• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
9

شیوع مواد مخدر در زنجان کمتر از یک درصد است

  • کد خبر : 36952
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر زنجان گفت: میزان شیوع مواد مخدر در استان كمتر از يك درصد است. تقي نصيري در گفت‌وگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طبق آخرين شيوع شناسي كه در دولت دهم انجام شد، استان زنجان با كمترين ميزان اعتياد در سطح كشور شناخته شده است […]


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر زنجان گفت: میزان شیوع مواد مخدر در استان كمتر از يك درصد است.


تقي نصيري در گفت‌وگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طبق آخرين شيوع شناسي كه در دولت دهم انجام شد، استان زنجان با كمترين ميزان اعتياد در سطح كشور شناخته شده است و با توجه به جمعيت آن، كمتر از يك درصد در اين استان، معتاد وجود دارد.


وي بيان داشت: شيوع شناسي سال ٩٠ ، آمار تقريبي از جمعيت معتادان است و معتقديم هر طرحي يك لايه پنهان هم دارد، زيرا تعدادي از معتادان هستند كه براي درمان مراجعه نمي‌كنند.


دبير شورا بيان داشت: معمولا ٨٠ درصد افرادي كه از دام اعتياد رهايي مي‌يابند، مجددا به چرخه اعتياد بازمي‌گردند.


نصيري افزود: اعتياد در استان زنجان به دلايل زيرساخت‌هاي فرهنگي، روابط خوب خانوادگي، اعتقادات مذهبي محكم و دقت نظر مسئولان در برخورد با اين پديده مهار و كنترل شده اما كاهش نيافته است.


وي در ادامه؛ كاهش سن اعتياد، تنوع بيشتر مواد مخدر و تغيير جنس مصرف كنندگان مواد مخدر را سه علامت خطرناك در روند مبارزه با مواد مخدر برشمرد و گفت: در گذشته تعداد مواد مخدر محدود به چند نوع ماده شناخته شده بود اما امروزه شاهد پيدايش انواع مواد مصرفي صنعتي نيز هستيم، همچنين در گذشته ٣ درصد مصرف‌كنندگان را زنان تشكيل مي‌دادند اما امروزه اين ميزان به حدود ١٠ درصد رسيده است.


دبير شورا تصريح كرد: مسئولان و دست اندركاران مبارزه با مواد مخدر بايد تلاش كنند تا برنامه‌ها با هدف‌گذاري دقيق به سمتي برود كه اين علامت‌ها كاسته شوند.


نصيري در ادامه به تشريح برنامه‌هاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: اجراي برنامه‌هاي پيشگيري از اعتياد به صورت چشم‌گير در محيط‌هاي هدف دانشگاه، محلات و خانواده، ارائه مباحث پيشگيرانه در مساجد سطح استان و استفاده از پتانسيل ائمه جمعه و جماعات مصادف با ماه مبارك رمضان و توليد و پخش برنامه‌هاي پيشگيري از اعتياد از صدا و سيماي مركز استان بخشي از اين برنامه‌هاست.


وي بيان داشت: زنجان داراي ١٢٠٠ مسجد، تكيه و حسينيه است كه مي‌توان با يك برنامه‌ريزي خوب و هدفمند، ١٢٠٠ برنامه فرهنگي- پيشگيري در راستاي كاهش آسيب‌هاي اجتماعي و آگاهسازي خانواده‌ها ارائه كرد.


دبير شورا افزود: زنجان طي دو ماه نخست امسال، در برخورد با خرده‌فروشان مقام اول را كسب كرده است و پليس مبارزه با مواد مخدر استان نيز طي اين مدت يك تن مواد مخدر كشف كرده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته رقم قابل توجهي است.


نصيري با بيان اينكه زنجان، امحاي مواد مخدر ندارد، گفت: به دليل شيوع كم مواد مخدر در اين استان، امحا نيز در زنجان برگزار نمي‌شود و غالباً اين امحا در استان‌هاي داراي شيوع بالاتر مواد و يا استان هاي مرزي كشور برگزار مي‌شود.

منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۳٫۲۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=36952

برچسب ها

نوشته های مشابه