استاندار ایلام بر لزوم استفاده از تجربیات و فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی مراکز علمی و دانشگاهی برای مبارزه زیربنایی با معضل مواد مخدر تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، محمدرضا مروارید روز یکشنبه در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر استان اظهار کرد: معاونت اجتماعی وزارت کشور در دولت یازدهم فعالیت های دامنه داری برای مقابله با شیوع مصرف مواد مخدر انجام داده است.
به گفته وی، این مرکز با مشارکت پژوهشگران دانشگاهی تحقیقات گسترده ای را انجام داده که نتایج آن به رویت رهبر معظم انقلاب نیز رسیده است و معظم له سفارش ها و رهنمودهای لازم را در این خصوص ارائه کرده اند.
وی افزود: مراکز علمی و تحقیقاتی متعددی در کشور وجود دارند که در زمینه مقابله با آسیب های اجتماعی فعالیت های پژوهشی و کارشناسی انجام می دهند که مدیران اجرایی باید از این ظرفیت برای ارائه راهکارهای عملیاتی در این حوزه استفاده کنند.
استاندار ایلام تاکید کرد: این استان از نظر میزان آلودگی به مواد مخدر از استان های پاک است و رتبه ۲۳ کشوری را در اختیار دارد ولی این موضوع نباید مسئولان را در برخورد با این پدیده توجیه کند چرا که شیوه های عرضه و مصرف این مواد روز بروز در حال تغییر است و مصرف مخدرهای صنعتی و شیمیایی با توجه به اینکه آثار مخرب بسیار بیشتری بر افراد دارد، در حال گسترش است.
مروارید یادآور شد: مدیران دستگاه های ذیربط نباید در مقابله با آسیب های اجتماعی تنها از روش های معمول و سنتی استفاده و کمبود اعتبار را دلیلی برای عدم اجرای برنامه ها بدانند چرا که می توان با انجام فعالیت های ابتکاری و خلاقانه و کمترین بودجه مالی نتایج بهتری کسب کرد.
وی همچنین بر لزوم حمایت از افراد بهبود یافته از معضل اعتیاد تاکید کرد و از بانک های عامل خواست در اعطای تسهیلات به این افراد با توجه به شرایط آنها نهایت همکاری را داشته باشند.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان ایلام نیز در این نشست اظهار کرد: بانک اطلاعاتی افراد بهبود یافته از دام اعتیاد در استان گردآوری شده است تا با ارائه آن به نهادهای حمایتی زمینه اعطای تسهیلات به این افراد فراهم شود.
رضا صادقیان افزود: از ۲۷۰ پرونده موجود ۱۱۷ پرونده واجد شرایط مشخص شده که بررسی این پرونده ها با هماهنگی بهزیستی و استعلام نهایی از اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر کارگروه اشتغال صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: به ۳۶ نفر از افراد بهبود یافته از دام اعتیاد در این استان سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده که بیشتر در زمینه خود اشتغالی و راه اندازی واحدهای کسب و کار کوچک بوده است.