به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر، هشتمین همایش شمیم پاکی با حضور مددجویان رها یافته از دام اعتیاد، در تالار فرهنگیان شیراز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس، محمدرضا ابراهيمي در اين همايش، یکی از اقدامات مهم در بحث مبارزه با مواد مخدر را حساسسازی جامعه عنوان کرد و گفت: بحث مبارزه با مواد مخدر، یک نگاه اعتقادی و جهادی میطلبد، چرا که حجم تهدید مواد مخدر در جامعه و به ویژه بین جوانان، بسیار بالا و عامل بسیاری از آسیبهای اجتماعی مانند طلاق، کودک آزاری، تجاوز، سرقت و ابتلا به بیمار هایی مانند ایدز، اعتیاد است.
دبير شورا افزود: مدیران و مسئولان باید در این زمینه حساس و فعال باشند و به این موضوع اهمیت بیشتری بدهند؛ امیدواریم بتوانیم بحث حساسسازی را در بین مردم و مسئولان گسترش دهیم.
وي، دسترسی آسان معتادان به مراکز درمانی را یکی از اقدامات موفق در این زمینه عنوان کرد و ادامه داد: در تمام همایشها و سمینارهای دنیا، همیشه كشور جمهوري اسلامي ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر معرفی میشود.
رييس كميته برگزاري مراسم سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر فارس از دیگر اقدامات موثر در زمینه درمان معتادان به موضوع حمایت از بهبود یافتگان و خانواده آنها و بحث اشتغالزایی برای آنان اشاره کرد و تاکید کرد: اعتیاد نوعی بیماری است و در بیشتر موارد، خانواده فرد معتاد نیز درگیر میشوند و ثبات و آرامش آنان بر هم میخورد؛ بنابراین برای کنترل اعتیاد یک عزم همگانی لازم است.
در ادامه اين همايش جانشین تامالاختیار رییس دانشگاه در امور اعتیاد و رییس دفتر اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: این همایش، ویژه بهبود یافتگان اعتیاد و افرادی که با مراجعه به مراکز ترک اعتیاد تحت درمان با متادون قرار گرفته و بیش از یک سال پاک بوده اند، برگزار میشود.
دکتر رامین افشاری با اعلام آغاز به کار مراکز درمان اعتیاد در شیراز از سال ۸۵، افزود: در حال حاضر هزار و ۲۰۰ نفر از کسانی که اعتیاد شدید داشتهاند، در پنج نقطه جغرافیایی شیراز و مرودشت به عنوان مددجو خدمات دریافت میکنند که حدود ۸۰۰ نفر از آنها جزء بهبود یافتهها محسوب میشوند؛ همچنین ۱۵۰ مرکز خصوصی، خدمات رسانی به حدود بیست هزار نفر را در استان فارس پوشش دادهاند.
وي اضافه کرد: در بین کسانی که برای یک سال تحت درمان نگهدارنده با متادون قرار میگیرند، حدود هفتاد درصد موفقیت درمانی داریم، این در حالی است که در افرادی که ترک میکنند و به سمت پاکی میروند، تنها حدود پنج تا بیست درصد برای یک سال پاک میمانند؛ در نتیجه درمانهای نگهدارنده با متادون یا مرفین، بیشتر برای درمان توصیه میشود.
رییس دفتر اعتیاد دانشگاه، ادامه داد: درصد قابل توجهی از افرادی که درمان نگهدارنده با متادون خود را رها میکنند، پس از مدتی دوباره به سمت اعتیاد باز میگردند، اما تا زمانی که در کلینیکها تحت درمان هستند و ارتباط آنها با کلینیک حفظ میشود، تا هفتاد درصد موفقیت درمان دارند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس نیز در این همایش با بیان اینکه امروز اعتیاد به یک مُعضل جهانی تبدیل شده است، از تلاش کشورهای پیشرفته در حوزه پیشگیری خبر داد و گفت: با وجود تلاشهای بسیار خوبی که در کشور انجام شده، اما باید اذعان کنیم در میان مدیران و مسئولان هنوز این باور و اعتقاد به وجود نیامده که اعتیاد سرمنشاء بسیاری از جرایم و ناهنجاریها است.
احمد رحمانیان افزود: امروزه از بُعد خارجی، اعتیاد به مواد مخدر و ترویج فرهنگ استفاده از مواد اعتیادآور یکی از ابزارهای سلطه استکبار جهانی است و مدیران باید به این مساله توجه داشته باشند.
او با اشاره به تلاش استکبار برای درگیر کردن نیروی مولد کشور به اعتیاد، گفت: بحث محیطهای ناسالم یکی از مسایلی است که باید به آن توجه کنیم و هر چه اماکن ورزشی را توسعه دهیم زمینه استفاده از مصرف مواد مخدر، کاهش مییابد.
رحمانیان در ادامه بر نقش خانواده در پیشگیری از ابتلای جوانان به اعتیاد و مصرف مواد مخدر تاکید کرد و گفت: امروزه بخش زیادی از پروندههای قضایی دعواهای خانوادگی، به مساله اعتیاد در خانواده مربوط میشود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس، اضافه کرد: در زمینه بحث کاهش تقاضا باید بین مردم آگاهسازی شود و مردم به این سطح از آگاهی برسند که تقاضا در جامعه کم شود؛ بنابراین از خانوادهها میخواهیم تا در زمینههای آگاهیرسانی به فرزندان، هدایت و راهنمایی فرزندان در انتخاب دوست و سایر زمینههای فردی و اجتماعی مشارکت کنند.
وی در پایان بر نقش مهم رسانهها در آگاهسازی جامعه از عوارض اعتیاد و مصرف مواد مخدر و اعتیادآور، تاکید کرد.
در این برنامه که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر، در تالار فرهنگیان اداره آموزش و پرورش شیراز، برگزار شد، تیمهای برتر فوتسال مددجویان رها یافته از اعتیاد، برندگان مسابقه کتابخوانی، مادران و همسران نمونه افراد بهبودیافته، فرزندان نمونه افراد بهبود یافته که معدل بالا کسب کردهاند، تقدیر شدند.
انتصاب “سفيران اجتماعي مبارزه با مواد مخدر” در مركز استان فارس
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس طي احكام جداگانهاي شش نفر از فعالان عرصه هنر، تئاتر و سينما را به عنوان سفيران اجتماعي مبارزه با مواد مخدر در شيراز منصوب كرد.
ابراهیمی به مناسبت گراميداشت هفته مبارزه با مواد مخدر، علي ثابت (نويسنده و كارگردان هنرهاي نمايشي)، حميدرضا مومني (هنرمند عرصه تئاتر و سينما)، محمدرضا شهسواريفرد (هنرمند و پيشكسوت هنرهاي نمايشي)، هدايت رضايي (رييس انجمن موسيقي استان)، امير صادقي (عضو هيات مديره تئاتر و رييس سابق انجمن نمايش استان) و بهاره شفيعيسروستاني (هنرمند تئاتر و فعال حوزه زنان) به عنوان سفيران اجتماعي مبارزه با مواد مخدر در شيراز منصوب كرد.
متن احكام “سفيران اجتماعي مبارزه با مواد مخدر” ابلاغي از سوي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس به شرح زير ميباشد:
با سلام و احترام؛
سرافرازي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران در عرصههاي مختلف اجتماعي بويژه امر مهم مبارزه با مواد مخدر مرهون نقش بيبديل حضور همه جانبه مردم و ايثارگري دريادلاني است كه مجاهدانه از مقام والاي انساني و اين مرز و بوم پاسداري مينمايند. شايستگيها و مشاركت داوطلبانه جنابعالي به عنوان «سفير اجتماعي مبارزه با مواد مخدر» در جامعه را ارج مينهيم، اميد است با توجه ويژه به موضوع پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي و اعتياد، قدمهاي مؤثري در راستاي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر برداشته و اقدامات ماندگاري را در كارنامه خود ثبت نماييد. توفيق و سربلندي روز افزون شما را از خداوند متعال خواستارم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس۹۷٫۰۴٫۰۷