دبير مبارزه با مواد مخدر استان ايلام گفت : سالانه بودجه قابل ملاحظه اي صرف مقابله با اعتياد مي شود اما با اين وجود متاسفانه سن اعتياد بسيار پايين تر آمده و روز به روز به تنوع اين ماده خانمان سوز افزوده مي شود .
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان ايلام، فهد كمالوندي در نشست شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان سيروان گفت: خوشبختانه در چند دهه ي اخير نوع نگاه به اعتياد در كشور ما تغيير كرده به اين مفهوم كه نگاه به اعتياد بهعنوان امري مجرمانه جاي خود را به نگاهي تازه داده شات كه طبق اين ديدگاه جديد اعتياد يك بيماري و فرد معتاد ، بيمار محسوب مي شود .
وي با اشاره به تقديم به شهداي بسيار در راه مبارزه با مواد مخدر ادامه داد : سالانه بودجه قابل ملاحظه اي صرف مقابله با اعتياد مي شود اما با اين وجود متاسفانه سن اعتياد بسيار پايين آمده و روز به روز به تنوع اين ماده خانمان سوز افزوده مي شود .
دبير شورا با بيان اينكه رويكرد اصلي نظام اجتماعي كردن امر مبارزه با مواد مخدر است گفت : بر اساس برناه ريزي هاي كلان و توصيه هاي كارشناسان مبني بر ضرورت تقدم پيشگيري بر مقابله و مبارزه ، بايد فعاليت هاي پيشگيرانه از مدارس آغاز شود و از طريق اطلاع رساني و آگاهي بخشي به خانواده ها و تقويت مشاركت سمن ها و استفاده از ظرفيت رسانه ها به تقويت سياست پيشگيري بپردازيم .
كمالوند به نقش مهم گروه هاي مرجع در مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد و گفت : بحمدالله مقام معظم رهبري و رياست محترم جمهور حساسيت ها و دغدغه هاي زيادي نسبت به تمام آسيب هاي اجتماعي دارند و در جلسات شوراي اجتماعي كشور آسيب هايي از قبيل طلاق ، اعتياد ، حاشيه نشيني كمرنگ شدن ارزش هاي اخلاقي و ديگر آسيب ها مورد بررسي قرار مي گيرد .
وي تاكيد كرد : اعتياد در كشور رها شده نيست و وظيفه همه ي رسانه ها اين است كه به جامعه اطمينان دهند كه دولت با جديت كامل آسيب هاي اجتماعي را رصد و با آن ها مقابله مي كند و با عقلانيت به دنبال كاهش اين آسيب به عنوان سرمنشاً بسياري از آسيب هاي اجتماعي ديگر است چون ۴۰ درصد طلاق ها و ۲۰ درصد جرائم ديگر با اعتياد مرتبط هستند .
دبير شورا درباره ي وضعيت استان در زمينه اعتياد با بيان اينكه بر اساس پايش ملي « شيوع شناسي » كه صورت گرفته ايلام جز استان هاي پاك كشور و داراي وضعيت سفيد است گفت : نرخ شيوع اعتياد در استان ايلام ۱٫۷ درصد است كه نسبت به ميانگين كشوري داراي وضعيتي مطلوب است و هم اكنون براي ۱۴۶ نفر از بهبود يافتگان اشتغال ايجاد شده است و بيش از ۱ ميليارد تومان اعتبار در قالب وام هاي خود اشتغالي براي بهبود يافتگان اختصاص يافته است .
كمالوند ادامه داد : با رايزني ها و پيگيري هاي استاندار به عنوان رئيس شوراي هماهنگي در سال آينده مراكز دولتي ترك اعتياد در شهرستانهاي استان ايجاد مي شود .
وي با اعلام اين خبر كه خوشبختانه در استان معتاد متجاهر نداريم گفت : استان ايلام فاقد مراكز غير مجاز ترك اعيتاد است و در راستاي تقويت سازمان هاي مردم نهاد در اين عرصه كارهاي خوبي انجام گرفته و از ۱۳۴ نفر معتاد حمايت بيمه اي شده است .
دبير شورا حفظ سلامت مناطق پرخطر و حاشيه اي شهرهاي استان را با برگزاري برنامه هاي آموزشي از جمله برنامه هاي اين شورا اعلام و اظهار كرد : اميدواريم نرخ شيوع اعتياد در استان و كشور طبق برنامه پنج ساله ششم ۵ درصد كاهش پيدا كند .
وي گفت: از سال ۱۳۹۶ برنامههاي متعددي براي آگاه سازي و اطلاع رساني درباره خطرات مواد مخدر در بين دانش آموزان ، دانشجويان ، كارگران شاغل در مراكز صنعتي و والدين ، گروه هاي سني مختلف برگزار خواهد شد .
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان ايلام در نشست شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان ايلام همچنين گفت: مبارزه با مواد مخدر صرفا به معني برخورد سخت و خشن نيست، آسيبهاي اجتماعي هر كدام ويژگيها و مشخصات خود را دارند و اگر نتوانيم با اين آسيب ها برخورد كنيم آسيب ها نقش معكوسي در جامعه پيدا ميكنند .
وي تصريح كرد : عرصه مبارزه با مواد مخدر نيازمند نقش آفريني همه دستگاه ها و گروه هاي مرجع اعم از روحانيت، هنرمندان، رسانههاي جمعي و سمنها است تا از بلاهاي خانمان سوز مرتبط با مواد مخدر پيشگيري شود.
دبير شورا با تاكيد بر اينكه هم اكنون موضوع آسيبهاي اجتماعي دغدغه مسئولين نظام و دولت است ابراز اميدواري كرد كه نتيجهي اين نشست ها بهبود شرايط كنوني و ارتقاي فرهنگ پيشگيري باشد .
برگزاري جلسه باز انجمن معتادان گمنام
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر در جلسه باز انجمن معتادان گمنام كه در شهرستان دهلران برگزار شد، گفت: وقتي همه اقشار جامعه در خصوص آسيب هاي اجتماعي آگاه شدند اين خود باعث كاهش آسيب ها مي شود و ما با آگاه كردن و اطلاع رساني در خصوص اعتياد خود بهترين راه را با آسيبهاي اجتماعي انجام دادهايم .
كمالوندي افزود : خوشبختانه بيش از ۱۰۰۰ نفر از معتادين از طريق همين جلسات N.A در چرخه درمان و بهبودي قرار گرفته اند و در حال حاضر در جلسات بهبودي شركت مي كنند .
وي خاطر نشان كرد : اين انجمن كمترين مساعدت مالي از دولت را دارند و اما بايد به فرموده مقام معظم رهبري در حوزه مواد مخدر جهادي كار كنيم و اين جهاد روز و شب نمي شناسد .
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان ايلام۹۵٫۱۲٫۱۶