مراسم پیاده روی خانوادگی به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر و باهدف ایجاد شور و نشاط در خانواده ها و نیز آگاهی بخشی به آنان درخصوص پیامدهای این مواد افیونی درمجموعه تفریحی دریاچه مصنوعی شهر گنبدکاووس برگزار شد .
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گلستان، دراین مراسم جمع زیادی از خانواده ها بویژه نوجوانان و جوانان گنبدی به همراه معاون برنامه ریزی و امور عمرانی، دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر فرمانداری ویژه گنبدکاووس، روسای ادارات ورزش و جوانان، جمعیت هلال احمر و رئیس هیات ورزش های همگانی این شهرستان حضور داشتند.
در این مراسم که با اجرای برخی برنامه های فرهنگی و ورزشی همراه بود، به قید قرعه به حدود ۱۵۰ خانواده هدایایی به رسم یاد بود از سوی یک شرکت فعال درحوزه اینترنت و اداره ورزش و جوانان، اهدا شد.
در این پیاده روی ، برپایی چادر امداد و نجات توسط جمعیت هلال احمر و برپایی غرفه کتاب و نیز توزیع انواع بروشور حاوی اطلاعاتی درخصوص آشنایی با انواع مواد مخدر و پیامدهای سوء مصرف این مواد خانمانسوز در بین خانواده ها انجام شد.
مرکز ترک اعتیاد در استان گلستان فعال است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز گلستان (گرگان) بااشاره به فعالیت حدود ۲۸ مرکز ترک اعتیاد در استان گلستان و با تاکید برضرورت افزایش این مراکز، گفت: معتاد با سلام و صلوات اعتیاد خود را ترک نمی کند .
حجت الاسلام سیدمصطفی حقی درمراسم آغاز به کار مرکز اقامتی میان مدت ترک اعتیاد نجات گنبدکاووس، افزود: با توجه به گرایش نسل جوان به مواد مخدر بویژه انواع صنعتی آن، افزایش راه اندازی مراکز ترک اعتیاد در استان گلستان یک ضرورت است.
وی از فعالیت ۲۸ مرکز ترک اعتیاد که دو مرکز آن ویژه بانوان است در استان گلستان خبر داد و گفت: در این مراکز با استفاده از روانشناسان مجرب، ضمن روان درمانی و بااستفاده از روش های علمی معتادان را برای ترک اعتیاد کمک می کنند.
حجت الاسلام حقی با قدردانی از راه اندازی مرکز ترک اعتیاد نجات در گنبدکاووس و نیز انجام فعالیت های خوب شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این شهرستان در حوزه مبارزه و ترک اعتیاد، اضافه کرد: برای ریشه کنی معضل اعتیاد و اینکه روزی هیچ معتادی درجامعه مشاهده نشود، همه، اعم از مسوولان و خانواده ها بایستی احساس مسئولیت نمایند.
دراین مراسم که معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبدکاووس و برخی مسئولان این شهرستان و دبیر و جانشین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان نیز حضور داشتند، مرکز ترک اعتیاد میان مدت نجات گنبدکاووس به بهره برداری رسید.
مهندس محمد حمیدی فرماندار ویژه گنبدکاووس درخصوص مشخصات این مرکز ترک اعتیاد گفت: این مرکز درمانی با زیر بنای ۱۳۰۰ مترمربع درپنج طبقه با ظرفیت نگهداری ۶۰ نفر و با هزینه ۱۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی راه اندازی شده است.
وی افزود: در این مرکز درمانی که مجهز به بخش ها و امکانات مختلف از جمله پزشک، روانپزشک، آزمایشگاه، امکانات ورزشی و آموزش فنی و حرفه ای است، معتادان درمدت زمانی ۲۱ تا ۲۸ روز ترک داده می شوند.
مواد مخدر صنعتی به صورت خاموش و فریبنده جوانان را آلوده می کند
معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبدکاووس با هشدار نسبت به پیامدهای خطرناک مصرف موادمخدر بویژه نوع صنعتی آن به خانواده ها، اظهار داشت: این مواد با ظاهری فریبنده و به صورت خاموش جوانان را آلوده می کند .
مهندس محمد حمیدی درهمایش اعتیاد، خانواده و بهبودی در این شهرستان گفت: مصرف مواد مخدر صنعتی که ابتدا با قرص های روان گردان آغاز و با مصرف شیشه و کراک پایان می یابد، تاثیرات مخرب و خطرناکی بر سلامت فرد مبتلا می گذارد.
وی با بیان اینکه درمان افراد مبتلا به مواد مخدر صنعتی بسیار سخت است و امکان بازگشت این افراد به زندگی نیز کمتر از ۱۰ درصد است، افزود: بهترین راه برای جلوگیری از اعتیاد فرزندان و جوانان به این مواد خانمانسوز، آگاهی بخشی به آنان با کمک خانواده ها است.
حمیدی با تاکید برجدی گرفتن مقوله آموزش، پیشگیری و مراقبت از فرزندان درخصوص سوء مصرف موادمخدر صنعتی بویژه ازسوی خانواده ها، اضافه کرد: انجام سیاست های مقابله ای اگرچه موثر است، اما اثربخش نیست و بیشتر باید به اقدامات پیشگیرانه توجه شود.
وی بابیان اینکه جوانان بدون آگاهی داشتن نسبت به تاثیرات خطرناک مصرف قرص های روان گردان، به مواد مخدر صنعتی روی می آورند، تصریح کرد: برگزاری این همایش ها در آگاهی بخشی به خانواده ها برای مراقبت از فرزندان کمک می کند.
فرماندار ویژه گنبدکاووس، ترویج مصرف مواد مخدر صنعتی بویژه قرص های روان گردان را از جمله سیاست های استکباری و جنگ نرم دشمنان علیه انقلاب اسلامی و جوانان این مرز و بوم دانست و یادآور شد: همسایگی با افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر جهان از دیگر دلائل گسترش اعتیاد در جامعه است.
حمیدی با تشریح سختی های مراقبت از افراد مبتلا به موادمخدر، گفت: دانستن نحوه برخورد با این بیماران که عنصر اراده درآنان کاهش یافته، ضروری است و خانواده ها باید بدانند که اعمال سیاست های سختگیرانه و خشن، نتیجه عکس می دهد.
وی با تاکید برضرورت شرکت خانواده ها درکلاس های آموزشی و توجیهی که ازسوی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گلستان و شهرستان گنبدکاووس برگزار می شود، افزود: حضور در این کلاس ها در خصوص نحوه برخورد با افراد بیمار و مهمتر از آن انجام اقدامات پیشگیرانه به خانواده ها کمک می کند.
حمیدی با قدردانی از برگزار کنندگان کلاس های آموزشی و توجیهی ویژه خانواده ها در این شهرستان، اضافه کرد: سال گذشته شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر گنبدکاووس دراین حوزه رتبه نخست استان گلستان را کسب کرد.
وی با اشاره به فعالیت چهار کمیته مقابله، پیشگیری، درمان و آموزش، تحت نظر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر گنبدکاووس و قدردانی از اقدامات این کمیته ها و نیز دبیرخانه شورا، تصریح کرد: برای موفقیت بیشتر در حوزه پیشگیری از اعتیاد، بایستی خانواده ها نیز با جدیت وارد عمل شوند.
دراین همایش که درمحل دریاچه مصنوعی شهر گنبدکاووس برگزار شد، دبیر و جانشین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان و برخی مسوولان گنبدکاووس به همراه جمع زیادی از خانواده ها حضور داشتند و برنامه های فرهنگی و هنری با موضوع اعتیاد برای شرکت کنندگان اجرا شد.
دیدار فرماندار شهرستان آزادشهر با خانواده شهدای مبارزه مواد مخدر
شفائی فرماندار به همراه اصلانی فرمانده نیروی انتظامی ، افراز رئیس بنیاد شهید، شایسته رئیس بهزیستی شهرستان آزادشهر به مناسبت هفته مواد مخدر با خانواده های شهدای مواد مخدر دیدار کردند، شفائی از رشادت، ایثار و فداکاری و جان فشانی های این عزیزان و تلاش های آنان در حفظ نظام و ارزش های اسلام تشکر و قدردانی نمود.
بازدید فرماندار شهرستان آزادشهر از مراکز اقامتی میان مدت ترک اعتیاد
به مناسبت فرارسیدن هفته مبارزه با مواد مخدر ، شفائی فرماندار شهرستان، جفایی بخشدار چشمه ساران، کوهستانی مسئول حراست فرمانداری به اتفاق شایسته- رئیس اداره بهزیستی شهرستان آزادشهر از کمپ های ترک اعتیاد این شهرستان بازدید به عمل آورند.
شفائی فرماندار در این بازدید ضمن سرکشی از قسمتهای مختلف مرکز در بین افراد حاضردر کمپ حضور پیدا کرده و از نزدیک با مشکلات و برنامههای آنها آشنا شد.
شفائی تصریح کرد: نگاه جامعه به فرد معتاد باید تغییر کند تا فرد معتاد بعد از پاک شدن بتواند در خانواده، جامعه و اجتماع بدون دغدغه حضور پیدا کند.
وی افزود: مسئولان و خانوادهها و مراکز آموزشی باید ضمن آگاهی و هشدار به فرزندان و جوانان آنان را از خطرات اعتیاد و مصرف مواد مخدر آگاه کنند در واقع باید اصل پیشگیری در خصوص مواد مخدر مد نظر همه قرار گیرد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر گلستان۹۵٫۰۴٫۱۴