يك متخصص حوزه اجتماعي در نشست تخصصي انجمن جامعه شناسي ايران در خراسان شمالي، پيشگيري از اعتياد را نيازمند بازاريابي اجتماعي دانست.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي، نشست تخصصي انجمن جامعه شناسي ايران در استان خراسان شمالي با موضوع جامعه شناسي اعتياد برگزار شد.
دكتر علي قرباني در اين نشست كه با حضور اساتيد و دانشجويان رشته جامعه شناسي در سالن ابوترابي دانشگاه پيامنور بجنورد برگزار شد، گفت: به رويكرد اجتماعي و جامعه شناختي در مسائل اجتماعي و به ويژه اعتياد ميبايست توجه شود.
وي افزود: عوامل زيادي ميتواند بر اعتياد و مصرف موادمخدر موثر باشد و از سوي ديگر اعتياد نيز خود منجر به بروز عوارض زياد فردي، خانوادگي و اجتماعي ميشود، عوامل اجتماعي موثر بر اعتياد و نيز عوارض اجتماعي شيوع اعتياد در جامعه براساس نظريات جامعه شناختي قابل تببين است.
اين متخصص به توصيه اجتماعي به خانوادهها و نظريات حوزه جامعه شناسي اعتياد اشاره كرد و گفت: يكي از اصول مهم در ترويج فرهنگ پيشگيري از اعتياد، بازاريابي اجتماعي است كه امروزه در تمامي حوزه ها مي توان از آن استفاده نمود.
همچنين احمد ريواده، دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان با اشاره به انجام مسئوليت و وظيفه اجتماعي آحاد جامعه در مبارزه با موادمخدر و پيشگيري از اعتياد گفت: خط مشي مبارزه با موادمخدر در دولت تدبير و اميد، اجتماعي شدن امر مبارزه با موادمخدر مي باشد . حال سوال ما از دانشگاهيان و انجمنهاي تخصصي از جمله متخصصين حوزه جامعهشناسي استان اين است كه آيا شناخت درستي از اعتياد كه مهمترين و اولويتدارترين تهديد استراتژيك كشور در آسيبهاي اجتماعي است، داريم؟ گفتمانسازي اجتماعي امر مبارزه با مواد مخدر چگونه محقق ميشود؟ اولويتهاي اقدامات ما در مواجهه با اين تهديد استراتژيك چه بايد باشد؟ احمد ريواده با اشاره به اينكه ادبيات علمي جامعه شناسي در حوزه مبارزه با موادمخدر بايستي تقويت شود، گفت: پديدههاي اجتماعي نظير اعتياد در فضاي اجتماعي شكل ميگيرند و براي مواجه با آنها بايد از شيوههاي علمي استفاده شود تا خروجي آن ملموس و موثر باشد در حالي كه برابر گزارش فقط ۳ درصد از پژوهشهاي حوزه اعتياد و موادمخدر توسط متخصصين حوزه اجتماعي انجام شده است.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي۹۶٫۰۹٫۰۷