معاون کاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر از افزايش مراكز مجاز درماني اعتياد در كشور خبر داد و گفت: تا به اكنون پنج هزار و ۲۳۳ مرکز درمانی مجاز اعتياد در کشور وجود دارند كه مشغول ارائه خدمات درماني اعتياد هستند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ بابك دينپرست در همايش بهبوديافتگان استان كرمانشاه اظهار داشت: تاکنون یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد در کشور شناسایی شده اند که ۱۳۲ هزار و ۵۰۰ نفر آنان زن هستند.
وي افزود: متاسفانه ۷۵ درصد از معتادین دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا هستند به گونهای که ۲۲ درصد آنان دارای مدرک تحصیلی لیسانس، ۲۲ درصد فوق دیپلم و ۳۸ درصد نیز دیپلم هستند.
اين مقام مسوول در ستاد بيان داشت: طبق اعلام سازمان ملل تا سال ۲۰۱۰ میلادی، ۲۳۰ میلیون نفر در جهان برای یکبار هم که شده از مواد مخدر استفاده کردهاند که رقم هشدار دهندهای است.
دينپرست همچنين از مرگ سه هزار نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در كشور در سال گذشته خبر داد و گفت: این میزان آمار در مقایسه با سال ۹۰ چیزی حدود ۱۵درصد کاهش نشان می دهد.
دینپرست در ادامه؛ کسب لذت، کنجکاوی، تفریح و رفع مشکلات روحی را از مهمترین عوامل گرایش به اعتیاد در جامعه عنوان کرد.
وي با بیان اینکه سال گذشته در استان کرمانشاه ۹۵ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر جانشان را از دست دادهاند، گفت: این استان در بحث اعتیاد رتبه هفتم کشور را دارد.
وی یادآور شد: در مجموع ۷۵۵ هزار نفر در مراکز مجاز درماني مشغول درمان هستند و همچنين ۱۸ مرکز نگهداري، درمان و كاهش آسيب برای معتادین متجاهر که شدت اعتیاد آنها بسیار زیاد است، در سطح كشور راهاندازي شده است.
همچنين دمياد استاندار كرمانشاه تاكيد كرد: با بكارگيري توان مردم و سازمانهاي مردمي و همچنين جلب كمكهاي خيرين ميتوان اقدامات ارزندهاي را در جهت كنترل اعتياد استان برداشت.
حبيباله جهانفر رييس دبيرخانه شوراي هماهنگي استان نيز، هدف از برگزاري اين همايش را ايجاد اميد و انگيزه در جهت ترك اعتياد در جامعه معتادان از طريق انتقال تجربه به افراد بهبوديافته. اطلاعرساني و آموزش خانوادههاي معتادين جهت نحوه برخورد با بهبوديافتگان. معرفي مراكز مشاوره درمان در استان. ايجاد تعامل بين كليه مراكز اقامتي ميان مدت به منظور تبادل تجربيات و تجليل از بهبود يافته گان، عنوان كرد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۷/۱