دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان گفت: اعتقاد داریم تنها با مقابله نمیتوان با این بلیعه مبارزه کرد، در دو دهه گذشته رویکرد ستاد مقابله ای بود اما امروز رویکرد، فرهنگی و پیشگیرانه است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان؛ به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، نشست تخصصی “مبارزه با مواد مخدر با رویکرد اقدامات حکومتی و مشارکت های اجتماعی” با حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان، یک روانشناس، یک معتاد بهبود یافته و جمعی از خبرنگاران در خبرگزاری ایسنا در استان برگزار شد.
محمود روحانی فر دبیر شورا در این نشست با اشاره به فعالیتهای شورا گفت: ۲۲ دستگاه عضو این شورا هستند و پنج کمیته در این شورا تعریف شده اند که در حوزههای تخصصی فعالیت میکنند. بعد از انجام اقدامات هر کمیته، در شورای هماهنگی به ریاست استاندار، سیاستگذاری ها انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه ایران رتبه اول مبارزه با مواد مخدر را داراست، افزود: در راه مبارزه با مواد مخدر ۳۴۰۰ شهید و ۱۳ هزار جانباز دادیم.
روحانی فر با اشاره به اینکه گلستان رتبه دوم نرخ شیوع مواد مخدر در کشور را دارد، گفت: نرخ شیوع مواد مخدر در استان در سال ۹۰، ۲٫۴۲ درصد و در سال ۹۴، ۱۳٫۸۱ درصد بوده که نشان می دهد قریب به ۱۷۰ هزار معتاد در استان داریم.
وی در ادامه گفت: تنها راه مبارزه با مواد مخدر در کشورهایی که در این حوزه به موفقیت دست یافتند، اجتماعی شدن این مسئله است.
دبیر شورا با اشاره به تاکید بر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، تصریح کرد: سازمان های مردم نهاد می توانند در حوزه مبارزه با مواد مخدر نقش آفرینی زیادی داشته باشند.
روحانی فر با اشاره به اینکه به سازمان های مردم نهاد علاقه مند در این حوزه در تمامی شهرستان ها فراخوان دادیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۱ سمن فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان داریم. به دنبال آن هستیم که این تعداد را نیز بیشتر کنیم.
وی در ادامه به نقاط آسیب پذیر در بحث مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ۵۴ نقطه آسیب پذیر در استان شناسایی شده که اقدامات خوبی در آنها صورت گرفته است. یکی از این اقدامات اجرای طرح شهید شوشتری بود که با همکاری ۲۲ دستگاه در برخی از این نقاط اجرا شد.
دبیر شورا با اشاره به بهسازی، پاکسازی و نوسازی نقاط در این طرح، اظهار کرد: در صدد هستیم تا این طرح را در تمامی نقاطی که شناسایی شدند، اجرا کنیم.
روحانی فر تاکید کرد: مطمئنم در ارزیابی آینده نرخ شیوع مواد مخدر، قطعا وضعیت استان گلستان بهتر خواهد بود.
روحانی فرد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اعتیاد، فقر، خودکشی، فرزند آزاری، طلاق و غیره را به دنبال دارد، تصریح کرد: در حوزه مبارزه با مواد مخدر امید بخشی را نیز دنبال می کنیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه در گذشته فعالیت ها به صورت جزیره ای انجام می گرفت، گفت: امروز دستگاه ها در حوزه های مختلف درمان، فرهنگی و مقابله، همکاری و همدلی خوبی با یکدیگر دارند.
در ادامه «حامد قاسمی» روانشناس و مشاور با تاکید بر اهمیت موضوع روانشناختی و روانکاوی معتادین، گفت: پدر و مادر نقش مهمی در پرورش کودک دارند. دبستان دوران شایستگی کودک است و معلم و والدین وظیفه مهمی بر عهده دارند. کودکی که شخصیتش تخریب شود، احساس می کند که بابد به چیزی پناه ببرد.
وی با اشاره به اینکه دوران نوجوانی، دوران شکل گیری هویت است، افزود: اگر به نوجوان مسئولیت داده شود، خود را بالنده می بیند و امکان ندارد دست به خطا بزند.
این روانشناس خاطرنشان کرد: فرزندانمان باید یاد بگیرند سختی ها را داشته باشند و از این سختی ها به پیشرفت برسند. البته این امر در جامعه امروز با رواج تک فرزندی و توجه بیش از حد والدین به فرزندان، مغفول مانده است.
قاسمی در پایان تاکید کرد: امروز روانشناسان و جامعه شناسان نباید در دفاترشان منتظر بمانند که افراد به آنها مراجعه کنند، آنها باید کفش آهنی بپوشند و در دهکوره ها و روستاها حضور یابند. حضور آنها در بین مردم بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
همچنین «رویا» زن ۴۳ ساله ای که از ۱۴ سالگی درگیر اعتیاد بوده و امروز ۲ سال و ۶ ماه و سه روز است که از اعتیاد پاک شده، در خصوص تجربیات خود و مشکلاتی که اعتیاد در زندگی اش بوجود آورده بود گفت: زمانی بود که مواد مخدر جایگاه خاصی در زندگی من داشت و برای من تصمیم می گرفت که چیکار کنم؟ با کی حرف بزنم؟ کی غذا بخورم؟ مواد مخدر باعث شد یک فرزندم را از دست بدهم و زندگی، هویت و آبرویم نیز به نابودی کشیده شود.
وی گفت: اولین چیزی که بعد از ترک مواد مخدر دنبال کردم، قانون مند شدن است. تصمیم گرفتم زندگی ام را از روال قانون مندی آغاز کنم. یاد گرفتم که برای بدست آوردن خواسته هایم تلاش کنم.
رویا خاطرنشان کرد: در تمام روزهایی که درگیر اعتیاد بودم و حتی سالهای زیادی که کارتن خواب خیابان ها بودم، بزرگترین آرزویم داشتن یک خانواده خوب و داشتن یک سرپناه بود. امروز بیش از دو سال است که پاکم و دارای خانه و خانواده شدم، خدا را بابت این نعمت بزرگ رهایی شکر می کنم.
گفتنی است بر اساس آخرین ارزیابی که توسط وزارت کشور صورت گرفت، استان گلستان دومین استان کشور از نظر شیوع مصرف مواد مخدر است. هر چند طی سالهای اخیر اقدمات زیادی برای مبارزه با مواد مخدر در استان صورت گرفته به طوری که هر سال شاهد افزایش کشفیات مواد مخدر در استان هستیم و در همین سه ماهه امسال هم رشد ۲۰۷ درصدی کشفیات را در استان شاهدیم اما به دلایل مختلفی می بینیم که خانواده های زیادی درگیر این بلیعه هستند.
بررسی ها در سال ۹۴ نشان داد که ۱۷۰ هزار نفر از جمعیت بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال استان معتاد هستند. این آمار نفوذ بیش از حد این معضل را در بین خانواده ها نشان می دهد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان۹۷٫۰۴٫۰۶