همایش پیشگیری اولیه از سوء مصرف مواد مخدر با عنوان “پیشگیری از آسیب های اجتماعی، اقدامی مدبرانه” همزمان با فرارسيدن بازگشايي مدارس در استان گلستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گلستان؛ عليرضا جمشيدي معاون سیاسی دبير اين شورا، در اين همايش كه با حضور مدیران مدارس متوسطه مناطق در معرض خطر استان برگزار شد، با تاكيد بر نقش آموزش و تعليم مهارتهاي زندگي اذعان داشت: براي كاهش آسيبها و آسيبزدايي بايد از حوزه تعليم و تربيت شروع كرد و هيچ كاري مهمتر از نظام تعليم و تربيت نيست و اولويت هر كاري در جامعه بشري نيز، تعليم و تربيت است.
وي با تاكيد بر نقش معلمين در انجام اقدامات پيشگيرانه افزود: اتخاذ راهكارهاي پيشگيرانه، تاكيد بر باورهاي ديني مردم و اقدامات فرهنگي، هنري، ورزشي، آموزشي و تبليغات در محيط خانواده از جمله اين اقدامات است.
جمشيدي، بر جدي گرفتن روشهاي تربيتي در مقابل آسيبهاي اجتماعي تاكيد و آموزش پيشگيرانه، مهارتهاي زندگي، روشهاي درماني و مبارزه با توليد و قاچاق را بهترين روش براي مبارزه با آسيبهاي اجتماعي ذكر كرد.
همچنين عيسي پايين محلي مديركل آموزش و پرورش گلستان در اين همايش به نقش اصلي آموزش و پرورش در پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي تاكيد كرد و اذعان داشت: اگر مدرسه محل امني براي دانشآموزان باشد جامعهاي ايمن خواهيم داشت.
وي در ادامه افزود: براي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي بايد روي انديشهها كار كرد و لازمه كنترل و هدايت رفتارها نيز قطعاً داشتن برنامه در زمينه باور و انديشه و ابعاد روحي و رواني است.
مديركل آموزش و پرورش استان در بخش ديگري از سخنانش افزود: مسئولين بايد بيشترين هزينه را در انجام كار هاي فرهنگي و تربيتي بر روي ذهنها انجام دهند تا بتوانند رفتارها را تغيير دهند و اصلاح باورها در جامعه صورت بگيرد و بهترين مكان براي اين تغيير نيز اول نهاد خانواده و سپس واحدهاي آموزشي آموزش و پرورش است.
پايين محلي افزود: نقش آموزش و پرورش در پيشگيري نوع اول يعني قبل از وقوع جرم است و انتظار از آموزش و پرورش اين است تا مدرسه محل آموزش و پيشگيري باشد و اين امر مهمتر از درمان است كه در اين زمينه بايد همه دستگاهها با تعامل و ديدي وسيع با آموزش و پرورش، مشكلات پيش رو را رفع كنند.
همچنين محمد بهشتي معاون تربيت بدني و سلامت اداره كل آموزش و پرورش در اين همايش به ارايه گزارشي از فعاليتهاي اين حوزه در سال تحصيلي گذشته در سطح مدارس استان پرداخت و گفت: برگزاري كارگاههاي آموزشي ويژه والدين، همكاران و دانشآموزان در سطحي بالاتر از ميزان توافقنامهها، برگزاري جشنواره نوجوان سالم، تهيه و توزيع نشريات مرتبط، از اهم برنامههاي در دست اقدام براي سال تحصيلي ۹۳-۹۲ است.
وي در ادامه تشكيل شبكه اجتماعي نوجوانان مراقب، اعطاي نشان مراقب به مدارس موفق در اين حوزه، برگزاري جشنواره نوجوان سالم ويژه دانشآموزان دوره متوسطه دوم با موضوع نقاشي، روزنامه ديواري، فيلم كوتاه، عكس و مقالهنويسي و موضوع مقالهنويسي ويژه همكاران و والدين دانشآموزان، اجراي طرح مدارس عاري از خطر، مدارس مراقب (اجتماع محور)، طرح مقابلهاي با آسيبهاي اجتماعي، طرح مراقب از خود، برگزاري دورهها و كارگاههاي آموزشي، تهیه نشریات و مطالب آموزشی و… را از جمله برنامههايي برشمرد كه از سوي اين معاونت در استان برگزار شد.ه است.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گلستان۹۲/۷/۱۴