محمود روحانیفر در گفتوگویی گفت: مبارزه با مواد مخدر بسیار بحث پیچیدهای است زیرا علیرغم پیگیریها و اقدامات انجام شده متأسفانه هنوز مصرف مواد مخدر در جامعه رواج بسیاری دارد.
وی با طرح این سؤال که چرا به این باور نرسیدهایم که مواد مخدر اولویت اول آسیبهای اجتماعی است؟ افزود: تلاشها در زمینه مبارزه با مواد مخدر بایستی بسیار بیشتر باشد.
دبیر شورا تصریح کرد: پیگیریهای دوچندان و اقدامات مثمر ثمر در حال انجام است و با توجه به برنامههای اجرا شده مؤثر در این حوزه امیدواریم در ارزیابیهای آینده در بحث شیوع مواد مخدر استان گلستان آمار قابل قبولی را داشته باشد.
روحانیفر افزود: استاندار استان بهعنوان رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر پیگیریهای مجدانهای در این خصوص دارد.
وی تأکید کرد: مواد مخدر زلزلهای خاموش است؛ بنابراین بایستی همانند آموزشهای قبل از زلزله اقداماتی در این زمینه صورت بگیرد. ما در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این زنگ را به صدا درآوردهایم اما متأسفانه آنطور که باید همهگیر نشده است.
دبیر شورا با بیان اینکه خانواده، مدرسه، دستگاههای دولتی و دانشگاهها بایستی درگیر آموزش در زمینه پیشگیری از اعتیاد باشند، اضافه کرد: در حال حاضر آموزشوپرورش همکاریهای خوبی در این خصوص دارد و به این نتیجه رسیده است که بایستی آموزشها از سنین پایین شروع شوند.
روحانیفر افزود: آموزشهای پیشگیری از اعتیاد برای دانش آموزان و خانوادهها در مدارس در حال انجام است.
وی افزود: در ۸ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۷ حدود ۱۳ تن انواع مواد مخدر کشف شده است و انهدام باندهای بزرگ و اصلی استان از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه است.
دبیر شورا اضافه کرد: در حوزه جمعآوری قاچاقچیان خردهفروش نیز اقداماتی بهطور مستمر در حال انجام است.
روحانیفر در خصوص اقدامات انجامشده در حوزه درمان ضمن اشاره به اینکه ۲۰۰ مرکز درمانی در سطح استان وجود دارد عنوان کرد: یکی از مطالبات و نیازهای اصلی استان وجود مرکز سرپناه شبانه زنان بود که با توجه به پیگیرهای انجام شده موفق به دایر کردن این مرکز شدهایم. ضمن اینکه کادر درمانی این مرکز به اطلاعات روز درمانی و کاهش آسیب آگاهی کامل دارند.
وی در رابطه با اقدامات صورت پذیرفته در حوزه فرهنگی و پیشگیری از تربیت کادر متخصص در این خصوص خبر داد و افزود: تاکنون کارگاهها و همایشهای متعدد در حوزه پیشگیری با حضور این کادر برگزار شده است.
دبیر شورا به نقش سازمانهای مردمنهاد به دلیل ارتباط بیواسطه با مردم و ظرفیت آنان در بحث مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و افزود: تا اواخر سال ۱۳۹۵ با ۳۴ موسسه مردمنهاد همکاری داشتیم که اکنون ۸۷ موسسه بهطور اختصاصی در حوزه اعتیاد در حال همکاری با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هستند.
روحانیفر اظهار کرد: به همین منظور با توجه به اعتقاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر، قرار دادن مردم و دولت در یک راستا و دستیابی به این مهم با استفاده از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد امری ضروری است. در حوزه صیانت و اشتغال بهبودیافتگان برنامههایی در حال اجرا میباشد و از ظرفیت سمنها در این حوزه استفاده خوبی شده است.
وی در خصوص اختصاص وام به بهبودیافتگان برای اشتغالزائی عنوان کرد: به بنگاههای اقتصادی که در جهت جذب بهبودیافتگان یا خانوادههای آنان اقدام کنند تسهیلات تعلق میگیرد.
دبیر شورا بیان داشت: بهبودیافته نیازمند پذیرفته شدن از جانب اجتماع و خانواده است ازاینرو نیاز است که در این جهت اقداماتی صورت پذیرد.
روحانیفر افزود: در استان گلستان ۱۱۳ مرکز آسیب خیز وجود دارد. در این مناطق بهقصد بهسازی، پاکسازی و نوسازی و آموزش اقداماتی با عنوان طرح شهید شوشتری صورت پذیرفته است.
وی تصریح کرد: بیشترین مناطق آلوده در شهرستانهای گرگان و گنبد وجود دارد.
دبیر شورا اظهار داشت: اولین پیشگیری از کانون خانواده شروع میشود و اگر ما بتوانیم این آموزش را در خانواده داشته باشیم و خانوادهها پای کار بیایند کمک حال بسیار بزرگی در این جهت خواهد بود.
روحانیفر در پایان به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه مواد مخدر اولویت اول آسیبهای اجتماعی است اشاره کرد و افزود: بایستی تمام مسئولین و دستگاهها در این خصوص خود را موظف بدانند و تمام توان خود را بکار گیرند تا با همکاری هم اقداماتی را در جهت کاهش این آسیبها انجام دهیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان۹۷٫۱۰٫۰۹