دبیر شواری هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تا ۲۷ آذر ماه جاری بیش از ۳۴ تن و ۴۰۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳ درصد رشد داشته است.
به گزارش ایرنا علی زندی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: همچنین در این بازه زمانی، سه هزار و ۷۱۰ نفر از عاملان و قاچاقچیان مواد مخدر در استان دستگیر شدند که نسبت به مدت مشابه از افزایش ۶ درصدی برخوردار بود.
وی گفت: در این مدت تعداد ۶۶۸ دستگاه خودرو و ۷۰ دستگاه موتورسیکلت از این افراد توقیف شد.
وی بیان کرد: در هشت ماهه سال ۹۵ بیشترین فراوانی تریاک با ۱۸ تن و ۵۷۰ کیلوگرم بود که امسال این رقم با ۴۴ درصد رشد به ۲۶ تن ۶۹۳ کیلوگرم رسید.
به گزارش ایرنا زندی اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک با بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در دنیاست، سطح زیر کشت خشخاش در سال ۲۰۱۷ در افغانستان نسبت به سال قبل ۶۳ درصد افزایش یافته و به میزان ۳۲ هزار و ۸۰۰ هکتار رسید.
وی عنوان کرد: با وضعیتی که کاشت و داشت مواد مخدر در افغانستان دارد باید در حوزه پیشگیری به فرموده رهبر معظم انقلاب ورود جدی داشته باشیم و در پنجمین جلسه سران قوا، رهبری یکی از مهمترین دغدغه های خود را در حوزه اعتیاد اعلام و دستورات موکدی را در حوزه پیشگیری صادر و ابلاغ کردند.
وی یادآور شد: اگر امروز در حوزه پیشگیری اعتباراتی هزینه شود خروجی بسیار مناسبی خواهد داشت در بهترین شرایط ۲۰ درصد افرادی که متاسفانه در این چرخه سیاه گرفتار شده اند به جامعه سالم برگردند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود: در این راستا می توانیم با همت و درایت صاحبان کلام، سازمان های مردم نهاد، تشکل های غیر دولتی، ائمه جمعه و جماعات اقدامات ارزنده ای انجام دهیم.
زندی بر مردمی شدن امر مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: اگر از نظر فرهنگی این امر نهادینه نشود به مشکلات عدیده ای مواجه می شویم.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین و کلیدی ترین ابزارهای مهم در حوزه مبارزه با مواد مخدر اجتماعی شدن آن است لذا آگاه سازی و اطلاع رسانی در این زمینه امری بسیار مهم محسوب می شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر در حوزه فرهنگی سطح یک ، دو و سه تعداد ۳۴ سازمان های مردم نهاد، حوزه صیانت سه سازمان و درمان ۹ سازمان در استان فعال است.
وی یادآور شد: یکی از افتخارات ما این است که در سطح ملی، امروز ۸۰ درصد درمان و تولیت اعتیاد را مردم بر عهده دارند و در خراسان جنوبی نیز ۸۷ درصد این امر توسط سمن ها مدیریت می شود.
دبیر شواری هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان از راه اندازی مجمع خیرین در حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان خبر داد و گفت: با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به زودی این مجمع در استان راه اندازی می شود چراکه افراد خیر یکی از گروه های بسیار تاثیرگذار در بحث مبارزه با مواد مخدر هستند.
زندی یکی از مهمترین آسیب های حوزه مبارزه با مواد مخدر را عدم مقبولیت اجتماعی افراد بهبود یافته دانست و اظهار کرد: در حوزه درمان افراد معتاد با کمک سازمان های مردم نهاد با حمایت های بی دریغ ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدام می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار نفر تحت پوشش مراکز درمانی استان هستند، عنوان کرد: در هشت ماهه سال جاری هشت کمیته درمان برگزار و بیش از ۸۰۰ نفر در مراکز اقامتی ترک اعتیاد درمان شدند.
در حال حاضر در کشور حدود چهار هزار نفر شهید و بیش از ۱۲ هزار نفر جانباز در عرصه مبارزه با مواد مخدر تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شده است، همچنین خراسان جنوبی دارای ۹۹ شهید و ۸۹ نفر جانباز در این زمینه است.