نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان، یکی ازعلتهای گرایش جوانان به اعتیاد را نبود جاذبه در خانواده ها بیان کرد و گفت: وقتی والدین برای فرزندان خود در خانه جاذبه ایجاد نکنند، آنها برای برطرف کردن این مهم دنبال دوستان در بیرون از خانه می روند و به انحراف کشیده می شوند.
به گزارش ایرنا، آیت الله عبدالنبی نمازی شامگاه شنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی این شهرستان با تاکید برتحکیم بنیاد خانواده، اظهار کرد: نبود دلگرمی و جذابیت در خانواده ها باعث دلسردی و گریزان شدن فرزندان از خانه می شود.
وی با تاکید بر ضرورت آموزش زوجین، تربیت فرزندان وهم چنین آشنایی آنان نسبت به حق و حقوق یکدیگر، خاطرنشان کرد: زنان باید با دانش مهندسی خانواده، علم تغذیه و دانش تربیت فرزندان آشنا باشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم چنین راهکار برون رفت و مقابله با تهدیدها و مشکل های طلاق، اعتیاد و آسیب های اجتماعی را بهره گیری از ظرفیت نماز جمعه، مسجد و دانشگاه بیان کرد و افزود: بیشتر زوجین نسبت به حقوق و وظایف خود به یکدیگر آشنایی ندارند و روحانیان باید مسائل مربوط به خانواده را برای آنها تبیین کنند.
نماری علت بیشتر نابسامانی ها و آسیب های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد و کلاهبرداری ها را جهل انسان ها دانست و تشکیل کارگروهی در شورای فرهنگ عمومی شهرستان برای بررسی، اولویت بندی و پایش این آسیب ها با حضور کارشناسان را خواستار شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان نیز در این نشست با بیان این که نمی توان بودجه های فرهنگی را تجمیع کرد، گفت: برای اجرای برنامه های فرهنگی باید با همدلی از موازی کاری ها پرهیز شود.
مصطفی جوادی مقدم افزود: با هم پوشانی امکانات بین دستگاه های فرهنگی به طور قطع به غنای کارهای فرهنگی افزوده خواهد شد.
رئیس دادگستری کاشان نیز در این شورا از کاهش ۴ و نیم درصدی طلاق های توافقی در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال ۹۵در این شهرستان خبر داد و گفت: دغدغه شورای فرهنگ عمومی کاشان افزایش آمار طلاق بود که با انجام اقدام هایی از جمله مشاوره با زوج ها، روند نزولی به خودگرفته است.
محمدحسین آقایی علت افزایش آمار ثبت طلاق در شهرستان کاشان را نیز مراجعه برخی زوج های شهرستان های همجوار به کاشان بیان کرد و افزود: پرونده های مربوط به دعاوی خانواده در بین دیگر دعاوی در دادگستری کاشان دارای رتبه سوم است.
وی از تاسیس سه شعبه ویژه دادگاه خانواده در خرداد امسال در دادگستری کاشان خبر داد و اظهار کرد: هم اکنون دعاوی خانوادگی بطور تخصصی در این شعبه ها با حضور سه قاضی مشاور زن، به صورت ویژه با مشاوره بررسی می شود.
عباسعلی قپانی پور معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری کاشان نیز در این شورا نبود مشاور مذهبی در خانواده ها را از جمله عوامل افزایش طلاق بیان کرد و گفت: دستگاه های اجرایی باید با پرهیز از کارهای جزیزه ای نسبت به هم پوشانی یکدیگر اقدام کنند.